Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2009, 15:43:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
La musulmani, e moral ca femeia sa-si acopere fata, la crestini asta e o imorala.
Adfica am vrut sa zic ca la crestini e in zona gri
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:46:17
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu nu mi-am facut publica meseria ca sa argumentez ca sint necredincios, ci doar sa argumentez ca mi-e mai greu sa scriu vorbe decit formule.
Tocmai, ca perversitatile sexuale sint o abatere de la medie.
Nu stiu daca vrei sa iti dau citate din VT sau NT despre abateri de la morala considerata azi standard, chiar si crestina.
Inainte de cooperare, natura a ales competitia, e mult mai facila.
La inceput, fiintele comunicau doar prin gene. Azi, omul comunica prin diverse mijloace, transmitind nu numai gene, ci si meme.
Cea mai facila metoda pe care omul a ales-o pentru a se inmulti a dost competitia, apoi a ales ca coopereze cu rudele apropiate, apoi cu tribul samd.
Azi, cel mai usor e sa te injuri pe internet. Nu o fac cu totii, pentru ca unii din ei au ajuns la concluzia ca ajungi mai repede la un rezultat daca cooperezi.
Invidia e relativa, putina invidie face bine :)
Pe mine nu ma intereseaza ce a fost in epoca primitiva .Dumnezeu a dat potopul ca sa termine cu pacatul.
A mai fost Sodoma si Gomora .
Tot ce spui tu s-a intamplat pentru ca Dumnezeu a dat libertate omului.
Dar a mai dat si poruncile pentru a-i arata calea de urmat .
Iar invidia nu poate fi putina sau multa ,e invidie ,saminta se dezvolta in mediu prielnic.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:47:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Necunoștința lui Dumnezeu este o Nesimțire și o Nebunie a sufletului

Dacă însă te vei sili să faci voile tale pentru plăcere, amețit de necunoștința lui Dumnezeu, te vei pierde ca dobitoacele, necugetând la relele ce ți se vor întâmpla după moarte .
Vechi 18.05.2009, 15:53:25
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
Si gri-ul este relativ. El se deplaseaza odata cu trecerea timpului, asa dupa cum o demonstreaza evidentele.
La musulmani, e moral ca femeia sa-si acopere fata, la crestini asta e o imorala.
Daca vreunul amintea intr-o doara prin biblie ca e rai ca femeia sa-ti tina fata la vedere, azi aveam si pe-aici numai femei frustrate. Oricum, femeile nu o duc prea bine nici la crestini :)
Nu exista o delimitare clara intre bine si rau, zona gri este destul de extinsa. Nu stiu ce ati vorbit voi de exemplu despre homosexualitate, insa acum sint multi de parare ca sint de acord cu ea, insa sa nu iasa in public. miine poate ne vom obisnui cu aceasta idee si o vom accepta. Nu zic ca va fi asa, dar exista o posibilitate.
Pina nu demult, tortura era ceva normal, azi ea e acceptata ca fiind imorala.
Dupa cum spuneam, atunci cind creierul analizeaza daca sa imi dai in cap sau nu, decizia este multipla: in primul rind, daca imi provoci durere, se activeaza centrii tai de durere, prin simpatie. Dar sint alti factori mult mai complecsi care pot influenta decizia de a-mi da in cap sau nu. De exemplu, daca eu sint pe cale sa-i dau in cap copilului tau, sint sigur ca si tu mi-ai da fara nici o vorba.
Simtul moral isi spune cuvintul, considerind ca suferi mai tare daca moare copilul tau decit daca moare un strain.
Pentru ca un soarece care tine la familie si are grija de puii sai se inmulteste mai mult decit un soarece solitar. Morala e o chestie mostenita, e un subprodus al evolutiei prin selectie naturala.
Pai asta zic omule, cum poti sa vorbesti de gri dar sa respingi negrul sau albul? E absurd. Daca exista gri, inseamna ca exista si negru sau alb.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:53:27
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Referitor la homosexualitate ,important e sa nu fie legiferata.
Nu am vazut un mars a prostituatelor sau a cleptomanilor ,si ei sunt viciati din nastere.
Au cerut cleptomanii sa fie legiferati sau prostituatele?
Copiii nostri nu au nevoie de asemenea exemple .
E usor sa vorbim despre asta dar nu stiu cum ar fi daca fiul vreunuia din noi ar veni cu prietenul de gat acasa.
Nu tot ce e permis este si de folos a spus sf.Pavel
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:58:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Pe mine nu ma intereseaza ce a fost in epoca primitiva .Dumnezeu a dat potopul ca sa termine cu pacatul.
A mai fost Sodoma si Gomora .
Tot ce spui tu s-a intamplat pentru ca Dumnezeu a dat libertate omului.
Dar a mai dat si poruncile pentru a-i arata calea de urmat .
Iar invidia nu poate fi putina sau multa ,e invidie ,saminta se dezvolta in mediu prielnic.
Si a reusit?
Invidia este un semntiment egoist provocat de starea de bine in care se afla un alt om.
Daca aceasta nu ar mai fi egoista, atunci ea s-ar mai considera imorala?
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:58:50
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
Nu am vazut un mars a prostituatelor sau a cleptomanilor ,si ei sunt viciati din nastere.
E usor sa vorbim despre asta dar nu stiu cum ar fi daca fiul vreunuia din noi ar veni cu prietenul de gat acasa.
Da, la prostituate da, in unele tari.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 15:58:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Pai asta zic omule, cum poti sa vorbesti de gri dar sa respingi negrul sau albul? E absurd. Daca exista gri, inseamna ca exista si negru sau alb.
exista mai alb sau mai negru, simplu
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 16:03:14
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ei, unii vroiau mai intii sa-i omoare, acum sa nu fie legiferati, miine mai stiu ce...
Nu am zis ca mie imi plac, dar eu stiu de ce si incerc sa ii inteleg si sa gasim o cale justa pentru ambele societati.
Absolut de acord cu sf. respectiv.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2009, 16:07:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Necunoștința lui Dumnezeu este o nesimțire. . .

Josnic , mult mai josnic este a persista în nesmițire !
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10