Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2009, 20:07:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian Vezi mesajul
Stai puțin că eu tot nu pricep ceva. Să spunem că aș fi căsătorit ( nu sunt ). Dacă am avea grijă să ne protejăm ( Doamne ferește de ce am ajuns să ne protejăm... De niște barbari care îți cuceresc inima cu strigătele lor de războinici... Lumea asta e pe dos, sincer. ) spune-mi unde e faza că relația trupească dintre noi doi e dragoste ( o dăruire totală fără un pic de egoism ) și nu sex ( satisfacerea plăcerilor noaste )? Eu ca un copil prost fără experiența în a întemeia o familie mă întreb: ce ar putea exprima mai bine unirea dintre cei doi soți, dăruirea unuia față de altul decât apariția unei noi vieți?

Înțeleg că e foarte greu, că e de neconceput greutățile vieții dar tot rămân la întrebarea: de ce ființe, de ce monștri ne protejăm? Adică până la ce punct Îl lăsăm să intervină Dumnezeu în viața noastră? Până la relația trupească? Adică în manifestarea trupească a iubirii soților noi nu Îl lăsăm pe Dumnezeu să intre și EL și să se unească cu noi doi?

Lăsați-mă să trec măsura puțin ( dacă e să fiu banat asta e dar din partea unor ortodocși să dea astfel de sfaturi total greșite mi se par foarte anormal. măcar să spună: eu sunt curvar/curvară și doar atâta pot dar să nu se considere mai în măsură de a trece peste cuvintele Sf Părinți în subiecte atât de delicate ): să spunem că eu mă masturbez. Pentru ca să nu crească tensiunea sexuală și să ajung la nebunie ar trebui să mă tot masturbez până îmi găsesc o soție. După ce m-am căsătorit ce să fac abstinență atâta timp că iarăși înnebunesc așa că iarăși mă masturbez sau mă culc cu ea în timpul postului sau a praznicelor împărătești. Vi se pare normal asta, oameni buni? Iertați-mă că în Săptămâna Luminată am ajuns să spun astfel de lucruri.

@cristiboss: cum adică să nu considerăm mai păcătoși decât suntem? dacă eu nu mă consider mai păcătos de măsura x și unul e mai păcătos nu ajung să îl judec?
Prea multă filozofie aiuristică strică frate ! Deci : nu încerca să fi mai smerit decât ești și nu-ți pune cenușă în cap mai mult decât trebuie. Fii ceea și cine ești ! Ințelesum-ai ? Dacă nu o iau de la cap. Apropo, nu căuta pe de altă parte să filozofezi despre lucruri pe care nu le cunoști, respectiv : căsătoria și viața în doi, ce sexul nu reprezintă nici 1 % ! Vrei sex, scoate băiete 100, sau mai mult și-l faci când , cu cine și cum vrei. Căsătoria depășește faza animalică denumită sec : Sex. Da, despre masturbare, cred că poți , putem vorbi, dar nu aici ci la alt topic , unde s-au scris 16 pagini despre patima asta. Deci . . .

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doi tineri crestini casatoriti dorm in strada... laurastifter Umanitare 16 27.11.2014 09:26:02
Sfaturi pentru tanari casatoriti Dia20_diana Nunta 19 10.08.2012 14:32:23
De ce sunt considerati cei casatoriti pacatosi/murdari? sophia Nunta 101 02.06.2009 16:12:37
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19