Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2009, 22:14:07
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pavel_C Vezi mesajul
Mereu poti ierta. Iti trebuie un suflet mare si-o autocovingere puternica. Daca nu poti ierta, mai ai de facut pasi pe calea buna. Eventual pasi in sens opus pe directia pe care esti.

Ceea ce mi s-a facut mie trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care nici Hristos nu ma obliga sa iert tot , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe altii in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ei ?
Vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata .
Reply With Quote
Vechi 14.04.2009, 22:19:51
Member

Implicit

Citat:
Mereu poti ierta. Iti trebuie un suflet mare si-o autocovingere puternica. Daca nu poti ierta, mai ai de facut pasi pe calea buna. Eventual pasi in sens opus pe directia pe care esti.

Ceea ce mi s-a facut MIE trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care Hristos nu ma obliga sa iert tot ( vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata ) , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe cei care au facut constient rau altora in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ? In lume se intampla nedretati foarte mari , evidente si pentru un prost si nimic .
Hai sa te pun intr-o situatie : ai un fiu si are o deceptie in dragoste . Din cauza deceptiei , o ia pe calea homosexualitatii . Tu ai fost un tata care i-ai explicat inca din frageda copilarie ce e bine si ce e rau , macar cat ai putut . In conditiile astea . nu ai sari la gatul celor care au legalizat asemenea practici ?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2009, 22:42:58
Pavel_C Pavel_C is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Implicit

Nu pot spune ca "as sari la gatul" lor. Cum si eu am facut multe greseli si am avut norocul de a fi tratat cu blandete si intelegere explicandu-mi-se cand greseam si ghinionul de a fi atacat de catre alt tip de oameni la fiecare greseala, asa am reusit sa ma abtin in a sari la gatul oamenilor. Sunt destui care fac asta dar putini care aduc argumente pasnic. Cunosc foarte multe cazuri in care vorba buna si inteleapta a schimbat cursul vietii altora, iar critica sub pelerina nervilor, cuvintele vulgare si violenta fizica a fost ignorata. Desigur, se-ntampla si invers.
Vechi 14.04.2009, 23:06:07
Member

Implicit

Citat:
Nu pot spune ca "as sari la gatul" lor. Cum si eu am facut multe greseli si am avut norocul de a fi tratat cu blandete si intelegere explicandu-mi-se cand greseam si ghinionul de a fi atacat de catre alt tip de oameni la fiecare greseala, asa am reusit sa ma abtin in a sari la gatul oamenilor. Sunt destui care fac asta dar putini care aduc argumente pasnic. Cunosc foarte multe cazuri in care vorba buna si inteleapta a schimbat cursul vietii altora, iar critica sub pelerina nervilor, cuvintele vulgare si violenta fizica a fost ignorata. Desigur, se-ntampla si invers.
Unora dintre conducatorii nostri degeaba le explici ca sunt pe cale sa comita o greseala sau ca au gresit . In anumite situatii , in Romania , Biserica este sub " papucul " conducerii seculare , sunt putini care au curajul sa le atraga atentia si si acestia sunt persecutati ulterior uneori .
Reply With Quote
Vechi 14.04.2009, 23:58:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
Ceea ce mi s-a facut mie trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care nici Hristos nu ma obliga sa iert tot , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe altii in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ei ?
Vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata .
A lua atitudine e una, a sări la gâtul cuiva cu vulgarități și alte cele, este complet altceva. Nu trebuie să fim nici păpușari sau niște cârpe, dar nici mici monștri. Cred și sunt convins că și aici echilibrul și discernământul trebuie să joace un loc foarte important. Mai sunt convins că a ști să detensionezi o situație ce se anunță conflictuală, stă la îndemâna ori și cui, dar aceaștă nenorocită de mândrie, prostească de multe ori , ne întunecă în multe situații mintea, ne blochează rațiunea . Arta de detensiona o stare iminent conflictuală o avem fiecare din noi, dar mulți refuzăm să o aplicăm, fie conștient , fie inconștient.
Vechi 15.04.2009, 15:43:02
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
Cum iti imaginezi tu ca judeca Dumnezeu pe cei care au legalizat homosexualitatea si incestul ? Din moment ce ele sunt pacate strigatoare la cer si anumiti oameni le-au legalizat dpdv juridic , cum iti imaginezi tu ca ii judeca Dumnezeu ? Sa nu-mi spui ca tu chiar crezi ca ii iarta fara macar sa intoarca ceea ce au facut ! Adica pe cei care fac asemenea pacate Dumnezeu ii judeca , iar pe cei care le-au inlesnit nu ? Invata si gandeste-te la Dumnezeu ca la Dumnezeu si la oameni ca la oameni . Nu stiu ce varsta ai , dar iti dai si tu seama ca referitor la cele doua spuse mai sus nu stiu ce pardon exista . Mai ales ca incestul se pedepseste in majoritatea tarilor din lume si nu stiu cat de mai europeni am devenit noi prin asta . In zona noastra de tara asa ceva este mai rar intalnit ( nu vreau sa dau cu pietre in nimeni ) , dar sunt zone ale tarii unde tați si fiice au facut copii . Gandeste-te , poate ai auzit despre cazul de incest din Austria . Daca da , imagineaza-ti un tata roman care face vreo 7 copii cu fiica sa , pe care o sechestreaza si o forteaza sa faca asa ceva , caci nici un copil cred ca nu ar face sex cu tatal sau . Copii acestia risca sa se nasca bolnavi , iar sa-i avortezi este pacat . Nu vreau sa-i jignesc pe acesti copii care s-ar naste din asemenea relatii , dar vor fi mereu stigmatizati de societate , mai ales in cea rurala ( gandeste-te cum se vorbeste despre copiii din flori si atunci da-ti seama cum se va vorbi despre cei rezultati in urma unor asemenea relatii desi , repet , nu au nici o vina ) . Multi nu au facut incest macar de frica legii juridice , de frica sa nu intre in puscarie si sa nu ajunga "fetita " cuiva pe acolo , ca acuma si asta e legal , nu ?
Daca te uiti la raspunsurile care mi s-au dat pe forum , ai sa vezi ca exista manie sfanta sau binecuvantata . Inteleg ca iert ceea e mi-au facut mie , dar crede-ma , m-a cutremurat cand am auzit-o pe o buna prietena de-a mea acum mai multi ani zicand ca ea ar incerca sa aiba o relatie cu o fata si crede-ma , si-ar fi gasit . Tu cum te-ai simti intr-o asemenea situatie ? Eu am ramas " blank " , lemn cand am auzit-o . Nici nu am stiut ce sa-i zic . Nu era genul de om religios , dar nici ultima tarfa nu era si avea si prieten stabil . Am cunoscut o fata din Belgia odata , nu avea nici 18 ani , era virgina si zicea ca e bisexuala . Probabil ca avea relatii cu fete sau doar asa credea ea ca e bisexuala , nu stiu sigur . si crede-ma , era si frumoasa si despteapta , cum mai rar gasesti in zilele astea . Acolo ai vrea sa ajunga copii tai ? Ca frica de Dumnezeu e " pasare " rara in vremurile noastre .
Poti tu sa ierti ceea ce au facut societatii romanesti ? Sau vrei sa spui ca nu au facut nimic rau ?
Câți ani am? Destui ca să fiu responsabilă pentru fiecare cuvânt scris pe care mi-l asum,și tot atât de mulți încât să fi avut timpul de-a înțelege că mândria și neiertarea nu sunt de la Dumnezeu.
Tu iartă și lasă-l pe Dumnezeu să judece căci noi suntem oameni si "dreptatea noastră este înainte Domnului ca o cârpă lepădată".
În privința păcatelor la care ai făcut referire sunt de acord cu tine dar una este legea oamenilor și alta este legea lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2009, 12:18:20
oana_maria oana_maria is offline
Member

Data înregistrării: 25.03.2009
Locație: Targu Neamt,Humulesti,judetul Neamt,o frumoasa zona depresionara plina de obiective turistice
Implicit

cand ma gandesc ca Insusi Domnul nostru Iisus Hristos a patimit atat de mult pentru noi,cine sunt eu sa nu respect legea iubirii data de Mantuitorul?
preotii,de exemplu,nu au voie sa slujeasca daca sunt certati,caci mare osanda cer inaintea Domnului.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 20:39:08
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Cand nu poti uita o persoana care te'a mahnit, fa urmatorul lucru: gandeste'te la cei pe care i'ai mahnit tu si care te'au iertat. Aceasta te va ajuta sa accepti in minte, in mod deplin, ca trebuie sa ierti si ca acel om, care te'a mahnit, este si el neputincios si ispitit de vrajmasul.

Dupa aceea urmeaza convingerea inimii de a ierta deplin, iar aici merge rugaciunea:[COLOR=darkred]"Doamne, vreau sa iert si nu pot, ajuta'ma! Iarta Tu in mine si fa'ma sa'l iubesc pe acela iubindu'l Tu in mine."[/COLOR]

Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 21:13:50
Pintea Pintea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.01.2009
Implicit A iertat, dar nu realizeaza

A iertat, dar nu a uitat. Mi s-a intamplat si mie sa cred ca nu pot sa iert si chiar urasc o persoana, dar mi-am dat seama ca mi-a trecut orice resentiment. Ramane doar amintirea a ce ti s-a intamplat. Dumnezeu s-o ajute!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 21:20:34
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Am o prietena foarte buna, este o fata buna, insa
Se chinuie inutil si ea si cel/cea care a ranit-o. Stiu si eu acestea cu iarta sa fii iertat. Dar "a sti" si "a pune in practica" sunt doua lucruri diferite. Parerea mea.. Definitii...defintii...defintii...dar cand e vb sa le aplicam...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se poate ierta un astfel de pacat ? marianmarian Generalitati 22 05.10.2013 09:45:59
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu ioanacluj Nunta 270 27.02.2013 10:12:37
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci mihailt Generalitati 2 05.01.2010 18:17:06