Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2009, 14:03:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielRobulLuiDumnezeu Vezi mesajul
eu nu cred in evolutie .Ati putea sa imi dati o singura dovada ,cea mai buna, din care sa dovedeasca ca evolutia este adevarata?
Evolutia a avut loc, e un fapt dovedit stiintific (asa cum s-a dovedit stiintific ca Pamintul se roteste in jurul Soarelui): primele celule au aparut acum aprox. 800 de mil. de ani, pasarile si animalele acum aprox. 250 de milioane de ani, majoritatea speciilor care au trait pe Pamint acum nu mai exista. Este un fapt dovedit stiintific ca vietatile provin din alte vietati.
Nimeni nu pretinde insa ca evolutionismul prin selectie naturala este adevarat, fiind o teorie, cea mai buna la ora actuala.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 14:47:04
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Este clar ca Dumnezeu a sadit Edenul undeva desupra Pamantului si ca pe pamant era foarte frumos inainte de caderea lui Adam.
Dar daca Dumnezeu a dorit sa faca animalele unele direct , altele sa apara prin evolutie nu stiu; dar se vede ca Dumnezeu a inzestrat animalele si plantele spre a se adapta mediului.
Pentru ca nu spune nicaieri la Sfanta Scriptura asta.
De exemplu:
Dumnezeu a facut animale domestice si animale salbatice sau animale salbatice iar unele din ele puteau fi domesticite?
Eu cred ca numai animale salbatice.
Pentru ca omul initial trebuia sa aiba grija de buna functionare a Pamantului si a animalelor de pe el si a plantelor.
Dar Dumnezeu pentru ca omul putea sa cada a facut unele animale cu posibilitatea de domesticire.
Asa de exemplu calul e nevoie sa fie imblanzit , nu e bland direct.
Dar eu cred ca toate formele de viata au fost facute de Dumnezeu direct.
Dar pe ce perioada de vreme a dorit Dansul sa le creeze asta nu mai stiu.

Acum Dumnezeu a facut creatia cum a dorit Dansul sa o faca cum sa fie spre folosul oamenilor.
Folosul consumist e un folos slab de fapt creatia a fost facuta ca omul sa o priveasca si sa se inalte contemplandu-o la cine a creat-o adica la Dumnezeu.
Daca Dumnezeu a dorit sa o faca in milioane de ani asta nu inseamna ca Dumnezeu nu e atotputernic si ca Dumnezeu nu poate sa faca paine si peste din nimic imediat.
Dar omul trebuie sa aibe respect pentru creatie ca pentru ceva care a primit din mainile lui Dumnezeu.
Dumnezeu daca a dorit sa o faca in milioane de ani creatia asta nu face decat sa arate si mai mult ca noi suntem nimic.
Nu pentru ca Dumnezeu nu ar fi putut sa o faca imediat pe toata asa frumoasa dar poata nu a vrut sa o faca asa repede.

Pentru ca multe specii de animale au disparut ca oamenii nu au inteles ce scria la Facere.
Ca nu la inmultirea biologica se referea Dumnezeu cand zicea "cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si supuneti-l" ci la pamantul trupurilor noastre mai intai.
Si "umplerea" acestui pamant al trupurilor noastre cu lucrarea Sfintei Treimi precum vedem la Sfinti.
Si daca l-am umplut cu lucrarea Sfintei Treimi apoi ne e usor sa il si supunem iar nu sa ajungem supusi ai lui slujind poftelor si dorintelor lui.
Si asa am si crescut (duhovniceste normal) si ne-am si inmultit talantul(talantii) pe care l(i)-am primit de la Dumnezeu.
Pentru ca Dumnezeu a zis:
"Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra ca sa stapaneasca peste pestii marii si peste pasarile cerului si peste dobitoace si peste tot pamantul si peste toate vietatile ce se tarasc pe pamant!"
Da e clar ca precum Domnul stapaneste creatia asa si omul ar fi trebuit sa o stapaneasca Pamantul.
Adica sa se ingrijeasca de buna functionare a celor de pe Pamant.

Sa le contemple si sa se inalte cu mintea de la ele la Creator.
Omul avea pamantul initial ca pe o icoana.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 14:53:33
Senior Member

Implicit

De fapt evolutionistii au distrus foarte multe specii de animale si plante de pe Terra.
Aceasta inselare a diavolilor , evolutionismul , e facut pentru ca sa ii taie omului icoanele naturale lasate de Dumnezeu care aduc aminte omului de Dumnezeu, pentru a pregati venirea omului sau , a Antihristului.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 15:03:11
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
De fapt evolutionistii au distrus foarte multe specii de animale si plante de pe Terra.
Aceasta inselare a diavolilor , evolutionismul , e facut pentru ca sa ii taie omului icoanele naturale lasate de Dumnezeu care aduc aminte omului de Dumnezeu, pentru a pregati venirea omului sau , a Antihristului.
Te inseli. Tocmai evolutionistii isi dau seama cit de importanta este fiecare fiinta (si nu neaparat om) de la Pamint, pentru ca nu putem trai unii fara altii.
Vorbesti probabil despre ignoranti.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 15:28:34
Senior Member

Implicit

Da mai frate cand o sa vad un evolutionist sa pustniceasca atunci o sa cred ca evolutionisti sunt cu adevarat ecologisti.
Evolutionistii chiar nu isi dau seama ca alta modalitate de salvare a lumii decat sa devina toti oamenii crestin ortodocsi nu exista.
Daca interzici accesul oamenilor intr-un parc national - conservi frumusetile de acolo , dar ce folos cine sa le vada Dumnezeu?
Da ce are nevoie Dumnezeu sa le vada?
Lasi oameni sa mearga in parcul national dar normal oamenii trebuie educati.
Cum educi oamenii dand pe Nat Geo documentare care batjocoresc fecioria si crestin ortodoxia?
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 15:39:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Da mai frate cand o sa vad un evolutionist sa pustniceasca atunci o sa cred ca evolutionisti sunt cu adevarat ecologisti.
Evolutionistii chiar nu isi dau seama ca alta modalitate de salvare a lumii decat sa devina toti oamenii crestin ortodocsi nu exista.
Daca interzici accesul oamenilor intr-un parc national - conservi frumusetile de acolo , dar ce folos cine sa le vada Dumnezeu?
Da ce are nevoie Dumnezeu sa le vada?
Lasi oameni sa mearga in parcul national dar normal oamenii trebuie educati.
Cum educi oamenii dand pe Nat Geo documentare care batjocoresc fecioria si crestin ortodoxia?
Da, o solutie ar fi sa pustnicim cu totii. Insa acest lucru nu este natural omului (dupa cum se vede si de pe acest forum).
Evolutionistii doresc sa salveze aceasta lume, nu una viitoare.
Parcurile nationale nu se conserva pentru ca nu se doreste vizitarea lor ci pentru ca ele sint esentiale pentru supravietuirea noastra ca specie.
Oamenilor trebuie sa li se spuna adevarul trist, nu povesti cu fecioare. Educatia nu se face cu povesti.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 16:52:34
Senior Member

Implicit

Adevarul nu se poate spune in cuvinte decat foarte umbros si foarte putin.
Adevarul insa se poate cunoaste mult mai deplin cu mintea dar niciodata intreg ca e fara sfarsit.
Iar Adevarul e Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 17:06:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Adevarul nu se poate spune in cuvinte decat foarte umbros si foarte putin.
Adevarul insa se poate cunoaste mult mai deplin cu mintea dar niciodata intreg ca e fara sfarsit.
Iar Adevarul e Dumnezeu.
Pentru ca nu cunosti Adevarul, nu stii nici daca acesta e fara sfirsit sau nu.
Pina la urma realitatea asta, trista sau nu, e tot ce avem, trebuie sa avem grija de ea. Si asta nu o putem face decit intelegindu-i principiile de functionare. Iar unul din principiile de functionare este evolutia.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 17:50:44
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Evolutia a avut loc, e un fapt dovedit stiintific (asa cum s-a dovedit stiintific ca Pamintul se roteste in jurul Soarelui): primele celule au aparut acum aprox. 800 de mil. de ani, pasarile si animalele acum aprox. 250 de milioane de ani, majoritatea speciilor care au trait pe Pamint acum nu mai exista. Este un fapt dovedit stiintific ca vietatile provin din alte vietati.
Nimeni nu pretinde insa ca evolutionismul prin selectie naturala este adevarat, fiind o teorie, cea mai buna la ora actuala.
Cum sa fie omule dovedit stiintific ceva ce nu s-a intamplat niciodata? Tu ai citit vreodata niste contra-argumente stiintifice? Vezi ca gasesti o gramada pe www.icr.org sau www.AnswersInGenesis.org, sau www.ScienceAgainstEvolution.org.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 20:05:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Cum sa fie omule dovedit stiintific ceva ce nu s-a intamplat niciodata? Tu ai citit vreodata niste contra-argumente stiintifice? Vezi ca gasesti o gramada pe www.icr.org sau www.AnswersInGenesis.org, sau www.ScienceAgainstEvolution.org.
Uite, iti propun sa gasesti tu un argument in favoarea creatiei (pe care il intelegi, fara copy-paste de pe siturile respective), dovedit stiintific, sa discutam asupra lui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45