Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 12:45:49
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Da-mi in cap, dar asta o sa te faca sa te simti rau. Si probabil nu iti doresti asta.
Dar tu stii ca o sa-mi faca si mie rau, deci nu cred ca iti doresti asta. Asta e diferenta dintre noi si (unele) animale.
Faptul ca stim ca un gest e bun sau rau ne-a fost "implantat" in gene de catre natura, pentru ca, in medie, stramosii nostri care au colaborat au avut mai multe progenituri. Dar aceasta este numai baza genetica. Pentru om, o influenta foarte mare o are mostenirea culturala.
Ah, da, de aia exista psihopati? Vine psihopatu si iti da in cap si se simte si bine. Si precis o avut parte de un mediu ca multi altii care n-o ajuns psihopati.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:46:02
naephius
Guest

Implicit

Citat:
Nu exista baze absolute la noi in univers. Asa cum nu exista baze absolute pentru distante si forme, nu exista baze absolute pentru morala.
Evolutia nu este o baza absoluta, insa mecanismul selectiei naturale nu e aleator, are o anumita directie.
E absoluta directia asta ?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:46:51
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau, dar voi faceti o combinatie intre exista si nu exista. In momentul in care scrieti o carte in care il descrieti, ca face, ca desface, il desfintati cu totul.
Apoi ce, nu poate sa faca, sa desfaca? Doar ti-am zis ca premisa e ca poate orice.

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:47:59
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu exista baze absolute la noi in univers. Asa cum nu exista baze absolute pentru distante si forme, nu exista baze absolute pentru morala.
E absolut ce zici tu aici?

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:51:00
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Ah, da, de aia exista psihopati? Vine psihopatu si iti da in cap si se simte si bine. Si precis o avut parte de un mediu ca multi altii care n-o ajuns psihopati.
Psihopatii sint o greseala a naturii, ei au anumite parti din creier nefunctionale sau alte cauze, un medic te-ar putea lamuri.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:53:18
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Psihopatii sint o greseala a naturii, ei au anumite parti din creier nefunctionale sau alte cauze, un medic te-ar putea lamuri.
Greseala a naturii? Io nu cred ca-i greseala, io cred ca asta ii binele Toti ceilalti sunt o greseala.

Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:53:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
E absoluta directia asta ?
nu e absoluta, daca din competitie rezultau mai multe progenituri decit din cooperare eram si acum animale.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:53:38
naephius
Guest

Implicit

Citat:
Natura nu poate gresi decat daca cunoaste ce-i aia greseala, si nu poate cunoaste ce-i aia greseala, daca nu cunoaste ce-i aia perfectiune. Iar natura, fiind rezultatul evolutiei, dupa parerea ta, nu poate cunoaste perfectiune, deci nu cunoaste greseala.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:54:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Greseala a naturii? Io nu cred ca-i greseala, io cred ca asta ii binele Toti ceilalti sunt o greseala.
Nu e adevarat, cei care vor avea urmasi nu vor fi psihopatii, in general
Stramosii nostri au fost normali, in general
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 12:58:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Natura nu poate gresi decat daca cunoaste ce-i aia greseala, si nu poate cunoaste ce-i aia greseala, daca nu cunoaste ce-i aia perfectiune. Iar natura, fiind rezultatul evolutiei, dupa parerea ta, nu poate cunoaste perfectiune, deci nu cunoaste greseala.
Natura nu greseste pentru ca nu e constienta
Natura nu e perfecta.
Ea face tot felul de greseli, insa mecanismul selectiei naturale spune care creatie a avut succes
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10