![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Legea = Vechiul Testamant, vezi canonul Vechiului Testament si multiplele denumiri care ii sunt atribuite. 2.Analogia teolog - simplu credincios, trebuia inteleasa in stilul obiectiv dupa care am facut aprecierea, si dupa codul deontologic ce-l poata aceste doua denumiri. Si nu sa incepi sa personalizezi... Har si pace de la Domnul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parerea mea este ca ai nevoie cat mai repede de o discutie si sincera cu duhovnicul tau sau cu un preot dreptcredincios . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Interesant ar fi sa stim care este cultul sau religia de care apartine interlocutorul parintelui Staniloaie . 2. Mi se par cam ciudate afirmatiile astea , le aveti din surse sigure ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Afirmatia cea mai aproape de Adevar facuta despre mantuire de cineva contemporan ! De s-ar invata asa ceva si prin scolile din Romania ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...contemporan din Romania ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intru totul de acord cu d-l Litanu la ultima afirmatie si nu o spun nici eu din auzite . La ce scoli superioare avem in Romania la momentul actual... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Ce rol mai are Mantuitorul? - Ce se intampla cu cei care fac parte din religia mantuitoare si care, totusi, sunt betivi, sau curvari, sau hoti sau mincinosi? Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ne invata ca nici unul din acestia nu va mosteni Imparatia lui Dumnezeu si viata vesnica (1 Corinteni 6:9,19, Efeseni 5:5, Apocalipsa 21:8, etc). Ca sa avem mantuirea "garantata" cred ca ar trebui sa ne punem fata in fata cu Legea lui Dumnezeu. Apoi, vazandu-ne pacatosenia, sa fugim la Cruce sa cerem iertare si putere de indreptare. Sa nu ne amagim ca s-ar putea sa ne coste mult de tot. |
|
|||
|
|||
![]()
Cu incapatinarea ta de a sustine cu mijloace specifice neoprotestantismului/sectarismului modern cum ca nu numai Ortodoxia , ci si asa-zisa ta varianta (a cata???) de religie neoprotestanta este mantuitoare, deja incalci un adevar elementar si anume:adevarul nu poate exista in doua religii. insusi faptul mantuirii tale sta realmente in totalitate sub semnul intrebarii [sau, ca sa ma exprim concis, tu nu te vei mantui, atat timp cat sustii erezii [minciuni] la adresa Dumnezeirii.
Tu stii ca insusi acel Luther, intemeietorul protestantismului a recunoscut ca a gresit infiintand noua religie? Cu toate ca romano-catolicii erau la acea vreme departe de adevarul relevat de Hristos Mantuitorul, protestantii s-au departat si mai mult de acesta, anuland cinci dintre Cele 7 Sfinte Taine care, de bine de rau, existau atunci la catolici si exista si azi in lumea ortodoxa? Cu de la cine putere a anulat Martin Luther aceste Sfinte Taine? De la Dumnezeu? In nici un caz! 100% ca acea putere a venit din partea capeteniei intunericului vesnic, diavolul-sef Lucifer, pe care e posibil ca astazi voi, neoprotestantii, sa-l negati, sa-i negati existenta. Dintre doua religii numai una poate fi adevarata, iar cealalta falsa sau, dimpotriva, amebele pot fi false. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|