Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2009, 00:51:36
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Eu consider ca preoteasa joaca un rol foarte important, si anume acela de model pentru enoriase. Daca enoriasii isi regasesc "echivalentul" in persoana preotului, preoteasa este cea care indeplineste "functia" similara pentru partea femeiasca.

Doamne ajuta!
Vechi 15.04.2009, 11:27:34
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Eu spun ca preoteasa este si ea un om care are propriul ei destin,misiune in viata,pe langa faptul ca este casatorita cu un preot.
Mie imi suna putin ciudat "preoteasa ca orice femeie trebuie sa fie buna mama si un mare prieten"...dar femeie nu trebuie sa stie sa fie,sotie,inainte de a fi mama?
Parerea mea este ca si casnicia unui preot trebuie intemeiata pe o iubire sincera intre cei doi,nu doar pe niste atribute rigide.
Casatoria bazata pe prietenie si respect mie imi suna rau de tot a putred si a ceva nefiresc.
Si chiar am auzit de cazuri de astfel de casnicii preotesti,unde au ajuns sa fie ca doi straini,pentru ca lucrurile nu au fost bazate inca de la inceput pe o IUBIRE fireasca intre un barbat si o femeie,ci doar pe acele atribute enumerate de unii mai sus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum ar trebui sa fie preoteasa? urzicuta Generalitati 25 02.09.2014 14:11:44
Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 0 29.08.2012 18:13:08
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 11 29.10.2011 00:30:18
preoteasa in devenire mariusica_nou Generalitati 5 20.05.2008 08:28:25