Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2009, 22:27:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne!,ce mai credeti in superstitii,mai ales cand acestea sunt asociate cu moartea,nimic mai mult decat instinctul omului primitiv de-a invoca durerea.
Nu exista nici o confirmare religioasa precum ca mama nu are voie sa asiste la botezul copilului.Si-atunci,cum ramane cu botezurile care se savarsesc la orice varsta,in cazul in care acestea nu au fost efectuate si in cadrul carora nu exista circumstante atenuate?!
Numai tampenii,pentru care unii "nu au dubii"!
Mama,de regula nu asista la botezul pruncului propriu,tocmai pentru ca este in perioada lahuziei,sau imediat urmatoarea si,de regula,nu are inca citite pogoramintele specifice.O mama nu are voie sa intre in biserica dupa ce naste,decat numai dupa ce i se citeste acesteia rugaciunile specifice,ulterioare nasterii.
Eu am asistat la botezul fiului meu,si,in general toti crestinii pe care-i cunosc au facut aceasta(si cunosc foarte multi),si nu i-a oprit pe acestia preotul,si nu au avut nici un fel de probleme copii.Sunt superstitii emise doar de unii oameni mai mult sau mai putin crestini,sau mai bine spus culese de prin nicaieri,fiindca nu cred ca existe preot care sa spuna asemenea aberatii.Eu am asistat la botezul fiului meu,dar am stat in pritvor,pentru ca nu mi se citise inca rugaciunile de dezlegare,dupa botez mi-au fost citite.
Cine spune ca a auzit de anumite intamplari,asociate,de altfel cu astfel de superstitii,acelea nu sunt decat pure intamplari,sunt presupuneri ori simple coincidente.Nu va mai avantati in a da crezare superstitiilor,mai presus decat invatamintele pe care le cunoasteti...daca le cunoasteti.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stie cineva un copil ce poate fi adoptat? diador Umanitare 97 19.02.2016 16:44:57
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu ioanacluj Nunta 270 27.02.2013 10:12:37
Poate un crestin ma poate ajuta? andrei1994 Umanitare 6 16.10.2011 16:02:01
Mama Carmen FUNIERU Calugarul 7 01.02.2011 21:01:08
o mama ... cristiana21 Generalitati 23 01.11.2010 11:38:43