Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2009, 15:57:25
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Luca 4.
9. Și L-a dus în Ierusalim și L-a așezat pe aripa templului și I-a zis: Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te de aici jos;
10. Căci scris este: "Că îngerilor Săi va porunci pentru Tine, ca să Te păzească";
11. Și te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să lovești de piatră piciorul Tău.
12. Și răspunzând, Iisus i-a zis: S-a spus: "Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău".

Dupa cum se vede, si diavolul stie ce este scris.
Cunosc si copii pasajul cu ispitirea. Se mai gaseste redat si in Evanghelia dupa Matei cap. 4.

Dvs. nu ati citit postarea domnului profesor Mihailc. Dansul l-a numit ispititor pe cel ce "o tot da cu "este scris". Iar Cel ce "o tot da cu "este scris", este Domnul Iisus Hristos. Mantuitorul rosteste de vreo 40 de ori "este scris", atunci cand se confrunta cu diavolul sau cu fariseii. Satana foloseste si el o data, la incercare, "este scris".

A sustine adevarul pe baza a ce "este scris" este o caractersitica a Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli (si ei folosesc foarte des expresia "este scris").
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 16:09:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Este numai o interpretare rautacioasa de-a ta, vasinec. Nici un ortodox nu poate numi "ispititor" pe Domnul. Atata lucru ar trebui sa stii. Mihailc se referea la numeroasele ispitiri. Chiar e asa de greu de inteles?!?
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 18:47:15
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Vasinec, felul cum încerci să manipulezi exprimarea mea spune multe despre metodele după care, adventiștii, interpretați Sfânta Scriptură. Așa vă învață pe voi la adunare? Să vă agățați de ultimul pai atunci când sunteți incapabili să vă apărați inepțiile?

Deși pentru oamenii onești nu mai e nevoie, fac următoarea precizare:

- în textul pe care Vasinec îl răstălmăcește într-o manieră demnă de ciclul primar am scos în evidență doar faptul că diavolul cunoaște Scriptura și se folosește de ea pentru a-și atinge scopurile, în același mod cum procedează toți copii din flori ai unor personaje ca Luther&Calvin&co.
Cred că e suficient de clar că vă dați cu stângul în dreptul atunci dovedește cineva că sunteți nu numai eretici ci și ridicoli.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 18:51:41
Banned

Implicit

Citat:
Este numai o interpretare rautacioasa de-a ta, vasinec. Nici un ortodox nu poate numi "ispititor" pe Domnul. Atata lucru ar trebui sa stii. Mihailc se referea la numeroasele ispitiri. Chiar e asa de greu de inteles?!?

"ispititorul o tot dădea cu "este scris", dovedind că este un bun cunoscător al Vechiului Legământ." din postarea d-lui Mihailc.

Eu cred ca nu a vrut sa-L numeasca ispititor pe Domnul Iisus Hristos. Probabil, din cauza slabelor cunostinte biblice, nu stia ca Domnul Iisus Hristos este Cel ce "o tot dadea cu "este scris"."

Sper ca sunteti de acord cu mine ca nu ispititorul obisnuia sa spuna "este scris"(a facut-o o data la incercare) ci Domnul Iisus Hristos si Apostolii Sai avea acest obicei foarte sanatos. Cu "este scris" te aperi de cel rau (asa cum a facut si Mantuitorul). Altfel poti fi prada inselaciunilor celui rau, care pot veni de unde nu te astepti si de la cine nu te astepti.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 01:22:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
"ispititorul o tot dădea cu "este scris", dovedind că este un bun cunoscător al Vechiului Legământ." din postarea d-lui Mihailc.

Eu cred ca nu a vrut sa-L numeasca ispititor pe Domnul Iisus Hristos. Probabil, din cauza slabelor cunostinte biblice, nu stia ca Domnul Iisus Hristos este Cel ce "o tot dadea cu "este scris"."

Sper ca sunteti de acord cu mine ca nu ispititorul obisnuia sa spuna "este scris"(a facut-o o data la incercare) ci Domnul Iisus Hristos si Apostolii Sai avea acest obicei foarte sanatos. Cu "este scris" te aperi de cel rau (asa cum a facut si Mantuitorul). Altfel poti fi prada inselaciunilor celui rau, care pot veni de unde nu te astepti si de la cine nu te astepti.
Speculatie, vasinec.
Toata lumea stie ca Iisus Hristos stia si explica in sinagoga VT.
Aici e vorba de diavolul, care si el stie Scriptura. Nu ajunge sa stii Scriptura, ci mai trebuie si smerenie. Iata ca prin smerenie ne diferentiem de diavol.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 01:54:44
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:

Tu folosesti aceasta:

"Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apocalipsa 14:12)
"Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor, care nu savarsesc nici o nelegiure si umbla in caile Lui! Tu ai dat poruncile Tale ca sa fie pazite cu sfintenie." (Psalm)

Insa interpretrile tale sint total opuse.
Incerci sa intorci cele spuse de fiecare aici, dupa bunul tu plac, asta este lipsa de smerenie, adica mandrie, iar madria este un pacat foarte mare, care te izgoneste din Rai.
Vechi 24.03.2009, 10:06:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Tu folosesti aceasta:

"Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus" (Apocalipsa 14:12)
"Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor, care nu savarsesc nici o nelegiure si umbla in caile Lui! Tu ai dat poruncile Tale ca sa fie pazite cu sfintenie." (Psalm)

Insa interpretrile tale sint total opuse.
Incerci sa intorci cele spuse de fiecare aici, dupa bunul tu plac, asta este lipsa de smerenie, adica mandrie, iar madria este un pacat foarte mare, care te izgoneste din Rai.
Recunosc ca am fost nu numai lipsit de smerenie ci si rautacios. Am facut-o in mod voit. Nu stiu daca este bine.

Discutia cu domnul Mihailc intrase pe un fagas normal. M-am lasat luat la intrebari. Eram dispus sa raspund la toate intrebarile dumnealui, in masura in care ma pricepeam.

Spuneti ca eu intorc spusele fiecaruia dupa bunul plac. Domnul Mihailc a facut o greseala foarte mare cand a insinuat ca "a o tot da cu "este scris" este ceva negativ caracteristic divolului si urmasilor sai, adeptii lui Calvin. Intradevar, eu am ingrosat aceasta greseala.

Dar a fost o reactie la uraciunea de a manji o idee frumoasa: aceea de a-i considera buni crestinii si pe unii oameni din alte confesiuni religioase. Dumnealui s-a legat de exprimarea "buna crestina dar de alta religie" pe care eu am postat-o. A fost un gest josnic si imi pare rau ca m-am lasat si eu prins in acest joc al josniciei.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 10:18:06
Banned

Implicit

Citat:
Recunosc ca am fost nu numai lipsit de smerenie ci si rautacios. Am facut-o in mod voit. Nu stiu daca este bine.
Sigur nu este bine.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 22:59:23
Anca-Miha
Guest

Implicit

Este pentru prima data ca ajungem la un numitor comun! Ma bucur, vasinec!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.03.2009, 00:07:26
Banned

Implicit

Citat:
Este pentru prima data ca ajungem la un numitor comun! Ma bucur, vasinec!
Doamne ajuta!
Care este acel numitor comun?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50