![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor...daca Dumnezeu ESTE Iubire...si il iubeste pe fiecare om asa cum este el. Daca El, Cel care ne-a creat nu spune; "fa cutare sau cutare lucru", daca El sta in stare de Jertfa pentru fiecare din noi si nu indrazneste sa spuna NIMIC pentru ca ne [COLOR=Red]I-U-B-E-S-T-E!!![/COLOR] ci.... ne lasa pe noi sa ne alegem propriul drum....De ce noi ne judecam unii pe altii dupa a noastra "intelepciune"? De ce cautam mereu a schimba/judeca unul pe celalat chiar sub falsa masca a iubirii si intelepciunii? Mi-ar parea rau ca cei care au parasit manastirea sa se considere infranti...mantuirea a fost si va ramane un DAR.... Canoanele sunt si raman canoane dar ele se aplica in functie de OM si situatie.. NU este al meu a interpreta canoanele , nu am nici judecata nici maturtitatea duhovniceasca a judeca sau a da verdicte... Stiu doar atat! Am datoria sa imi iubesc/respect semenul. Judecata e a Lui Dumnezeu.
Cand ma gandesc ca Hristos ma priveste bland sau mustrator si imi spune ( prin constiinta ) Jenica de ce faci lucrul cutare...si eu ii spun cu inima Doamne.. iarta-ma nu pot sa ma ridic ajuta-ma..iti promit ca nu voi mai gresi...si El ma CREDE! CREDE in noi intelegti asta??? Si ne respecta decizia luata!!! El, Hristosul, crede in cuvantul meu...desi ii promit ca nu o sa mai cad.. cad iararsi...si El iar ma crede..si eu iar cad...si mi-e mi-i rusine..de mine insumi si de Iubirea Lui nemarginita.. Deci daca Domnul pe mine ma ajuta si ma reaseaza mereu pe cale oare nu va ajuta dupa buna Sa chivernisire si viata celor ce paresesc manastirea?? De ce o atacam atat de mult pe Ory? Poate a fost sau nu in manastire poate a plecat sau a fost alungata, nu stiu si nici nu este problema mea, dar oare eu..sau tu...frate sau sora..ai pacate mai putine sau mai grele decat ea? E foarte multa ura si rautate pe acest forum. Foarte multa. Ne jignim, ne atingem sufleteste uitand ca timpul trece si e din pacate ireversibil.. Azi sunt, maine poate nu...si tu frate vei ramane cu durerea ca te-ai certat "duhovniceste" cu mine.. Acum 2 zile cand am fost la parintele Mina, mi-a spus asa: Jenica nu poti schimba nimic in si pentru lume, singura ta posibilitate sa participi la lucrarea acesta pe care o are Domnul cu lumea este sa iti pui sufeltul TAU la punct. Atat! Si este suficient.. Este un loc de discutii e adevarat, suntem caratere diferite, dar daca am avea mai mult intelegere si am mai taia elanul acesta de a schimba intai in semen apoi in noi...poate ca toti am avea mult mai multa pace. Hristos a inviat si pentru cei buni si pentru cei rai. Nu a facut diferenta intre Apostoli a stat cu toti la masa, desi...stia inca dinainte ca unul dintre ei il va vine... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dicționarul explicativ al limbii române, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998 |
|
|||
|
|||
![]()
Frumoase cuvinte, Jenica; stii cat te pretuiesc si de aceea iti voi raspunde:
Pentru ca nu mai suport sa o vad ca vorbeste atat de urat despre manastiri si ordinea de acolo. Simt ca denigrand manastirile da si in Duhovnicii la care alergam cand ne e greu; si pe ei ii ponegreste, caci multi dintre acestia sunt Arhimadriti, deci cei, care raspund de cele ale manastirii; de ei depinde tunderea in monahism a "tinerilor de varsta intre 13-18 si horotonia acestora la 18 ani" (citat ory). Asa este, sa nu judecam, dar nu putem fi de acord cu atata tevatura in legatura cu manastirile, despre care ory in mod repetat ne-a vorbit in termeni peiorativi. Daca tu, sora draga, nu ai nimic impotriva cuvintelor lui ory, nu esti singura, caci i s-au asociat si altii de e forum, unii, de care ma mir foarte, dar eu nu voi asista pasiva de acum inainte la cuvinte jignitoare la adresa celor, care conduc manastirile si care iau hotarari in privinta tunderii in monahism si a hirotonisirii. Unghiul, prin care a cunoscut ory manastirea e unu inadmis, a povestit ea insasi si de e nevoie voi scoate la suprafata pasajele respective. Am ajuns sa ne batem joc si de cele sfinte? Si mai primeste si aplauze?!? Eu nu cu ory ca persoana am ceva, ci cu vorbele ei negandite, pe care le asterne la intamplare; iar la interventiile numeroase din alta parte, vine cu afirmatia ca nimeni nu e asa profund ca ea. Halal profunzime! Cine vrea sa se asocieze afirmatiilor lui ory, nu are decat! Eu, nu, caci mi-ar fi rusine sa dau apoi cu ochii de oamenii sfinti ai manastirilor noastre, duhovnicii nostri. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti multumesc pentru cuvinte Anca, stii bine ca si eu te respect mult.
![]() 1. Numai cei smintiti se smintesc 2. Nu putem iubi noi pe cineva mai mult decat Dumnezeu. Stii bine ca pana acum vreo 2 ani gandeam ca tine, incercam din rasputeri sa arat ca adevarul e altul.. dar, prin propria-mi cadere am inteles ca NU este a nostru a schimba NICI un fir de par din capul cuiva. Se vorbeste urat de monahism peste tot, si la tv si aici si in ziare si cu toate acestea monahismul EXISTA inca! Este mai VIU ca niciodata. Stii ce imi spunea parintele Iustin acum cand a fost la Husi? jenica, NIMIC nu va putea birui Biserica. Avem fagaduiala Mantuitorului. Da! DREPT este sa aparam, dar spui odata si e suficent. Cel ce vrea sa creada NU trebuie convins de vorba ta sau a mea. Ci o va lua DOAR ca pe un oarecare suport consolidand ceea ce el stie deja. Daca, nu...Dumnezeu cu mila pentru fiecare. In viata am inteles un lucru, cu cat cauti sa convingi mai mult pe cineva de ceva cu atat mai mult se va indoi de cuvantul tau. Spui o singura data FERM si atat. E suficent. Crede-ma monahismul ca trai chiar daca ory sau altcienva il blameaza, El va Exista Nu pentru ca tru sau eu sau ory il apara ci pentru ca ASTA e randuiala Lui Dumnezeu. Hristos a inviat! ps- eu o pareciez mult pe ory ca are puterea sa fie ea insasi. E mare lucru sa spui Doamne eu nu Te inteleg, ajuta-ma! Din punctul meu de vedere mai usor e sa iti slefuiesti luptele/ispitele interioare recunoscandu-le decat traind ca si cum nu ar exista. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru unii nu e suficient; de trei ani citesc tot mai multe ineptii pe acesta tema. Si vor veni si mai multe, datorita sustinerii unora de pe forum. dar atunci sa nu mai ripostati, caci mie mi-a ajuns!
Citat:
Dumnezeu sa fie cu tine in toate faptele si gandurile tale, Jenica, ca stiu cat de mult te straduiesti sa fii tot mai aproape de Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ancah, nu te mai ascune dupa dictionar si lasa ipocrizia. Stii foarte bine ca ai folosit cuvantul in mod ironic si cu scopul de a jigni. In nici intr-un caz nu l-ai folosit ca "termen de politete." In ziua de azi nici nu se foloseste ca termen de politete. Si ma deranjeaza foarte tare si cum folosesti limba romana -- moldoveneste, vorba vine. Te rog, nu iti bate joc de felul de a vorbi al unor oameni, si foloseste in scris limba romana asa cum este ea scrisa astazi. Asta daca vrei sa arati un minim de respect fata de cel cu care discuti si cei care citesc ceea ce scrii. |
|
|||
|
|||
![]()
"Vor veni vremuri când ortodocșii vor fi învrăjbiți între ei. Eu, însă, vă sfătuiesc să păstrați pacea și înțelegerea. (…) "
Sfântul Mucenic Cosma Etolul († 4 august 1779), „Apostolul Săracilor |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar mie imi place accentul moldovenesc, si in scris se poate folosi redarea fonemica, ca licenta poetica!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai da, Anca, glumele se fac daca toata lumea le gusta, spre amuzamentul tuturor Daca nu le gusta toata lumea, iti ceri scuze si o lasi balta.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
|