![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii au fost cateodata indumnezeiti la 20, la 30 de ani, dar niciodata i tot timpul vietii lor, in afara de Maica Domnului.
A interpreta vorbele unui sfant nu inseamna a cita negru pe alb. A fi infailibil in materie de credinta nu i se da niciunul om in Biserica ortodoxa. Punct. Numai Biserica in totalitatea ei este. Asta pentru voi, ceilalti, care mai cititi toate astea. |
|
|||
|
|||
![]()
" La asta pot intra nu numai pacatele, ci si unele inexactitati, pareri neimpartasite de toti, pareri otrivite pt vremea lor nu si a noastra, etc. "
biserica nu a retinut niciodata afirmatiile sfintilor , pe care le-au facut ei inainte de fi ajuns la sfintenie ... biserica a retinut numai afirmatii lor de dupa ce au ajuns la indumnezeire ... asa ca las-o balta cu relativizarea canonelor care au fost toate in Duhul sfant si au fost numite de un sinod ecumenic dogme dumnezeiesti ... daca tu ai tupeul sa le numesti vorbulite pacatoase de ale sfintilor , te alfi in ratacire ... treaba ta ... |
|
|||
|
|||
![]()
Si parintele Cleopa si parintele Rafail Noica sunt proecumenism.
Aceea cu parintele Staniloae care zice ca "ecumenismul e produsul masoneriei" e o absurditate de interviu care nu e luat parintelui Staniloae. Ca se zice acolo ca parintele Staniloae ar fi zis ca parintele Arsenie Boca ar fi facut nu stiu ce.E facut nu se stie de cine. Ca zice acolo ca ar fi zis parintele Staniloae: "Arsenie Boca mi-a fost foarte apropiat ca student la Sibiu. Venea la mine si statea luni de zile uneori. Dupa aceea s-a facut calugar, a stat în Bucuresti pe la un frate al meu, pâna în 1920 când a dat de aceasta Zamfira." Pai bine dom-le da parintele Arsenie Boca s-a nascut prin 1910...:)) Iar parintele Dumitru Staniloae e nascut in 1903. In 1920 parintele Arsenie Boca era pe la scoala in satul natal proabil iar parintele Dumitru Staniloae era la liceu,la Brasov. :)) Hai dom-le ca parintele Arsenie Boca a fost calugarit prin anul 1939. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
" Si parintele Cleopa si parintele Rafail Noica sunt proecumenism.
Aceea cu parintele Staniloae care zice ca "ecumenismul e produsul masoneriei" e o absurditate de interviu care nu e luat parintelui Staniloae. Ca se zice acolo ca parintele Staniloae ar fi zis ca parintele Arsenie Boca ar fi facut nu stiu ce.E facut nu se stie de cine. Ca zice acolo ca ar fi zis parintele Staniloae: "Arsenie Boca mi-a fost foarte apropiat ca student la Sibiu. Venea la mine si statea luni de zile uneori. Dupa aceea s-a facut calugar, a stat în Bucuresti pe la un frate al meu, pâna în 1920 când a dat de aceasta Zamfira." Pai bine dom-le da parintele Arsenie Boca s-a nascut prin 1910...:)) Iar parintele Dumitru Staniloae e nascut in 1903. In 1920 parintele Arsenie Boca era pe la scoala in satul natal proabil iar parintele Dumitru Staniloae era la liceu,la Brasov. :)) Hai dom-le ca parintele Arsenie Boca a fost calugarit prin anul 1939. " asta e interpretarea ta personala ... eu nu sunt de parerea asta ... |
|
|||
|
|||
![]()
a fost scrisa si o carte " ne vorbeste par dumitru staniloaie " , in care , de asemenea , par staniloaie era ferm impotriva ecumenismului ...
asta ca par nu ar fi fost impotriva ecumenismului este o scorneala ecumenista ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca e cineva impotriva ecumenismului, atata timp cat se bazeaza pe unitatea in dreapta credinta marturisita de cele 7 Sinoade ecumenice. Dealtfel este si singur forma de ecumenism acceptabila. Ceea ce nu se poate spune despre actiunile actuale de unire a Bisericilor intr-una singura, mondiala. Este deci impropriu a se numi ecumenism, totusi folosim termenul, caci este consacrat, dar din pacate gol de sensul initial, odata ce este pan-erezia secolului XX.
|
|
|||
|
|||
![]()
hahaha ...
stiti unde am auzit io asta ? intr-un interviu inregistrat si difuzat la un post de radio ; ei , in interviul ala par staniloaie afirma ca masoneria e produsul masoneriei si e erezie ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Impartasirea frecventa se practica si in unele biserici traditionaliste, cele care isi definesc canonicitatea prin raportare la canoane, de traditie colivasa, dar majoritatea impartasesc rar si dupa mult post. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|