Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 14:21:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Nu stiu ce ma intrebi. Ceea ce voiam sa spun e ca nu cu creierul "Il accesam" pe Dumnezeu. Il accesam cu duhul, sufletul, spiritul, cum vrei tu si acolo Il respingem sau acceptam, consecinta se revarsa spre creier (ratiune), sentimente si trup.
Tu raspunde-mi la intrebare: fara creier mai accesezi tu ceva cu duhul sau sufletul sau cu ce crezi tu ca il accesezi pe Dzeu?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 14:23:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Tu raspunde-mi la intrebare: fara creier mai accesezi tu ceva cu duhul sau sufletul sau cu ce crezi tu ca il accesezi pe Dzeu?
Sigur ca da.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 14:27:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Sigur ca da.
De unde stii, banuiesc ca nu e o expreienta personala
Si sint sigur ca nu ai aflat de la un om fara creier
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 14:33:01
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
No biiiiiiiiiiine si tu. Acuma vrei sa-ti demonstrez? N-are nici rost nici n-am chef. Dar aici era vorba de premise. Daca Il accesam pe Dumnezeu cu sufletul, apoi cu sufletul. Si oamenii fara creier sunt mortii, nu? Eu nu cred ca li s-a taiat accesul la Dumnezeu

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 14:38:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Vorbiți în deșert ! Căci :

Om se numește sau cel rațional, sau cel ce îngăduie să fie îndreptat. Cel ce nu poate fi îndreptat este neom, căci acesta se află la neoameni.
Iar de unii ca aceștia trebuie să fugim, căci celor ce trăiesc laolaltă cu păcatul nu li se îngăduie să se afle niciodată printre cei nemuritori . < Antonie cel Mare >
Vechi 18.05.2009, 14:43:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Căci :

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Om se numește sau cel rațional, sau cel ce îngăduie să fie îndreptat. Cel ce nu poate fi îndreptat este neom, căci acesta se află la neoameni.
Iar de unii ca aceștia trebuie să fugim, căci celor ce trăiesc laolaltă cu păcatul nu li se îngăduie să se afle niciodată printre cei nemuritori . < Antonie cel Mare >
Sufletul este în trup , iar în suflet este mintea și în minte cuvântul. Prin ele Dumnezeu fiind înțeles și preamărit face sufletul nemuritor, dându-i nestricăciunea și fericirea veșnică. Căci Dumnezeu le-a dăruit tuturor făpturilor existența numai pentru bunătatea Sa.
Vechi 18.05.2009, 14:50:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Mintea sau cum vă place a zice, creerul le vede pe toate !

Nimic nu întunecă mintea în afară de păcat. Prin urmare celui curat nimic nu-i este neînțeles, iar cuvântului sau nimic nu-i este cu neputiință de exprimat.
Necunoștiința lui Dumnezeu este o nesimțire și nebunie a sufletului < Nu o spun eu ci Sfinții Părinți>
Vechi 18.05.2009, 15:26:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
In schimb tu vorbesti in padurea tropicala
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:23:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
No biiiiiiiiiiine si tu. Acuma vrei sa-ti demonstrez? N-are nici rost nici n-am chef. Dar aici era vorba de premise. Daca Il accesam pe Dumnezeu cu sufletul, apoi cu sufletul. Si oamenii fara creier sunt mortii, nu? Eu nu cred ca li s-a taiat accesul la Dumnezeu
Ei, dar daca ai zis tu ca cu sufletul atunci cu sufletul!
Oamenii fara creier nu sint morti, asa cum o bacterie nu e moarta.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 14:39:54
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
Creierul tau tinde spre atotstiinta prin acest multiplu dialog. Parca dai un simultan la sah. Esti in situatia de a sti din experienta ca Dumnezeu exista. Ca si tine este atotstiutor. Cat vei rezista? Esti de admirat CHIAR numai pentru perseverenta.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10