Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 12:13:55
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Frumos spus, Dorin. Hristos, din dragoste pentru noi a cunoscut pana si iadul. Un cunoscut teolog spunea despre crestin ca este un biet sarman, un cersetor al harului, dar care descopera ca este Cineva si mai sarman, si mai cersetor ca el, Dumnezeu Insusi, Care cerseste iubirea la usa inimii sale.

Si ce cere Dumnezeu?Cel mai simplu si usor lucru care se poate indeplini .
Reply With Quote
Vechi 17.05.2009, 18:46:43
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Multumesc mult pentru link, Jenica.
Este un articol minunat, de aceea il si postez aici, aproape in intregime.

Gandeste-te, tinere drag! Tu de cate ori nu L-ai uitat pe Dumnezeu? Il lasi acasa cand pleci la discoteca, il alungi de langa tine cand te intalnesti cu grupul de amici si-L uiti in camera ta cand pleci sa te intalnesti cu prietenul/prietena. El, Hristos, e cumva... intr-un fel care te stanjeneste.

Nu-L poti lua cu tine in lume, pentru ca lumea e prea trufasa pentru smerenia Lui, prea violenta pentru blandetea Lui, prea murdara pentru curatia Lui si prea superficiala pentru desavarsirea Lui. El nu e de aici, iar noi... suntem din lume. De Hristos ai timp numai atunci cand iti bate la usa vreun examen, cand te certi cu parintii sau cu prietenii. Uneori trec si saptamani pana sa-I spui o vorba. Da, ai timp pentru El numai atunci cand esti singur si apasat de probleme.

Ai observat ca atunci cand pleci la discoteca, aproape ca uiti de El inca din momentul in care iti alegi hainele sau iti aplici machiajul? Hristos e prea linistit, iar la discoteca e mult zgomot si multa agitatie. Ce sa caute El acolo? Mai bine Il lasi acasa.

Pe drum inspre disco, deja nu te mai gandesti decat la cum te vei distra o noapte intreaga. Tocmai de aceea nu ai observat niciodata ca Hristos e in urma ta. Te urmeaza chiar si in zgomotul discotecii, in ciuda blandetii Sale. Mereu are grija sa nu-L vezi. Stie ca daca L-ai vedea, te-ai simti stingherit si nu ai mai dansa asa cum vrei tu. Astfel, Hristos se ascunde printr-un colt de discoteca si te priveste cu drag de acolo.

Dac-ai sti cu cata atentie isi inabusa lumina Lui sub vesminte! Daca I-ar scapa vreo raza, ar lumina intreaga discoteca si… of!... n-ar vrea sa te simti jenat in dansul tau! Si-atunci, de ce e la disco daca nu se distreaza? Pentru ca tu esti acolo si tu esti copilul si prietenul Lui.

Cat despre orele petrecute cu gasca de amici prin jurul blocului, niciodata nu L-ai luat si pe Hristos cu tine. Voi spuneti cuvinte pe care El n-ar trebui sa le auda pentru ca e prea curat. si, cu toate acestea, Hristos este acolo. Iar se ascunde Prietenul tau credincios, ca nu cumva tu, vazandu-L, sa te jenezi a le mai spune amicilor o gluma tare fara de care ti-ai pierde statutul de baiat/fata cool. Si-atunci, de ce este El totusi cu voi? Pentru ca tare mult si-ar dori sa vina o vreme cand sa-L primiti in viata voastra si sa va bucurati de prezenta Lui.

Pana atunci, va vegheaza cu mult drag... In ceea ce priveste intalnirea cu iubitul/iubita, clipele petrecute impreuna sunt unice, doar pentru voi. Ar fi absurd sa mearga si Hristos. E ca si cum l-ai lua pe tata cu tine la intalnire, iar tu trebuie sa-I spui ei lucruri nemaiauzite.

Dar El, cum ar putea sa va lase singuri Si-asa va cunoaste orice cuvant si orice miscare. Paseste usor si tacut in urma voastra. Priveste in jos pentru ca voi doi sa nu va simtiti stingheriti in prea multa voastra apropiere.

Un singur lucru, tinere drag, tu nu-l cunosti, ori poate nu vrei sa te gandesti la el: Hristos nu vrea sa-ti ingradeasca libertatea. In marea Lui iubire pentru oameni, El te lasa sa faci ce vrei tu, sa mergi unde vrei si cu cine vrei tu, chiar daca poate uneori nu este de acord cu ceea ce faci. Hristos si-ar dori numai sa-L iei cu tine oriunde, chiar si la discoteca si la intalnirile cu gasca ori cu prietena/prietenul.

El oricum este langa tine, nevazut. Dar ce mare bucurie I-ai face daca tu ai fi cel care L-ai chema sa vina cu tine. Sa nu-L uiti acasa, ci sa-L porti in inima ta, in orice loc! El ar sti sa te invete sa dantuiesti in cer cu ingerii. Tot El ti-ar darui pe Sfintii Sai ca prieteni gata sa-si puna sufletul pentru tine si, mai ales, El te-ar invata sa iubesti curat.

Asadar, tinere, priveste inauntrul tau si cauta-L! Hristos este asa aproape! Il vei vedea apoi in icoanele sfinte din biserici, dar si pe chipul oamenilor care te inconjoara. Il vei auzi in glasul Sfintei Liturghii, dar si in binecuvantarea pe care ti-o striga vreun sarman in urma ta, dupa ce l-ai miluit. Tinere, nu astepta sa vina greutatile si batranetea ca sa mergi la El, pentru ca Hristos e bucuria si tineretea noastra!

Last edited by windorin; 03.09.2009 at 12:35:32.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 12:41:49
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Ieri m'am tot gandit la cuvintele: "Iubeste pe pacatos si uraste pacatul."
Si am crezut de cuviinta ca acesta este un loc bun de a posta aceste ganduri, chiar daca topicul acesta este mai vechi.

Oare cati dintre noi mai reusim sa facem asta?
Mai reusim noi sa uram pacatul din om, iar nu pe pacatos, nu pe acela neputincios, tinut de un duh rau sau de un altul.

Ma injura un om, iar eu ma aprind asupra lui, in loc sa ma doara pentru reactia lui si sa urasc mania din noi.
Ma barfeste un om, iar eu nu vad duhul cel rau al barfei, ci pe om in sine.
Ma revolt, intr'o concurenta mandra, asupra persoanei din fata mea, iar nu asupra duhului rau din spatele ei.

Odata reusind sa despartim pacatul de pacatos, iubirea omului in sine, ne va fi atat de usoara.
Nu conteaza ce face un om, in datoria noastra de a'l iubi pe acela.

Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 15:00:05
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Windorin, mesajul tau imi aduce aminte de motivul pentru care vechiul meu user a fost banat. Era o discutie despre "ce-am face daca ne-am trezi fata in fata cu Iisus?". Eu am zis ca as aprinde o tigara cu marijuana si l-as invita sa stam de vorba.

Cineva a fost socat sa auda asa ceva si, crezand ca fac bascalie, mi-a sters userul.

Ironia face ca atunci vorbeam serios. Daca Dumnezeu exista, asa cum e descris in Biblie, atunci el exista peste tot, in discoteci, langa oamenii pacatosi, in fiecare atom, oriunde in universul asta cat e el de mare. O astfel de fiinta, cu toate atributele pe care le are, este cu mult peste intelegerea umana, peste problemele noastre de zi cu zi, peste vicii si dusmanii intre vecini, peste probleme sentimentale si razboaie mondiale, nu in sensul ca nu-i pasa, ci in sensul ca foarte greu s-ar putea lasa deranjat de pacatosi.

Daca Iisus s-a dus si a stat la masa cu pacatosii, sunt sigur ca intra si in discoteci, in bodegile cele mai insalubre, la fel cum intra si in biserici. Bineinteles, poate scopurile sunt diferite, dar Dumnezeu, daca a creat totul atunci ESTE peste tot, indiferent ce-am crede noi.

Pana la urma e mai normal sa se arate pacatosului sau necredinciosului, ca astia au nevoie mai mare de mantuire. Si-apoi oricum ar fi respectivul, schiop, chior, betiv, hot, drogat, homosexual, ucigas s.a.m.d., Iisus nu s-ar sfii sa stea de vorba cu el, sa-l intrebe, de exemplu, ce mai face.

Pentru ca daca Dumnezeu isi iubeste creatia, o iubeste pe toata, asa cum e, cu defecte si calitati.

In concluzie, da, Dumnezeu intra in discoteca, intra si in locuri mai pline de pacat. Intra peste tot.
Vechi 03.09.2009, 16:44:42
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Sa nu uitam ca Hristos a intrat in casa lui Zaheu vamesul - gest care a produs mult sminteala, dar aceasta "coborare" a avut ca scop ridicarea sau castigarea lui Zaheu.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 17:22:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Windorin, mesajul tau imi aduce aminte de motivul pentru care vechiul meu user a fost banat. Era o discutie despre "ce-am face daca ne-am trezi fata in fata cu Iisus?". Eu am zis ca as aprinde o tigara cu marijuana si l-as invita sa stam de vorba.

Cineva a fost socat sa auda asa ceva si, crezand ca fac bascalie, mi-a sters userul.

Ironia face ca atunci vorbeam serios. Daca Dumnezeu exista, asa cum e descris in Biblie, atunci el exista peste tot, in discoteci, langa oamenii pacatosi, in fiecare atom, oriunde in universul asta cat e el de mare. O astfel de fiinta, cu toate atributele pe care le are, este cu mult peste intelegerea umana, peste problemele noastre de zi cu zi, peste vicii si dusmanii intre vecini, peste probleme sentimentale si razboaie mondiale, nu in sensul ca nu-i pasa, ci in sensul ca foarte greu s-ar putea lasa deranjat de pacatosi.

Daca Iisus s-a dus si a stat la masa cu pacatosii, sunt sigur ca intra si in discoteci, in bodegile cele mai insalubre, la fel cum intra si in biserici. Bineinteles, poate scopurile sunt diferite, dar Dumnezeu, daca a creat totul atunci ESTE peste tot, indiferent ce-am crede noi.

Pana la urma e mai normal sa se arate pacatosului sau necredinciosului, ca astia au nevoie mai mare de mantuire. Si-apoi oricum ar fi respectivul, schiop, chior, betiv, hot, drogat, homosexual, ucigas s.a.m.d., Iisus nu s-ar sfii sa stea de vorba cu el, sa-l intrebe, de exemplu, ce mai face.

Pentru ca daca Dumnezeu isi iubeste creatia, o iubeste pe toata, asa cum e, cu defecte si calitati.

In concluzie, da, Dumnezeu intra in discoteca, intra si in locuri mai pline de pacat. Intra peste tot.
Tocmai, conștientizând omniprezența lui Dumnezeu, atitudinea ta , este de neânțeles și nu-ți justifică lipsa de simțire. Poți fi mai reținut , măcar, ținând cont că te afli pe un site Ortodox. E bine a învăța din greșelile trecutului și a nu le mai repeta !
Vechi 03.09.2009, 18:41:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

In psalmul de la Vecernie se spune: daca vei lua Duhul Tau, toate in tarana se vor preface. Deci, fara prezenta lui Dumnezeu, nimic nu poate sa existe. Dar Dumnezeu nu este prezent intr-un ucigas ca acesta sa ucida, etc Iar daca a stat de vorba cu ei, nu a facut asta pentru a-i felicita fata de cum isi duc viata, ci sa-i trezeasca la o alta viata.

Sigur, Dumnezeu este prezent si in cei din discoteca, dar nu ca semn ca ii vrea neincetat acolo, ci ca semn ca-i vrea vesnic ca parteneri de dialog. Din nefericire, multi din cei prezenti in discoteca stau spatele la Dumnezeu si asta face imposibila comuniunea vesnica cu El.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 19:40:16
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul

Cred ca ai dreptate.

Tags
cluburile, discoteca, muzica

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine poate merge la Sf. Maslu?! Jamaica Maslul 32 17.05.2010 10:36:06
A merge sau a nu merge cu Hristos. maria-luisa Generalitati 7 17.12.2009 15:48:21
ajutati o fata sa poata merge johnson22cta Umanitare 3 28.08.2008 23:12:19
discoteca GIULIX18 Generalitati 39 14.02.2008 00:41:34