![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Imparatia lui Dumnezeu, ne spune Hristos, este deja printre noi, si in acelasi timp va fi aici cu putere, deplin, abia la a doua venire a lui Hristos. Este o antinomie sau un paradox, ca mai totul in crestinism. Imparatia lui Dumnezeu este comuniunea cu El. Noi prin botez si sfintele taine suntem deja cu EL, dar asta este ca o samanta pe care mai trebuie sa o si udam ca sa creasca. Trebuie sa 'colaboram' cu Dumnezeu. Cand cerem sa vina Imparatia, cerem ca Imparatia, care este deja prezenta, sa ni se reveleze; sa fie 'activa' in noi, mai ales; sa creasca planta. Sa ne dea adica Dumnezeu apa cu care sa udam planta, pentru ca de udat si noi trebuie sa o udam. Cerem sa deschida Dumnezeu usa la care bate ('Eu stau la usa si bat'). Asta a fost un raspuns habarnist! :-) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Prin Taine, noi avem acces la harul lui Dumnezeu, dar El nu intra in camara decat daca este curata, purificata, sfanta. Asta e diferenta dintre sfinti si ceilalti crestini, ei avandu-L pe Hristos in inima, pe cand ceilalti sunt inca in cautarea Lui, in drumul spre desavarsire.
|
|||
|
|||
|
Citat:
De fapt, si noi crestinii care inca nu am ajuns la sfintenie il avem pe Hristos in inima, numai ca nu stim. El sta la usa si bate, dar noi nu-i deschidem tot timpul. Odata cu Botezul si Mirungerea, fiecare crestin este mort si inviat intru Hristos, deci fiecate este potential sfant. Primii crestini se numeau unii pe altii 'sfinti' - si asta nu pentru ca erau ei mai sfinti ca noi (desi multi or fi fost), ci pentru ca stiau ca participa la sfintenia lui Dumnezeu.. |
|
|
||||
|
||||
|
5. Judecata de Apoi graul va desparti raul de bine. Sfintii, dreptii si cei buni vor ajunge in Imparatie. (Matei 25, 34)
Dar in din Fericiri stim ca cei blanzi vor mosteni pamantul (Matei 5, 5). Sa intelegem deci ca Imparatia va contine Pamantul ca planeta pe care locuim? Sau ca acest pamant (innoit atunci) are acelasi inteles ca si pamantul Genezei, adica Universul nostru observabil? Din moment ce vom avea trupuri nestricacioase, tot ce este posibil. Sau altfel intrebat: unii vor fi in Cer langa Dumnezeu si altii pe pamant dupa Judecata?
|
||||
|
||||
|
La Judecata de Apoi se va tine cont si de pacatele pe care le-am impartasit la spovedanie ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu. Pentru ca de aceea exista spovedania, ca ele sa ,,se stearga". Categoric, nu!
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu. Care ar fi altfel rostul spovedaniei? Pacatele spovedite sunt STERSE.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||||||||
|
||||||||||
|
Salut si bine ai venit printre noi.
Citat:
Remarcile sunt binevenite. Si criticile la fel. :) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ar fi minunat sa avem Duminica seara cate o ora-doua de intalniri catehetice in parohiile noastre, in care preotul sa ne clarifice dilemele, sa ne indrume si sa ne sfatuiasca in diverse probleme, unde sa facem un studiu biblic serios samd. Dar pana au timp preotii de noi, trebuie sa ne descurcam romaneste si sa folosim la rigoare si internetul, si cartile Sfintilor Parinti. Cat despre expresia "credeti si nu cercetati" - nu e biblica si nici sanatoasa. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
La fel si tie.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Subiecte asemănătoare