Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2009, 15:50:08
CatalinInsusi CatalinInsusi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.03.2009
Implicit catre Anca-Miha

pai, in cazul in care exista viol/pedofilie, incestul este circumstanta agravanta si duce automat la pedeapsa maxima stabilita pentru viol/pedofilie. Dupa cum probabil sti, se ia fapta cea mai grava si se da pedeapsa maxima admisa de lege. Impreuna cu acestea se decade din drepturile parintesti definitiv. In alta ordine de idei, imi spunea o cunostinta care lucreaza in justitie, nu ai idee ce tratament primesc violatorii si pedofilii in penitenciare, practic, si fara multa eticheta sunt transformati in toalete publice de catre colegii de incarcerare. Chestiunea cu prostitutia e mai delicata. Nu atat prostitutia in sine e o problema, ci traficul de femei, sclavia sexuala, interlopi cu jeepuri albe care vand, sechestreaza, abuzeaza etc. Eu ma gandesc ca in realitate proxenetismul ar trebui pedepsit cu maxima severitate, pentru ca inglobeaza sub o umbrela mare si violuri si pedofilii si trafic de oameni. Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 17:15:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Da, stiu ce patesc cei ce se fac vinovati de incest.
Ceea ce nu inteleg este neincriminarea incestului, daca copilul este minor, si e si pedofilie totodata. Cum se impaca neincriminarea cu pedeapsa maxima pentru acesasta infractiune.
Poate altii inteleg aceste lucruri, dar eu nu mai sunt la curent cu termenii juridici si as vrea sa stiu. Pentru mine neincriminare inseamna ori legalizare, ori amendare, respectiv obligativitatea de a se supune unui tratament psihiatric. Deci in cazul neincriminarii, cei in cauza sunt scutiti doar de pedeapsa cu inchisoarea?
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 18:29:37
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Da, stiu ce patesc cei ce se fac vinovati de incest.
De pedofilie, nu de incest, ca dupa formularea dumneata toti pedofilii sunt incestuosi si toti incestuosii sunt pedofili.

Citat:
Ceea ce nu inteleg este neincriminarea incestului, daca copilul este minor, si e si pedofilie totodata.
Daca e minor, e automat pedofilie, nu se poate una fara alta.

Citat:
Cum se impaca neincriminarea cu pedeapsa maxima pentru acesasta infractiune.
Daca intre violator si victima minora exista o relatie de rudenie, se poate considera circumstanta agravanta. Cat de agravanta, ramane la latitudinea legii si a judecatorilor.

Citat:
Pentru mine neincriminare inseamna ori legalizare, ori amendare, respectiv obligativitatea de a se supune unui tratament psihiatric.
Calomnia si insulta au fost decriminalizate mai demult in Romania. Asta nu a dat mana libera oamenilor sa se faca albie de porci pe oriunde. N-au mai facut puscarie, dar tot au platit daune unii altora in procese civile de le-a iesit pe nas.

Ca si in cazul prostitutiei, una e decriminalizarea, alta e legalizarea. Probabil persoanele cu inclinatii incestuoase vor fi angrenate in procese civile / amendate / trimise la tratament - cert e ca nu-si vor mai petrece ani din viata la mititica.

Citat:
Deci in cazul neincriminarii, cei in cauza sunt scutiti doar de pedeapsa cu inchisoarea?
V-a luat cateva pagini sa va prindeti.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 19:41:52
Anca-Miha
Guest

Implicit

Scrabble, de ce nu-l lasi pe Catalin sa-mi explice? E mai exact in formulare si mai politicos.
Dar iti multumesc si tie pentru raspuns.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2009, 19:46:22
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Scrabble, de ce nu-l lasi pe Catalin sa-mi explice? E mai exact in formulare si mai politicos.
Dar iti multumesc si tie pentru raspuns.
M-am ostenit sa dau raspunsuri clare, fara briz-brizuri, atat pentru dumneavoastra si cat si pentru cei care mai citesc sau participa la aceasta discutie.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2009, 11:48:52
AlbacaZapada AlbacaZapada is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.03.2009
Implicit

In ce priveste incestul - bine inteles, nu sunt de accord chiar daca cele doua persoane sunt majore... consider ca o relatie între un parinte si fiul sau (fiica sa) sunt degenerante din punct de vedere biologic si moral.

Fac o mica paranteza : Nu stiu daca ati auzit despre aceea fetita de 9 ani care a fost violata de tatal sau (vitreg) în Brazilia si care a ramas gravida de doi gemeni ! A fost avortata din pure motive medicale, iar episcopul catolic al Braziliei a excomunicat atat mama fetitei cat si toata echipa de medici, decizie salutata si de Papa de la Roma. Mi se pare o tampenie ! Fetita aceea în plus de faptul ca a suportat chinul si injosirea violului, a fost considerata ca o criminala de catre biserica catolica fiindca a avortat, însa nimeni nu s-a gandit la sanatatea ei... un copil de 9 ANI !!!! care daca ar fi pastrat sarcina, una la mana, nu cred ca ar fi putut sa o duca la bun sfarsit stiind ca propriul sau organism era în dezvoltare, si, a doua la mana, daca totusi ar fi reusit sa nasca, fetita aceea ar fi fost condamnata toata viata ei sa suporte chinul si tragedia unui viol...

In ce priveste prostitutia, cred ca este un subiect diferit fata de implicatiile pe care le poate avea incestul, deci nu poate fi pusa în aceeasi oala cu cel din urma...
In cazul prostitutiei, avem de a face, in majoritatea cazurilor, cu persoane adulte, libere sa decida si sa-si aleaga modul de a trai. Prostitutia a existat de cand lumea, parca se spunea chiar ca prostitutia e cea mai veche meserie din lume, nu?
Din punct de vedere administrativ si juridic, daca prostitutia ar fi legalizata, prostituatele ar putea fi mult mai bine incadrate de lege si ar fi sigur aparate de toate problemele create de mafia si traficul de carne vie...
E adevarat ca nimeni nu ar vrea sa-si vada sotul sau sotia intrand într-o casa de toleranta, in loc sa "traiasca" acasa... însa sunt atat de multe persoane în lume care au probleme psihice legate de sex, ca de alfel, atat de multe crime unde sexul este factorul determinant, ca legalizarea prostitutiei ar permite evacuarea unor anumite presiuni psihice... Insa societatea din ziua de astazi prefera sa ascunda problema în loc sa o rezolve, fiindca prostituate vor fi tot timpul, legalizare sau nu...
Reply With Quote
Vechi 28.03.2009, 01:03:56
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul

V-a luat cateva pagini sa va prindeti.
Nu, de acest lucru m-am prins de la inceput; mi-a fost teama insa ca scapa prea usor dupa descoperirea faptei comise.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2009, 21:25:05
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

ooooo,screbble.......ce-ti place sa te pierzi pintre cuvinte......ce-ti place sa desfaci firul in 200 de parti.......ciudat!as vrea sa comentez mai mult,dar nu are rost........
Reply With Quote
Vechi 30.03.2009, 10:23:27
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
ooooo,screbble.......ce-ti place sa te pierzi pintre cuvinte......ce-ti place sa desfaci firul in 200 de parti.......ciudat!as vrea sa comentez mai mult,dar nu are rost........
E bine, pentru ca acum chiar ai vorbit fara sa spui nimic.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2009, 01:19:56
iulyaan's Avatar
iulyaan iulyaan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2006
Implicit

O,da!scrabble,esti un geniu.mai bine nimic decat aiureli fara noima.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Legalizarea prostitutiei cristiboss56 Generalitati 154 16.09.2017 16:12:26
Ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei? georgel23c Generalitati 221 02.03.2011 19:16:20
Legalizarea prostitutiei ancaozana Generalitati 1 26.10.2009 07:51:19
IMPOTRIVA LEGALIZARII PROSTITUTIEI DE CATRE BLAGA Iustin44 Generalitati 22 20.11.2007 13:49:37
Contra prostitutiei Laurentiu Generalitati 1 25.10.2006 12:48:23