Chiar la prima predica adventista la care am asistat, pastorul m-a surprins (in mod placut) cu o afirmatie. Redau spusele sale:"Dragii mei, zilele trecute stateam de vorba cu o doamna, buna crestina dar de alta religie...".
Acuma o să zici, Vasinec, că-s rătăcios dar pastorul despre care vorbești in fragmentul de mai sus a scos din gură o tâmpenie mai mare decât toată istoria, tânără de altfel, a cultului adventist. Cum adică "bună creștină dar de altă religie"? Ori femeia era creștină ori de altă religie! Sau adventismul e o altă religie decât cea creștină??? Nici nu mă mir că astfel de "oameni pregătiți" din cultul adventist au "altceva mai bun de făcut" decât să discute onest despre valoarea principiilor pe care-și bazează credința.
Biserica Cinzecimii este Biserica însăși și nu are nicio legătură cu vreo-unul din atomii nenumărați ai protestantismului. Fie că îți place sau nu, Biserica Cinzecimii este cea care, prin neîntrerupta succesiune apostolică, a ajuns până în prezent sub forma Bisericii Ortodoxe ecumenice (pentru a se evita confuziile, ecumenic= din toată lumea).
|