![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fii serios. Am vizitat si eu saiturile atee si m-au convins - nu.
|
|||
|
|||
![]()
Sint nenumarate argumente. Unul dintre ele este ca Dzeu nu e bun, ca sa fiu in ton cu titlul topicului :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa spui ca Dumnezeu nu e bun tre sa stii ce-i aia bun. Ori daca n-ai standard absolut pentru bine, nu poti defini in mod absolut binele. Nu poti defini moralitatea in mod absolut fara Dumnezeu. Si atunci intram in relativism moral, unde ceea ce a facut Hitler poate fi catalogat ca okay, ce a facut Stalin, din nou ca okay... a distruge intreaga omenire e un lucru okay, pentru ca n-am nici o baza pe care sa afirm ca a ucide e rau. Tu nu pricepi ca distrugi omul prin conceptia asta ? Tu nu pricepi ca fara Dumnezeu n-am nici un motiv sa cred in principiile logicii, n-am nici un motiv sa ma incred in propria ratiune, n-am nici un motiv sa cred nimic pe lumea asta ? Nu pricepi ca ma distrug ca om ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca Dumnezeu nu exista, totul este permis" Se discuta exact aceeasi idee in Fratii Karamazov. Nice, imi pun si citatul asta la semnatura ![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai asta vreau si eu sa spun: fara Dzeu e permis totul. Asta e adevarata libertate.
|
|
|||
|
|||
![]()
E permis in sensul ca nu mai exista Bine absolut, deci nici lucruri rele nu mai exista. Ca permis in sensul de libertate tot permis este, sau ti se pare ca nu exista crime si violuri si genocide si tot felul? Ti se pare ca nu au loc pe lumea asta? Deci permise sunt, dar daca nu exista Bine absolut, nu le mai poti cataloga ca fiind rautati. Uite, vine un om si-ti violeaza sora, nu mai ai nici o baza sa-i spui ca a facut rau. Dar nu cred ca n-o s-o cataloghezi ca o fapta "rea", macar asa subiectiv. Si asta pentru ca noi avem in fiinta noastra constiinta Binelui absolut.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu trebuie sa existe Dzeu ca sa imi spuna mie sa nu-ti dau in cap pe strada. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar asta nu iti poate spune prietenul imaginar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul poate sti ce e in om pentru ca Dumnezeu S-a revelat in el, in om, a pus Legea Lui Morala in om, de-aia stie omul ce-i aia bine si rau. Fara Dumnezeu, totul este permis, iar totul fiind permis, n-ai dreptul sa-mi spui ca daca te omor fac un lucru rau, pentru ca n-ai dreptul sa-mi spui ceea ce e rau, pentru ca n-ai dreptul sa definesti omul si modul in care trebuie sa functioneze. Nu exista trebuie in relativism, in ateism. Tu chiar nu pricepi cat de absurda e pozitia ta ? Chiar nu vezi ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Binele si raul nu a fost definit de mine sau de atei. Binele si raul, asa cum este si ratiunea de altfel, este un produs secundar al evolutiei naturale. Poate parea absurda pozitia mea, si e absurda de vreme ce religia e insusita de atita lume. Faptul ca Pamintul nu e plat a fost la un moment dat o propozitie absurda. |
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|