![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu incerc sa arat ca nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ. Noi nu avem la indemina decit instrumente relative. Voi sinteti cei care credeti ca daca CREZI ajungi la absolut, nu eu. Pina la urma, asta e diferenta: noi cu creierul nostru relativ, nu putem avea acces decit la lucruri relative. Daca tu crezi altceva, ar trebui sa o demonstrezi, nu doar sa o afirmi. |
|
|||
|
|||
![]()
E foarte adevarat, tocmai de aceea noi nu cu creierul avem acces la Dumnezeu.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca poti renunta la el, sau chiar la o parte din el, si tot la Dzeu te vei gindi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu ce ma intrebi. Ceea ce voiam sa spun e ca nu cu creierul "Il accesam" pe Dumnezeu. Il accesam cu duhul, sufletul, spiritul, cum vrei tu si acolo Il respingem sau acceptam, consecinta se revarsa spre creier (ratiune), sentimente si trup.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Tu raspunde-mi la intrebare: fara creier mai accesezi tu ceva cu duhul sau sufletul sau cu ce crezi tu ca il accesezi pe Dzeu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca da.
|
|||
|
|||
![]()
De unde stii, banuiesc ca nu e o expreienta personala
Si sint sigur ca nu ai aflat de la un om fara creier |
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii se socotesc raționali însă pe nedrept, căci nu sunt raționali. Unii au învățat cuvintele și cărțile vechilor înțelepți. Dar raționali sunt numai aceia care au sufletul rațional, pot să deosebească ce este binele și ce este răul, se feresc de cele rele și vătămătoare sufletului și toată grija o au spre cele bune și folositoare sufletului, iar aceasta le săvârșesc cu multă mulțumire către Dumnezeu. Numai aceștia trebuie să se numească raționali . Așa ne arată Sfinții Părinți, în rest . . .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|