Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 11:22:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu am impresia ca tu pui mereu aceeasi intrebare de parca nu ti s-ar mai fi dat raspuns la ea.. Stiu ca raspunsurile nu te convingm, dar pe noi ne conving ;-)
Dumnezeu nu 'stia dinainte', (asta e un mod antropomorf de a vorbi), el a acceptat posibilitatea caderii din cauza ca vroia in om un partener demn de el, adica liber. Dragoste cu sila nu e poate face. Daca il punea direct in rai insemna sa fi facut un automat un program de calculator, o marioneta.
Chiar daca nu te gandesti la Dumnezeu, un copil: daca ii dai tot ce vrea si nu il pui niciodata in fata unei alegeri, devinde un razgaiat si nu om. Daca face alegeri gresite, macar poate sa se razgandeasca mai tarziu si sa se indrepte, dar macar a vazut cum este.
Un omnipotent si omniscient nu poate avea un egal, aici cred ca trebuie sa-mi dai dreptate
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:23:05
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cui sa-i spunem?
Noua insine.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:27:16
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pentru tine o fi absurd sa existe Dumnezeu, pentru mine e absurd sa nu existe. Credinta ta versus credinta mea, simplu. Nici tu nu ai de unde sa stii ca nu exista.
Normal ca nu am de unde sa stiu ca nu exista un Dzeu pe care nu il definesti.
Insa, in momentul in care il definesti, pot sa incep sa iti demonstrez ca nu exista.
Si cu cit il definesti mai bine, cu atit demonstratia e mai clara.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:28:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Noua insine.
qui prodest?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:28:41
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Insa, in momentul in care il definesti, pot sa incep sa iti demonstrez ca nu exista.
Lasa ca o sa te defineasca El pe tine, hahahahaha

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:29:13
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
qui prodest?
Sincer, nu inteleg.

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:33:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
...ca sa vii tu cu argumente de genul "poate Dumnezeu sa nu poata sa..."? :))

Fii serios. Am vizitat si eu saiturile atee si m-au convins - nu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:38:10
naephius
Guest

Implicit

Citat:
O fi avind sens pentru Hristos, dar pentru un om nu are vreun sens.
Un evolutionist ar fi ultimul care ar spune ca un crestin nu gindeste, la fel cum ar fi ultimul care ar spune ca un tigan e involuat sau neevaluat.
E o chestiune de cultura, este singura care ne deosebeste.
Si aici ma refer la cultura ca fiind o mostenire ce se transmite prin diverse canale, altele decit genetic: vorbire, scris, arte, media in general.
Conform DEX, adevar sau adevarata este acea propozitie sau inlantuire de propozitii al carui sau al caror continut poate fi verificat si confirmat prin observatie, prin experienta, sau prin demonstratie logica, matematica sau numai discursiv argumentanta.
Adevarul vostru nu e adevar, e o iluzie colectiva.

Nu ma supar, pentru ca intr-adevar nu il caut. Daca exista, stie el unde stau ;-)
Nu caut motive sa nu cred in el pentru ca acestea pot fi un numar infinit. Nu poti cauta pe cineva care nu exista.
Imi pare rau, dar cred ca ti-am dovedit ca din contra, nu are nici un sens sa traiesti crestin. Viata crestina nu are sens. Faptul ca ea are loc sau nu, nu influenteaza cu nimic locul tau in iluzoriul rai sau iad.
Diferenta intre a trai si a muri pentru un ateu este totul. Ateul nu are sansa a doua (nu ca voi ati avea, nu ma intelegeti gresit, dar unii dintre voi cred ca daca te rogi si daca faci frumos, lui Dzeu i se va face mila de voi, desi stie dinainte unde veti ajunge).
Acel Cineva exista si, conform Sfintei Scripturi, NIMENI nu se poate dezvinovati inaintea Lui, scuzandu-se ca n-a stiut ca exista:

"Fiindcă ce se poate cunoaște despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui vecinică și dumnezeirea Lui, se văd lămurit, dela facerea lumii, cînd te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot desvinovăți; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțămit; ci s'au dedat la gîndiri deșarte, și inima lor fără pricepere s'a întunecat. S'au fălit că sînt înțelepți, și au înebunit [..]"

Credinta omului, si viata traita de el pe Pamant influenteaza locul unde isi va petrece vesnicia, in rai sau iad. Asadar omul influenteaza, prin libera lui alegere, locul in care-si va petrece vesnicia. Bineinteles ca Dumnezeu cunoaste dinainte toate alegerile pe care le face omul de-a lungul vietii sale, iar cunoscandu-le, cunoaste si locul in care omul isi va petrece vesnicia, dar nu determina nici locul, nici faptele omului, nu le predestineaza, tot asa cum o mama, cunoscandu-si bine copilul, stie dinainte de a-l trimite sa cumpere castraveti din piata, ca acesta nu va cumpara rosii in locul castravetilor, fara sa-i predestineze, sa-i forteze alegerea. Desigur, exemplul nu e perfect, tinand cont ca mama nu cunoaste cu siguranta ca copilul nu va lua rosii in locul castravetilor, in timp ce Dumnezeu cunoaste cu siguranta ce vom alege, cunoscand viitorul, dar cred ca e o ilustratie foarte buna pentru ca sa poti intelege ca prestiinta divina nu ne influenteaza liberul arbitru.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:40:39
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Sincer, nu inteleg.
La ce iti foloseste orice pe lumea asta, daca ceea ce conteaza e lumea cealalta?
Ce conteaza ce faci pe lumea asta, daca Dzeu ti-a rezervat deja un loc al tau pe lumea ailalta?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 11:41:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
...ca sa vii tu cu argumente de genul "poate Dumnezeu sa nu poata sa..."? :))

Fii serios. Am vizitat si eu saiturile atee si m-au convins - nu.
Sint nenumarate argumente. Unul dintre ele este ca Dzeu nu e bun, ca sa fiu in ton cu titlul topicului :)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10