![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
E foarte greu ,de multe ori se intampla chiar invers ,spre rusinea mea....probabil ca in asemenea cazuri ramane doar rugaciunea pentru acel cineva...
|
|
|||
|
|||
![]()
eu una cred ca doar rugandu-ne la Dumnezeu ca El sa intoarca persoana respectiva la credinta, sa-i invieze sufletul, sa i-l salveze si sa i-l vindece... Dar asta este o treaba foarte foarte grea. Cu multe incercari pentru cel ce se roaga. O spun din proprie experienta. Necuratul se lupta nespus sa renuntam. Numai cu spovedanie deasa si numai cu binecuvantarea parintelui duhovnic se poate duce aceasta lupta. Neaparat!!! Mie imi place mult Acatistul Invierii. Este extrem de graitor pentru situatia de fata. Apoi, rugaciunea catre Maicuta Domnului aduce liniste. Dar e greu. Am constatat insa ca in rimul rand noi, cei ce ne rugam pentru intoarcerea altora, devenim din ce in ce mai apropiati de Dumnezeu, si ni se descopera taine minunate.
|
|
||||
|
||||
![]()
Uneori, fara o interventie din afara, persoanei respective i se intimpla ceva, si devine credincios fara alte interventii....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Am auzit zicandu'se cuvantul: "Fa'te prieten cu omul ce se teme de Domnul ca sa te temi si tu de Domnul. Fa'te prieten cu cel ce'L iubeste pe Domnul, ca sa'L iubesti si tu pe Domnul."
Daca tu insuti nu L'ai gasit, cum ai putea oare sa'L vorbesti altuia? Este esential sa'L gasim noi insine spre a putea vorbi despre El, prin orice gest si detaliu al vietii noastre. Am un prieten de o vietuire duhovniceasca rara. Cand sunt langa el, il simt pe Dumnezeu altfe... si atat de bine este. Atunci il simt pe Dumnezeu prin dragostea prietenului meu fata de Acela.
|
|||
|
|||
![]()
Prin rugaciune si prin VOINTA!
|
|
|||
|
|||
![]()
va multumesc pentru raspunsuri si sfaturi!:) dar incep sa cred ca sunt mult prea mica si pacatoasa ca sa pot face ceva pt cei de care spuneam... mai ales ca nu am o viata duhovniceasca remarcabila...poate doar sa rog niste preoti sa se roage pentru ei...
|
|
|||
|
|||
![]()
nu trebuie sa spui asta. dimpotriva! invrednicindu-te sa te rogi pentru cei despre care vorbesti, te vei indrepta si pe tine putin cate putin mai mult catre o viata putin mai induhovnicita cu fiecare zi .
|
|
|||
|
|||
![]()
Numai un nebun ar spune ca are asa ceva!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 47 | 09.02.2013 05:22:11 |
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? | alex190 | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 12.09.2012 21:24:24 |
Oamenii strazii. Cum ii putem ajuta? | N.Priceputu | Umanitare | 54 | 10.04.2012 17:05:24 |
Cum putem ajuta? | Adriana-Simona | Calugarul | 15 | 05.01.2012 01:11:49 |
Si noi putem ajuta | anita | Umanitare | 2 | 16.09.2009 19:42:32 |
|