![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Am scris ce am simtit eu. Pe mine ma sufocau cursurile din facultate. Se rezumau doar la teorie. Pana si prezenta noastra la Liturghie, era prezentata sub forma unei necesitati de a intra la un examen si nu sub forma de a gusta "viata vesnica". Lucrul cel mai de pret cu care am ramas din facultate este prietenia cu alte persoane. Si ea nu s-a realizat prin cursul de morala, dogamatica, liturgica, etc. ci prin intalnirile noastre, intalniri dincolo de facultate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, daca asa era la facultate inseamna ca este o problema.. Pe mine m-au inbogatit si inspirat multe din cursurile pe care le-am urmat (nu au fost nenumarate, pt ca am studiat la distanta) dar erau si unele asa cum zici tu. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu ma pricep si am deschis acest fir pentru a intelege putin profesia preotului.
Mi se pare ca trebuie sa invete cumva sa lucreze cu oamenii, sa-i convinga, sa-i ajute, sa comunice cu ei. Teoriile si scripturile abstracte nu au valoare daca nu pot fi impartasite oamenilor si eu aici vad dificultatea. E mai usor de lucrat pentru Dumnezeu decat pentru oameni, mai ales in ziua de azi, cand este atata suferinta pe pamant si lumea cauta ajutor. Iar in ceea ce priveste duhovnicul, cred ca trebuie si sa fii facut pentru asta, sa ai suflet, finete, intelegere pentru om, intr-un cuvant har, dar trebuie sa si citesti psihologie. Stiu preoti care erau f.interesati in asta si citeau mult. Spunea unul din ei ca nu poti vindeca, ajuta un om, daca nu-i intelegi, cunosti sufletul, fiinta. Si la ceea ce spunea Costel: Te duci la slujba la biserica, indiferent la care, dar cumva este departe de om, mai greu de patruns. Ai nevoie de aceea si de alte lucruri la biserica. Ca sa fac o paralela: inveti carti manuale, studiezi singur, te duci la curs, dar iti trebuie si profesor si seminar si practica, unde sa intrebi sa comunici, sa nu fii numai spectator si sa inveti pe e rost niste scripturi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce toata lumea are impresia ca daca faci Teologia esti de meserie preot?
Si daca terminini seminarul teologic poti ajunge preot. Mai mult, sunt calugari fara studii care sunt preoti. A termina Teologia nu inseamna automat ca esti si preot. E usor de aflat ce discipline, materii se studiaza la Teologie. Facultatile in general au site-uri. Preotul slujeste oamenilor. Exista din anul I disciplina Formare duhovniceasca. Nu orice preot este si duhovnic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
admitere facultate | Joulie | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 30.08.2012 11:34:18 |
Facultate Teologie. | alexdu | Generalitati | 18 | 12.02.2010 16:30:33 |
Facultate Teologie fr | alexdu | Generalitati | 2 | 02.02.2010 16:30:06 |
Biserica noastra invata ca... | amatyyy | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 12.11.2009 13:53:12 |
cum vad personal o facultate de teologie | podolski_2 | Generalitati | 29 | 10.12.2008 01:57:17 |
|