Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 01:40:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu cred ca este o rasplata, desi sa zicem ca o fi un aspect de contrast aici. Metaniile simbolizeaza smerirea noastra spre ridicare, sau moartea care duce la inviere. Statul in picioare simbolizeaza invierea.
Sigur, si pozitia corpului este importanta pt ca noi suntem oameni si cu trup si cu suflet, dar nu este ea esentialul. Atunci cum ar fi pt cei bolnavi, batrani, femeile gravide care nu pot ingenunchea? Se roaga ei mai prost din cauza asta?
Tocmai asta e, starea lor fizica este, psihologic vorbind, similara cu ingenunchere..
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 01:42:53
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tocmai asta e, starea lor fizica este, psihologic vorbind, similara cu ingenunchere..
Da, interesanta formulare.
Asa cum mi-a zis mie parintele ca la o femeie insarcinata purtarea sarcinii este o forma de post.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 02:15:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, interesanta formulare.
Asa cum mi-a zis mie parintele ca la o femeie insarcinata purtarea sarcinii este o forma de post.
De ce se ingenuncheaza? Unii o vad ca pe un formalism, un gest interior.
Dar este fals.

Cand trupul ingenuncheaza, si sufletul ingenuncheaza
, isi insuseste smerenia ca fel de a fi si de a se raporta la Creatorul sau, si in acest fel devine receptiv fata de Har..

Si legatura este valabila si invers, asta pentru ca am fost creati atat cu trup si suflet si combinatia, legatura dintre ele ne defineste ca om.

Un om satul, un om comod este deja plin de sine, nu se desarta prin smerenie, nu-si vede goliciunea si nevointa, nu poate implora, nu poate cere, nu poate primi.

El asista, asculta, vede dar nu primeste ceea ce are nevoie cu adevarat..
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 02:16:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

corectie * unii vad ingenuncherea ca pe un gest exterior.

Dar de fapt este in definitiv unul interior.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Presa creeaza o imagine proasta Bisericii? Bogdan N Generalitati 114 22.06.2011 18:25:19
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 16:38:16