Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2009, 17:11:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
frica de moarte se interpreteaza in doua feluri :
- ori ca tie frica de iad care vine dupa moarte , adica tie frica de moarte dar frica asta nu te paralizeaza ci te face sa te pocaiesti si sa depasesti patimile si sa devii vrednic de rai ; si asta e o frica binecuvantata , care e numita de sfintii parinti filosofie ;
- ori ca tie frica sa mori , adica tie frica de moarte ( luata in sine , de exemplu frica de a fi mucenic ) pentru ca esti pacatos si te tradeaza constiinta ca te duci in iad ; asta nu e o frica benefica ... referitor la acest fel de frica avem asta : sf siluan a zis lui Iisus ca ie frica sa moara ; Iisus i-a raspuns : pentru ca nu ma iubesti ... deci o frica de moarte care te lasa totusi prada patimilor , nu este buna , este deznadejde ... la asta ma refeream io cand am zis ; sa nu ne mai temem de moarte ...

apoi exista si cantarea aia din parastas : " frica mortii care ii tine pe oameni in robie toata viata " ... asa zice , nu ? ce frumos zice !!! deci adica frica mortii te tine in robie ( in robia a ce ? a patimilor desigur ) toata viata ; cum se impaca asta cu cuvantul parintilor : " frica de moarte e cea mai inalta filosofie " ? nu se impaca in aparenta ; explicatia este ca exista doua feluri de a intelege frica de moarte : unul nociv si unu benefic ... deci io cand am zis sa nu ne fie frica de a muri am zis sa facem ca mucenicii care se duceau cu curaj la moarte si chiar cu bucurie , gandindu-se ca se vor intalni cu Domnul ( si am si dat exemplul cu mucenicia , deci era clar din context la ce fel de frica de moarte ma refeream ) ... off , ne contrazicem doar de dragu de a ne contrazice , nu credeti ? asta era chiar un lucru usor de inteles ... nu vad care e problema ...

cat despre faptul ca ziceti ca frica de moarte nu e o patima radacina , nu va mai contrazic , ci imi tin in tacere parerea mea , caci io am luat-o de la sfintii parinti ... fiecare va intelege lucrurile mai adanci la vremea hotarata ...
Te rog scrie Sfinții Părinți cum trebuie. Să-i respectăm și prin litera scrisă. Merită acest minim respect, iar noi fiecare în parte și toți impreună , să avem gândul la moarte , ce poate fi ori și când. Vorba Marelui Părinte Cleopa, și să ne ingrijim ce punem în desagă, având tot timpul , gândul la sfârșitul nostru, la Moartea noastră de aici.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 19:22:02
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii mihailt Stiri, actualitati, anunturi 2 27.06.2009 03:43:09
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 12:20:37
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? moro.d Stiri, actualitati, anunturi 6 06.02.2009 00:45:44