Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2009, 19:27:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Rapid:

"Nici mie nu mi se pare dumnezeiesc sa spui ca esti Fiul lui Dumnezeu si sa spui ca mori pentru noi in chinuri cind stii ca vei invia."

O fi stiut, dar in acelasi timp i-a fost si frica, si a suferit, pentru ca a acceptat conditia umana in totalitatea ei.
Sa inteleg ca exista o sansa sa moara de tot?
Si sa ajunga in iad sau rai?
Totusi, nu inteleg
Citat:
"Daca Eva nu era asa cum era Adam si Eva stateau si acum in paradis, bine-mersi. Si era bine, vorba bibliei. De ce vrei tu sa ii aduci in alta stare?"

Nu vreau eu, asa zice teologia. ;-) Nu erau in rai bine merci, teologia zice ca trebuiau sa evolueze, si sa duca si creatia spre Dumnezeu.
Aste e tot o interpretare?

Citat:
"Repet: din punctul de vedere al unei alegorii, trebuie sa recunosc ca e o reusita. Nu sint de acord insa cu literalismul religiei, ce include viata vesnica, caderea si alte asemenea."

Caderea si viata vesnica nu tin de literalism, ci de interpretarea in duh...
Poate am sa inteleg cindva care e diferenta intre interpretarea literala a creatiei si interpretarea literala a vietii de apoi.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:29:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pe sotul meu. Dar nu vad rostul intrebarii. Daca as fi sfanta probabil ca i-as iubi pe toti oamenii la fel, in Hristos, dar cu sotul meu as avea o relatie speciala si in plus de iubirea agapé o iubire 'eros' transfigurata. Pot spune ca si acum iubesc multi oameni, dupa puterile mele.
Eu cred ca confunzi felurile de iubiri..
Pai nu am definit iubirea deloc, pina la urma, te-am lasat sa-mi spui pe cine iubesti mai mult, ce fel de iubire crezi tu.
Cine ar urma dupa sotul tau? Banuiesc ca nu ai copii.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:31:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

"Sa inteleg ca exista o sansa sa moara de tot?
Totusi, nu inteleg "

Nu, pentru ca era Dumnezeu, dar psihologic, cand era in situatia aia, a simtit si ca orice om care e pe moarte.

"Aste e tot o interpretare?"

este interpretarea cea mai clasica, la care nu m-ar contrazice nici macat Emanuel sau Traditie pe aici ;-)

"Poate am sa inteleg cindva care e diferenta intre interpretarea literala a creatiei si interpretarea literala a vietii de apoi."

Nu prea inteleg ce vrei sa spui.
Si pt viata de apoi se folosesc imagini, ca 'loc bun, loc luminat, loc cu verdeata'...
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:33:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai nu am definit iubirea deloc, pina la urma, te-am lasat sa-mi spui pe cine iubesti mai mult, ce fel de iubire crezi tu.
Cine ar urma dupa sotul tau? Banuiesc ca nu ai copii.
Am un copil. E greu sa faci ierarhizari din astea.
Continuam in alt moment discutia.. de altfel poate ar fi trebuit sa descidem alt therad ca pe asta as fi vrut sa se mai discute de evolutie.. am nevoie pt o conferinta.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:35:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
"Sa inteleg ca exista o sansa sa moara de tot?
Totusi, nu inteleg "

Nu, pentru ca era Dumnezeu, dar psihologic, cand era in situatia aia, a simtit si ca orice om care e pe moarte.
Ca si cum te-ai uita la un film cu sufletul la gura si la un moment dat te crezi un personaj din acel film?

Citat:
"Aste e tot o interpretare?"

este interpretarea cea mai clasica, la care nu m-ar contrazice nici macat Emanuel sau Traditie pe aici ;-)
Poti sa indici ceva mai concret?

Citat:
"Poate am sa inteleg cindva care e diferenta intre interpretarea literala a creatiei si interpretarea literala a vietii de apoi."

Nu prea inteleg ce vrei sa spui.
Si pt viata de apoi se folosesc imagini, ca 'loc bun, loc luminat, loc cu verdeata'...
Ma gindesc ca accepti interpretarea neliterala a creatiei, dar ramii la interpretarea literala a caderii
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:38:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Am un copil. E greu sa faci ierarhizari din astea.
Continuam in alt moment discutia.. de altfel poate ar fi trebuit sa descidem alt therad ca pe asta as fi vrut sa se mai discute de evolutie.. am nevoie pt o conferinta.
Esti o ciudata :)
E greu sa faci, dar sintem totusi oameni si putem face o ierarhie chiar aproximativa. De exemplu eu imi iubesc cel mai mult copiii, apoi sotia, familia, prietenii apropiati, apoi cei mai indepartati si ultimii in aceasta ierarhie sint martienii din alt sistem solar (ca cei din acest sistem solar sint mai apropiati)
Are legatura cu evolutia
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 19:47:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
E greu sa faci, dar sintem totusi oameni si putem face o ierarhie chiar aproximativa. De exemplu eu imi iubesc cel mai mult copiii, apoi sotia, familia, prietenii apropiati, apoi cei mai indepartati si ultimii in aceasta ierarhie sint martienii din alt sistem solar (ca cei din acest sistem solar sint mai apropiati)
Are legatura cu evolutia
Poate doar cu evolutia gandurilor , ce macina mintea in zadar. . .
Vechi 13.05.2009, 20:04:02
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Poate doar cu evolutia gandurilor , ce macina mintea in zadar. . .
Poate da, poate nu...
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 20:12:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
alt therad ca pe asta as fi vrut sa se mai discute de evolutie.. am nevoie pt o conferinta.
Intreaba atunci despre evolutie. Totusi, sa precizezi despre ce evolutie doresti sa discuti.
Daca doresti sa afli despre evolutia darwiniana intr-un mod cit se poate de placut, iti recomand Growing Up in the Universe al lui Dawkins, un curs clasic, pentru incepatori.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2009, 21:23:11
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Are legatura cu evolutia
:-) Nu prea inteleg legatura cu evolutia.
Mie nu imi plac astfel de ierarhizari, pt ca dragostea nu ar trebui masurata. Am zis: sotul, dar evident si copilul. Si iubesc multi alti oameni. Cum ziceam, daca as fi sfanta i-as iubi pe toti, dar nu cu dragoste sentimentala, cu eros sau afectiune..
De mica mama m-a invatat ca dragostea nu este ca o materie care se imparte si se imputineaza daca o dai la mai multi. ;-)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45