Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 08:39:04
naephius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
da
dovezile am sa ti le prezint miine, azi scriu de pe un amarit de gps...
Okay, astept :)
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 09:08:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Okay, astept :)
I-a părut rău Domnului că l-a făcut pe om pe pământ și S-a mâhnit în inima Lui.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 09:39:30
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Iti multumesc
Asta cel putin sper sa iti demonstreze ca poti fi bun si normal si fara supranatural.
Daca tie iti face placere sa te rogi, poti sa o faci linistit, cu sau fara numele meu de botez. Numele meu de botez nu ma reprezinta neaparat, nu mi l-am ales eu. Tot respectul pentru ai mei, mi-au ales un prenume frumos, insa nu are nici o relevanta.
Oricum, Dzeul tau stie pentru cine te rogi
Se pare ca stii ca de acum supranaturalul va intra si in viata ta. Totusi am sa te rog sa nu te lasi atras de la primele semne. Adevarata minune va fi sa te poti recunoaste pacatos inaintea lui Hristos care a murit pentru tine dar a si inviat pentru intreaga omenire si te asteapta in cer sa te invieze si pe tine. Mai intai insa iti da HAR ca sa poti sa traiesti Adevarul in libertate.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 09:55:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Se pare ca stii ca de acum supranaturalul va intra si in viata ta. Totusi am sa te rog sa nu te lasi atras de la primele semne. Adevarata minune va fi sa te poti recunoaste pacatos inaintea lui Hristos care a murit pentru tine dar a si inviat pentru intreaga omenire si te asteapta in cer sa te invieze si pe tine. Mai intai insa iti da HAR ca sa poti sa traiesti Adevarul in libertate.
Sa gindesti (sa rationezi) nu poate fi un pacat, deci din punctul asta de vedere sint linistit
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 22:09:52
naephius
Guest

Implicit

Citat:
I-a părut rău Domnului că l-a făcut pe om pe pământ și S-a mâhnit în inima Lui.
De aici nu rezulta ca Dumnezeu a gresit. Dumnezeu nu e om ca sa faca greseli. E atotstiitor (cunoaste trecutul, prezentul si viitorul omenirii) si atotputernic, de unde rezulta ca deciziile Sale sunt intotdeauna perfecte, fara urma de greseala.

E posibil sa iti para rau pentru ceva ce s-a intamplat, chiar daca stiai dinainte ca urma sa se intample. E posibil sa iti para rau si sa fii necajit din pricina unui lucru, chiar daca tu insuti l-ai cauzat.

Daca vrei o argumentare mai in detaliu asupra subiectului astuia, ai aici.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 23:04:16
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de evolution Vezi mesajul
Daca Dumnezeu este mare si bun atunci de ce exista atata suferinta pe Pamant?De ce nu opreste suferinta,bolile,cruzimea etc.?De ce nu intervine tot timpul cand este ceva rau,cum de a pedepsit pe cei din Sodoma si Gomora si nu a oprit razboaiele?
Raspuns:Pentru ca a lasat omenirea sa-si poarte singura de grija si nu intervine in treburile lumesti.
Atunci de ce in Biblia a intervenit de cateva ori?Doar ca sa-si arate prezenta,puterea?
Exista un paradox nu?
Auzim tot timpul si vedem oameni nevinovati,buni care sufera.Oameni handicapati din nastere,oameni loviti si neputinciosi iar furia lui Dumnezeu nu loveste asupritorul.Sunt mase de oameni ce sufera,neajutati de Dumnezeu iar tu crezi ca te va ajuta pe tine pentru ca ,crezi in existenta lui?

Intr-un final, ai citi cele recomandate? Ai gasit vreun raspuns?
Vechi 15.05.2009, 07:45:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
E posibil sa iti para rau pentru ceva ce s-a intamplat, chiar daca stiai dinainte ca urma sa se intample. E posibil sa iti para rau si sa fii necajit din pricina unui lucru, chiar daca tu insuti l-ai cauzat.
E posibil, dar atunci nu esti intreg la minte.
Tu, daca omori pe cineva cu buna stiinta, e normal ca DOAR sa iti para rau? Nu e normal sa ajungi si pe la mititica sau sa iei o bataie zdravana?
Imi pare rau, dar eu nu pot gindi asa, nu pot sa pactizez cu ideea de Dzeu bun, eventual cu un Dzeu ne-bun.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 10:45:11
naephius
Guest

Implicit

Citat:
E posibil, dar atunci nu esti intreg la minte.
Tu, daca omori pe cineva cu buna stiinta, e normal ca DOAR sa iti para rau? Nu e normal sa ajungi si pe la mititica sau sa iei o bataie zdravana?
Imi pare rau, dar eu nu pot gindi asa, nu pot sa pactizez cu ideea de Dzeu bun, eventual cu un Dzeu ne-bun.
Iti pare rau ca ti-a murit tatal de cancer, si-l plangi la inmormantare, chiar daca doctorul ti-a spus deja cu o saptamana inainte ca va muri. Trebuie sa nu fi intreg la minte ca sa nu-l plangi. Sau iti pare rau ca ti-au daramat barbarii cetatea, chiar daca stiai dinainte ca lucrul asta tragic urma sa se intample.

Lui Dumnezeu I-a parut rau ca l-a facut pe om pe pamant, in momentul in care a vazut ca acesta s-a stricat foarte mult din pricina pacatului liber-ales de el, care a lucrat in el moartea pana cand Scriptura ajunge sa spuna despre om ca "toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau". I-a parut rau ca l-a facut, chiar stiind dinainte de intemeierea lumii ca intr-o asa stare jalnica va ajunge omul. Faptul ca Dumnezeu spune ca ii pare rau ca l-a facut pe om pe pamant nu implica ca la inceput nu l-a facut asa cum ar fi trebuit, ca ar fi gresit cu ceva in alcatuirea lui. In nici un caz nu putem spune ca a fost neatent la creatie Dumnezeu, ca n-a stiut ce face, ca a trebuit sa aiba El Insusi o experienta dupa care sa scrie o erata, sa schimbe lucrurile. Nu, Dumnezeu a fost la fel de intelept la inceput ca si la sfarsit. El nu a trebuit sa corecteze nimic.

"Dumnezeu S'a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune."

Dar ce este foarte bun pentru un Dumnezeu atotputernic si un Dumnezeu atotintelept ? Ce este foarte binele pentru El ? Este foarte bun un lucru pe care atunci cand ti-l pune in mana tu sa-l poti face praf ? Sau este foarte bun un lucru pe care nici daca vrei sa nu-l poti strica ? Ce este foarte binele pentru Dumnezeu ?

Poti sa-ti iei viata in maini si in cinci minute sa o faci praf, sa nu ramana nimic din ea... cicatricile, durerile sa le porti cu tine o viata intreaga, sa mergi cu ele in mormant. Este lucrul acesta foarte bun ?

Daca nu ar sta asa lucrurile, nu ar exista libertate de alegere. Dumnezeu i-a spus lui Adam sa aleaga viata, sa nu pacatuiasca, dar nu i-a interzis sa aleaga moartea. Dumnezeu a decis ca e foarte bine pentru om sa poata alege viata sau moartea, binecuvantarea sau blestemul.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 11:17:28
topcat
Guest

Implicit

Pe tatal il plingi de cind ti-a spus doctorul vestea, nu numai cind moare. Eu imi pling de pe acum parintii stiind ca vor muri, si sint sanatosi.
Si apoi eu pot face ceva cu buna stiinta, stiind ca lucrul asta e rau, apoi sa-mi para rau, dar pentru asta sint prost sau sint vazut urit de societate sau ajung la inchisoare.
Asta nu e un Dzeu omnipotent, omnistient si ce mai supranaturale calitati ii mai gasiti. Sau daca e, nu e bun sau drept, cel mult prostut sau jucaus.
Cum poti spune ca Dzeu gindeste cind face niste oameni pe care stie sigur ca-i va inunda peste putin timp? Asa ma jucam eu cu soldateii de plastic, ii aranjam pe jos, ii puneam sa se bata apoi ii stringeam inapoi in cutie. E un nonsens, ca intreaga biblie, inclusiv interpretarile non-literale.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 11:19:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Daca nu ar sta asa lucrurile, nu ar exista libertate de alegere. Dumnezeu i-a spus lui Adam sa aleaga viata, sa nu pacatuiasca, dar nu i-a interzis sa aleaga moartea. Dumnezeu a decis ca e foarte bine pentru om sa poata alege viata sau moartea, binecuvantarea sau blestemul.
Mai terminati cu libertatea asta de alegere.
Ce libertate de alegere?
Cind Dzeu stie exact ce vei alege?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10