Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 19:12:30
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Parintele Arsenie Papacioc spune ca singura credinta care ii poate garanta omului mantuirea este ortodoxia. El spune ca cei de alta credinta nu stie daca se mantuiesc sau nu. Stie sigur ca cineva ortodox fiind, trece la alta credinta, nu mai are mantuire in veac, daca nu se intoarce la ortodoxie. Doamne ajuta!

Afirmatia cea mai aproape de Adevar facuta despre mantuire de cineva contemporan !
De s-ar invata asa ceva si prin scolile din Romania !
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 19:13:28
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
Afirmatia cea mai aproape de Adevar facuta despre mantuire de cineva contemporan !

...contemporan din Romania !
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 20:46:57
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
Sunteti de acord cu afirmatia ca o religie poate garanta mantuirea.
- Ce rol mai are Mantuitorul?
- Ce se intampla cu cei care fac parte din religia mantuitoare si care, totusi, sunt betivi, sau curvari, sau hoti sau mincinosi? Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ne invata ca nici unul din acestia nu va mosteni Imparatia lui Dumnezeu si viata vesnica (1 Corinteni 6:9,19, Efeseni 5:5, Apocalipsa 21:8, etc).

Ca sa avem mantuirea "garantata" cred ca ar trebui sa ne punem fata in fata cu Legea lui Dumnezeu. Apoi, vazandu-ne pacatosenia, sa fugim la Cruce sa cerem iertare si putere de indreptare.

Sa nu ne amagim ca s-ar putea sa ne coste mult de tot.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 21:00:35
razvan_m
Guest

Implicit

Cu incapatinarea ta de a sustine cu mijloace specifice neoprotestantismului/sectarismului modern cum ca nu numai Ortodoxia , ci si asa-zisa ta varianta (a cata???) de religie neoprotestanta este mantuitoare, deja incalci un adevar elementar si anume:adevarul nu poate exista in doua religii. insusi faptul mantuirii tale sta realmente in totalitate sub semnul intrebarii [sau, ca sa ma exprim concis, tu nu te vei mantui, atat timp cat sustii erezii [minciuni] la adresa Dumnezeirii.
Tu stii ca insusi acel Luther, intemeietorul protestantismului a recunoscut ca a gresit infiintand noua religie? Cu toate ca romano-catolicii erau la acea vreme departe de adevarul relevat de Hristos Mantuitorul, protestantii s-au departat si mai mult de acesta, anuland cinci dintre Cele 7 Sfinte Taine care, de bine de rau, existau atunci la catolici si exista si azi in lumea ortodoxa? Cu de la cine putere a anulat Martin Luther aceste Sfinte Taine? De la Dumnezeu? In nici un caz! 100% ca acea putere a venit din partea capeteniei intunericului vesnic, diavolul-sef Lucifer, pe care e posibil ca astazi voi, neoprotestantii, sa-l negati, sa-i negati existenta.

Dintre doua religii numai una poate fi adevarata, iar cealalta falsa sau, dimpotriva, amebele pot fi false.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 21:18:41
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Cu incapatinarea ta de a sustine cu mijloace specifice neoprotestantismului/sectarismului modern cum ca nu numai Ortodoxia , ci si asa-zisa ta varianta (a cata???) de religie neoprotestanta este mantuitoare, deja incalci un adevar elementar si anume:adevarul nu poate exista in doua religii.
Cand vorbim despre mantuire nu ma intereseaza nici o religie ci ma intereseaza Mantuitorul. Domnul Iisus Hristos nu a devenit monopopul vre-unei confesiuni religioase (la fel ca mantuirea). Haideti sa uitam ca suntem de religii diferite si sa cautam Calea, Adevarul si Viata, cu inima sincera.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 21:27:12
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cele 7 Sfinte Taine care, de bine de rau, existau atunci la catolici si exista si azi in lumea ortodoxa?
Ceea ce Sfanta Scriptura explica destul de limpede, sunt numite taine. Iar ce este cu adevarat taina, nu este inclus. Unde ati pierdut "taina credintei"?
"Sa pastreze taina credintei intr-un cuget curat"(1 Timotei 3:9) Nu este vorba de credinta in vre-o religie ci de credinta in Dumnezeu si Jertfa Sa Mantuitoare.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2009, 20:52:07
razvan_m
Guest

Implicit

Esti dus de-a binelea. Taine sunt Cele Sapte Sfinte Taine nu nu stiu ce secrete ascunse indaratul cuvintelor Bibliei.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 09:47:18
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Esti dus de-a binelea. Taine sunt Cele Sapte Sfinte Taine nu nu stiu ce secrete ascunse indaratul cuvintelor Bibliei.
Probabil nu m-ati inteles. Ce vreau sa ma lamuriti? De ce numiti "taine" unele aspecte ale vietii crestine, care sunt explicate foarte limpede de Sfanta Scriptura? Sa luam un exemplu: taina casatoriei. De ce ii spuneti asa? Casatoria, asa cum o prezinta Cuvantul lui Dumnezeu, este o institutie divina in care iti desfasori viata de credinta. Ea incepe cu un legamant facut in fata lui Dumnezeu si se continua toata viata, printr-o stransa legatura intre cele trei persoane care nu pot lipsi dintr-o casatorie :Dumnezeu, sotul si sotia.
Unde este taina?

In schimb, Sfanta Scriptura ne vorbeste despre "taina credintei" (asa o numeste chiar Cuvantul lui Dumnezseu in 1 Timotei 3:9). Aceasta de ce nu este cuprinsa in cele 7 taine?

Un alt aspect: se face abuz de aceasta expresie numita "taina". De ce? Pentru a creea impresia ca noi, muritorii de rand, nu avem acces la anumite lucruri (pe care Dumnezeu le dezvalui in Cuvantul Sau)? In Noul Testament, expresia "taina" apare de vre-o 17 ori, dar numai sub forma de "taine descoperite, aduse la cunostinta oamenilor". Sunt si cateva exceptii (2 sau 3), cum ar fi "taina credintei".

Cred ca ar trebui sa inlocuim cuvantul "taina" cu expresii de genul "cunoastere".
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 10:00:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit Din Patericul egiptean

Au mers odata niste batrani la avva Antonie si era avva Iosif cu dansii. Si
vrand batranul (Antonie) sa-i cerceteze pe ei, a pus inainte un cuvant din Scriptura si a inceput de la cei mai mici a intreba care este cuvantul acesta si
fiecare zicea dupa puterea sa.

Iar batranul zicea fiecaruia: inca n-ai aflat. Mai pe urma de toti a zis catre avva Iosif: tu cum zici ca este cuvantul acesta?

Raspuns-a: Nu stiu. Deci a zis avva Antonie: cu adevarat a aflat calea, caci a zis nu stiu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 10:22:42
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Au mers odata niste batrani la avva Antonie si era avva Iosif cu dansii. Si
vrand batranul (Antonie) sa-i cerceteze pe ei, a pus inainte un cuvant din Scriptura si a inceput de la cei mai mici a intreba care este cuvantul acesta si
fiecare zicea dupa puterea sa.

Iar batranul zicea fiecaruia: inca n-ai aflat. Mai pe urma de toti a zis catre avva Iosif: tu cum zici ca este cuvantul acesta?

Raspuns-a: Nu stiu. Deci a zis avva Antonie: cu adevarat a aflat calea, caci a zis nu stiu.
De multe ori, cand ceri un raspuns pe loc, acesta ar trebui sa fie "nu stiu". Avva Antonie ar fi trebuit sa le dea acel cuvant din Scriptura si apoi sa-i indemne sa cerceteze Scriptura pentru a afla intelesul. Si abia dupa un timp de cercetare a Scripturii, sa le ceara sa revina cu un raspuns. Asta cred ca ar fi o cercetare onesta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 23:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 04:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 23:39:15