![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce mi s-a facut mie trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care nici Hristos nu ma obliga sa iert tot , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe altii in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ei ? Vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce mi s-a facut MIE trebuie sa iert , vreau nu vreau . Dar in conditiile in care Hristos nu ma obliga sa iert tot ( vezi cele scrise la un post anterior al cuiva despre mania binecunvatata ) , de ce i-as ierta pe cei care distrug lumea , adica pe cei care au facut constient rau altora in afara de mine ? Doar ca sa dau apa la moara celor care fac constient ceea ce fac in lume astazi , adica ei sa faca ce vor lumii si eu sa-i iert fara ca macar ei sa incerce sa repare ceea ce se poate repara din ce au stricat ? In lume se intampla nedretati foarte mari , evidente si pentru un prost si nimic . Hai sa te pun intr-o situatie : ai un fiu si are o deceptie in dragoste . Din cauza deceptiei , o ia pe calea homosexualitatii . Tu ai fost un tata care i-ai explicat inca din frageda copilarie ce e bine si ce e rau , macar cat ai putut . In conditiile astea . nu ai sari la gatul celor care au legalizat asemenea practici ? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot spune ca "as sari la gatul" lor. Cum si eu am facut multe greseli si am avut norocul de a fi tratat cu blandete si intelegere explicandu-mi-se cand greseam si ghinionul de a fi atacat de catre alt tip de oameni la fiecare greseala, asa am reusit sa ma abtin in a sari la gatul oamenilor. Sunt destui care fac asta dar putini care aduc argumente pasnic. Cunosc foarte multe cazuri in care vorba buna si inteleapta a schimbat cursul vietii altora, iar critica sub pelerina nervilor, cuvintele vulgare si violenta fizica a fost ignorata. Desigur, se-ntampla si invers.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu iartă și lasă-l pe Dumnezeu să judece căci noi suntem oameni si "dreptatea noastră este înainte Domnului ca o cârpă lepădată". În privința păcatelor la care ai făcut referire sunt de acord cu tine dar una este legea oamenilor și alta este legea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
cand ma gandesc ca Insusi Domnul nostru Iisus Hristos a patimit atat de mult pentru noi,cine sunt eu sa nu respect legea iubirii data de Mantuitorul?
preotii,de exemplu,nu au voie sa slujeasca daca sunt certati,caci mare osanda cer inaintea Domnului. |
|
||||
|
||||
![]()
Cand nu poti uita o persoana care te'a mahnit, fa urmatorul lucru: gandeste'te la cei pe care i'ai mahnit tu si care te'au iertat. Aceasta te va ajuta sa accepti in minte, in mod deplin, ca trebuie sa ierti si ca acel om, care te'a mahnit, este si el neputincios si ispitit de vrajmasul.
Dupa aceea urmeaza convingerea inimii de a ierta deplin, iar aici merge rugaciunea:[COLOR=darkred]"Doamne, vreau sa iert si nu pot, ajuta'ma! Iarta Tu in mine si fa'ma sa'l iubesc pe acela iubindu'l Tu in mine."[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]()
A iertat, dar nu a uitat. Mi s-a intamplat si mie sa cred ca nu pot sa iert si chiar urasc o persoana, dar mi-am dat seama ca mi-a trecut orice resentiment. Ramane doar amintirea a ce ti s-a intamplat. Dumnezeu s-o ajute!
|
|
|||
|
|||
![]()
Se chinuie inutil si ea si cel/cea care a ranit-o. Stiu si eu acestea cu iarta sa fii iertat. Dar "a sti" si "a pune in practica" sunt doua lucruri diferite. Parerea mea..
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se poate ierta un astfel de pacat ? | marianmarian | Generalitati | 22 | 05.10.2013 09:45:59 |
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu | ioanacluj | Nunta | 270 | 27.02.2013 10:12:37 |
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci | mihailt | Generalitati | 2 | 05.01.2010 18:17:06 |
|