Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 01:56:46
Anca-Miha
Guest

Implicit

Sophia, cam cat de smerit crezi ca e un om care se imbraca sexy?
Hainele vorbesc mult despre noi...
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 10:21:27
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Sophia, cam cat de smerit crezi ca e un om care se imbraca sexy?
Hainele vorbesc mult despre noi...
Dar daca pur si simplu se imbraca in pantaloni ca majoritatea femeilor tinere in zilele noastre, deci o tinuta modesta, care nu atrage atentia?
Ca in unele biserici daca intri asa sar toti la tine de parca esti femeia de care se vorbeste in apocalipsa, am inteles!
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 11:08:58
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

In ziua de azi o femeie tanara daca vrea intr-adevar sa fie sexy sau sa iasa in evidenta se imbraca in fusta, chair si mai lunga. Intrebati orice femeie intre 20 si 40 de ani. :D Astazi pantalonii sunt de fapt cea mai banala piesa de imbracaminte pe care o poate imbraca o femeie.

Ca unele fete poarta blugi foarte foarte stramti cu sclipici pe fund si talie foarte joasa, este altceva. Daca ma intrebi pe mine, ele nu sunt sexy, ci mai mult trashy -- usoare. Dar prostul gust in imbracaminte este o problema in general in Romania: se poarta prea mult sclipici, prea mult auriu pe negru, prea mult machiaj, problema pe care nu o prea vezi in occident.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 11:18:14
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Exact. Mi-au spus si mie unii barbati ca o femeie in fusta e mai atragatoare decat in pantaloni.
Exista prost gust mult si in Occident, si o anumita uniformizare a imbracamintii - cand intri intr-o scoala ai impresia ca se poarta uniforma.
Bieninteles, ar trebui sa ne imbracam decent la biserica, dar decenta variaza de la un secol si chiar de la un deceniu la altul.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 11:34:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Exact. Mi-au spus si mie unii barbati ca o femeie in fusta e mai atragatoare decat in pantaloni.
Exista prost gust mult si in Occident, si o anumita uniformizare a imbracamintii - cand intri intr-o scoala ai impresia ca se poarta uniforma.
Bieninteles, ar trebui sa ne imbracam decent la biserica, dar decenta variaza de la un secol si chiar de la un deceniu la altul.
Uniforma in scoala era o idee buna.

Variaza dupa moda oamenilor nu dupa si firea lor.

O fusta scurta va creea intotdeuna aceleasi reactii in mintea unui barbat, si acum, si in urma cu 2000 ani si peste 2000 ani.

Amuzant este ca unele femei nu vad nimic rau sa se imbrace sa zicem..atragator, dar se simt ofensate daca barbatul cu care sunt isi opresc privirea la alte femei imbracate de asemeni..atragator.

Iar chestia cu "pentru tine ma imbrac asa dragule" cu care mai vin unele, nu e decat o banala minciuna..
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 16:19:26
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Uniforma in scoala era o idee buna.

Variaza dupa moda oamenilor nu dupa si firea lor.

O fusta scurta va creea intotdeuna aceleasi reactii in mintea unui barbat, si acum, si in urma cu 2000 ani si peste 2000 ani.

Amuzant este ca unele femei nu vad nimic rau sa se imbrace sa zicem..atragator, dar se simt ofensate daca barbatul cu care sunt isi opresc privirea la alte femei imbracate de asemeni..atragator.

Iar chestia cu "pentru tine ma imbrac asa dragule" cu care mai vin unele, nu e decat o banala minciuna..
Alin, dar cum ar vrea barbatii sa ne imbracam ca sa nu le atragem privirile, in saci de cartofi? Sau ca musulmmancele, eventual sa ne punem si burka, ca de, ochii sunt atragatori, au priviri focoase, nu? :o)

Are dreptate sophia, sa luam caklea de mijloc, iar barbatii sa faca bine sa se uite la icoane cand vin la biserica.
Eu continui sa cred ca o femeie poate si chiar e bine sa arate ingrijit si sa se imbrace cu gust, sa arate bine, si asta nu este nici un fel de pacat. Pacatul este in privirea omului si in intentia lui. Daca un barbat vrea sa se uite la o femeie in anume fel, nu conteaza asa mult hainele.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 22:16:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Alin, dar cum ar vrea barbatii sa ne imbracam ca sa nu le atragem privirile, in saci de cartofi? Sau ca musulmmancele, eventual sa ne punem si burka, ca de, ochii sunt atragatori, au priviri focoase, nu? :o)

Are dreptate sophia, sa luam caklea de mijloc, iar barbatii sa faca bine sa se uite la icoane cand vin la biserica.
Eu continui sa cred ca o femeie poate si chiar e bine sa arate ingrijit si sa se imbrace cu gust, sa arate bine, si asta nu este nici un fel de pacat. Pacatul este in privirea omului si in intentia lui. Daca un barbat vrea sa se uite la o femeie in anume fel, nu conteaza asa mult hainele.

Corect. Smintela la nivelelul mintii se produce, ochiul nefacand altceva , decat sa se supuna mintii patimase.
Vechi 19.08.2009, 17:21:47
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Hai sa-ti povestesc care sunt rosturile lucrurilor asa cum au fost lasate din strabuni.

Eram intr-o Duminica la Sf. Liturghie. In biserica ortodoxa dupa cum stim stau femeile pe partea stanga si barbatii pe dreapta. La biserica cu pricina, dar si la altele, nu se mai respecta aceasta pravila (regula). Buuun.
Deci in fata mea era o fata tanara. Purta o pereche de pantaloni foarte stramti din bumbac. In timpul slujbei ma uitam mai mult la crucea mare de deasupra altarului. La un moment dat a trebuit/am simtit sa ingenunchem pentru rugaciune. Si fara sa vreau m-am trezit aplecat si cu fata la 50 cm distanta de fundul acestei domnisoare care trebuie sa recunosc avea ceva sex-appeal, si care probabil obosita s-a lasat in fata pe maini, ajungand in pozitia numita popular capra! In acele momente mi-a zburat gandul pe unde vrei numai nu unde trebuia! Iar pacatul mare a fost al ei pentru ca m-a dus in ispita. Iata deci, cum ne putem face uneltele vrajmasului fara sa vrem sau sa ne dam seama! Si iata cum nesocotind regulile putem ajunge ca desi ne-am dus la slujba cu ganduri bune, sa ne luam osanda! Si mai facem si pe altii sa cada!
Odata nu s-a respectat separarea barbatilor de femei in biserica si doi nu s-a respectat portul in biserica. Si asa se ajunge intr-un loc sfant la mizerii sufletesti in loc sa fie rost de curatire sufleteasca!
MORALA: daca voua vi se pare ceva gresit/anacronic/expirat asta nu inseamna ca aveti dreptate ci doar ca aveti o parere! Respectati ce s-a impus din Sfintii Parinti ca nu stiti mare lucru, cu tot cu avansurile stiintifice de care faceti uz. Dumnezeu nu este revelat in laborator, si nici nu va fi inteles citind ultimele tratate de fizica cuantica!
Deci cele care spuneti "ma duc in pantaloni dar sunt smerita" s-ar putea sa va duceti la Sf. Liturghie si sa va luati osanda mai mare decat daca stateati acasa! Pentru ca poate datorita voua cad in ispita si ganduri murdare alti 4-5 barbati din biserica care in loc sa se gandeasca la cele de sus se vor gandi la carnurile voastre! Iar aceste sminteli vin de la intelegera superficiala a Credintei! Daca sunteti pentru tot felul de "abordari noi" poate ar trebui sa priviti inspre cei mai cu experienta si sa va intrebati lucruri nu sa traiti dupa capul vostru!

P.S. Pentu cele care veti spune: pai ce vina avem noi ca nu sunteti voi concentrati la slujba la cele bune?
Dumnezeu a dat ca barbatul sa fie excitabil vizual. Stiu ca suna grobian dar cand vine vorba de sex si atractie sexuala, noi barbatii devenim niste "animale" destul de primitive! La mine asa este, am aceasta "meteahna"! Prin prisma acestei stari de fapt s-au elaborat acele reguli generale de comportament in biserica si societate! Iar tu, femeie, si tu barbate, respectand acele reguli faci ascultare! Ascultarea este opusa neascultarii, adica acel pacat pentru care au fost izgoniti Adam si Eva din Rai!

Last edited by sergiu; 19.08.2009 at 17:38:30.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2009, 01:44:25
nelupop23 nelupop23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.07.2009
Locație: Bucuresti si Luxembourg
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru nelupop23
Implicit Aveti dreptate doamnelor.

Eu continui sa cred ca o femeie poate si chiar e bine sa arate ingrijit si sa se imbrace cu gust, sa arate bine, si asta nu este nici un fel de pacat. Pacatul este in privirea omului si in intentia lui. Daca un barbat vrea sa se uite la o femeie in anume fel, nu conteaza asa mult hainele.[/quote]

Aveti dreptate doamnelor. Nihil nove...Frumusetea ca si uratul stau in ochii privitorului.

Intr-o lume care statueaza rolul conducator al barbatului ne este foarte usor sa clamam ca femeia este Ispititorul nostru. Ca noi, vezi Doamne, am fi si-am face si-am drege, dar din cauza voastra, a frumoaselor, care ne tulburati apa din cap in care plutesc ceva idei pescuite mai antart, nu ne iese mai nimic si riscam sa ramanem nemantuiti. In fond, daca e s-o spunem p-a dreapta, nici in biserica nu prea avem loc de voi. cum o dai cum o plesnesti constati ca iar e plina biserica de femei, iar noi nu mai incapem decat cativa.
Lasand gluma la o parte, orice gand sau umbra de gand al unui mirean aflat in biserica privind aspectul, infatisarea, tunsoarea, imbracamintea co participantilor la serviciul divin, sau orice altceva afara de gandul ca suntem impreuna-lucratori pe drumul mantuirii este cadere si bantuire a aceluia. Daca intri in Casa Domnului cu gand de studiu anatomic nu e de vina modelul ales ci putinatatea credintei tale.Trebuie sa acceptam ca in biserica venim la Domnul, si numai El, Stapanul, are drept sa judece modul cum ne prezentam in fata Lui.
Un gand murdar te baloseste in primul rand pe tine. Cand simti asta iesi imediat din biserica si fa ce e de facut in astfel de cazuri. Nu sta sa murdaresti biserica cu jegul gandurilor tale.
Revino cand ti-a trecut fiebinteala! E valabil si pentru femei aproape in aceiasi masura ca pentru barbati.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2009, 09:23:14
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit N-am inteles

N-am inteles... Mergem in biserica sa fim sexy sau sa ne regasim identitatea pierduta? Caci multi si-au pierdut-o deja. Mai sunt eu cel/cea ce eram (la nastere, la botez)? Oare venim la biserica sa aratam mai bine decat altul/alta sau pentru a ne contopi in duhul lui Hristos, Duhul Sfant? Ar trebui sa fac un film cu toate manifestarile si tinuta (toate asa zis moderne) din bisericile din Romania si cred ne-am speria. Persoane stand in fata bisericii si fumand, persoane care intra si ies din biserica ca dintr-un birou de relatii cu publicul, persoane care nu au forta de a se rupe de lume (purtand vesnic mobilul asupra lor ca pe o comoara nepretuita-mobil care uneori se apuca sune, deranjand sacralitatea momentului in care ne gasim), persoane care vorbesc in biserica in timpul liturghiei, facand abstractie de prezenta lui Dumnezeu, a lui Iisus Hristos in biserica in acel moment. Romania a devenit o entitate de grupulete, fiecare cu felul ei de viata, care cu greu mai pot forma o comuniune. Pentru ca nu poti forma o comuniune cand refuzi sa te integrezi plenar in ea; sa te abandonezi ei cu tot ce e al tau, sa-ti canalizezi toate energiile in viata comunitatii. Si nu vad decat o singura viabila comunitate: Cea bisericeasca (as zice chiar ortodoxa).
Citat:
În prealabil postat de fani71 Vezi mesajul
exact. Mi-au spus si mie unii barbati ca o femeie in fusta e mai atragatoare decat in pantaloni.
Exista prost gust mult si in occident, si o anumita uniformizare a imbracamintii - cand intri intr-o scoala ai impresia ca se poarta uniforma. Si inca ceva: daca Apostolul Pavel cere expres femeilor sa aiba capul acoperit cand se roaga, de ce atata impotrivire si cochetarie din partea unor femei in a implini aceasta porunaca/ Oare sunt ele mai presus de Apostolul Pavel. Se consuma in aceasta cu mentalitatile moderne si cu mandria lor. caci, a te ruga cu capul descoperrit, tu ca femeie, e de doua ori rau pentru tine femeie; nu respecti o porunca a celui Ales de Iisus Hristos sa raspandeasca invatatura Lui si iti bati joc de timpul tau. caci asta faci stand si rugandu-te cu capul descoperit; iti pierzi timpul, iti bati joc de el, caci Cel caruia te rogi, nu te poate accepta in aceasta statura de femeie moderna care prin tinuta ei refuza smerenia si locul ei ca femeie in Biserica, ca urmatoare barbatului. A nu se intelege ca sluga a barbatului; pentru ca, barbat si femeie sunt chemati sa fie frati in Biserica....

Last edited by marioad24; 25.07.2009 at 09:33:25.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 217 27.08.2025 00:39:27
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28