![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce modalitate mai buna de infricosare si manipulare pentru credinciosul tipic de la inceputul celui de-al doilea mileniu, sclav pe mosia unui boier, analfabet, cu o durata medie de viata de 40 de ani si care traieste intr-o mizerie extrema, decat o mare minune? Cand focul a devenit un eveniment anual, mai marii bisericii au vazut ca merge, ca stratagema le aduce credinciosi si ajuta la tinerea in ascultare a celor deja existenti. Nimeni nu s-a gandit la implicatiile pe care le va avea treaba asta peste o mie de ani si probabil nici nu i-a interesat altceva decat timpurile in care au trait ei. Generatiile viitoare au intretinut "fenomenul" viu, ca nu mai puteau da inapoi. Iar azi deja s-a mers prea departe si a spune adevarul ar aduce prejudicii mult mai mari imaginii ortodoxiei decat aduce oficierea giumbuslucului an de an. Pana intr-o zi, cand totul va iesi la iveala, pentru ca totul are un sfarsit. Asta nu e adevar, e una din posibilitatile pe care eu le cred foarte posibile. Si cat timp exista dubii de genul asta, nu pot accepta fenomenul nici macar ca ceva inexplicabil, daramite ca pe o minune. Citat:
Invierea si focul de la Ierusalim sunt doua evenimente aparent legate unul de celalalt, dar adevarul e ca sunt evenimente diferite, distincte. Crezi ca as mai fi avut acum cont pe forum daca n-as fi stiut, in momentul in care l-am creat, ca unii de aici, in alte timpuri si circumstante, m-ar linsa? Oricum, multumesc pentru sustinere :) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|