![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa, in momentul in care il definesti, pot sa incep sa iti demonstrez ca nu exista. Si cu cit il definesti mai bine, cu atit demonstratia e mai clara. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Lasa ca o sa te defineasca El pe tine, hahahahaha
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fii serios. Am vizitat si eu saiturile atee si m-au convins - nu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Fiindcă ce se poate cunoaște despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui vecinică și dumnezeirea Lui, se văd lămurit, dela facerea lumii, cînd te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot desvinovăți; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulțămit; ci s'au dedat la gîndiri deșarte, și inima lor fără pricepere s'a întunecat. S'au fălit că sînt înțelepți, și au înebunit [..]" Credinta omului, si viata traita de el pe Pamant influenteaza locul unde isi va petrece vesnicia, in rai sau iad. Asadar omul influenteaza, prin libera lui alegere, locul in care-si va petrece vesnicia. Bineinteles ca Dumnezeu cunoaste dinainte toate alegerile pe care le face omul de-a lungul vietii sale, iar cunoscandu-le, cunoaste si locul in care omul isi va petrece vesnicia, dar nu determina nici locul, nici faptele omului, nu le predestineaza, tot asa cum o mama, cunoscandu-si bine copilul, stie dinainte de a-l trimite sa cumpere castraveti din piata, ca acesta nu va cumpara rosii in locul castravetilor, fara sa-i predestineze, sa-i forteze alegerea. Desigur, exemplul nu e perfect, tinand cont ca mama nu cunoaste cu siguranta ca copilul nu va lua rosii in locul castravetilor, in timp ce Dumnezeu cunoaste cu siguranta ce vom alege, cunoscand viitorul, dar cred ca e o ilustratie foarte buna pentru ca sa poti intelege ca prestiinta divina nu ne influenteaza liberul arbitru. |
|
|||
|
|||
![]()
La ce iti foloseste orice pe lumea asta, daca ceea ce conteaza e lumea cealalta?
Ce conteaza ce faci pe lumea asta, daca Dzeu ti-a rezervat deja un loc al tau pe lumea ailalta? |
|
|||
|
|||
![]()
Sint nenumarate argumente. Unul dintre ele este ca Dzeu nu e bun, ca sa fiu in ton cu titlul topicului :)
|
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|