Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2009, 12:46:52
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Afirmat sau demonstrat? Ca e diferenta mare intre astea doua.

Inginerul Mircea Vlad chiar a demonstrat inginereste cum stau lucrurile si de ce tehnologia utilizata de microcipuri se bazeaza pe 666, deci este neindicata pentru crestini.

In ziua de azi, cu microcipu' se pierde mantuirea, nu cu imoralitatea..
Nu crezi ca ar trebui sa reformam Evanghelia?

Bine, daca-ti explic, iei in considerare explicatia mea? Peste imoralitatea deja existenta, mai apare si aceasta inventie antihristica, microcipul, ca sa-i reduca sau chiar sa-i anuleze omului posibilitatea de a se pocai. Caci chiar daca tehnologia in sine, n-ar fi nociva pentru mantuire, prin acest sistem de urmarire totala, omul poate fi indepartat pentru totdeauna de Dumnezeu intr-un regim totalitar condus de Antihrist. Sa ne gandim putin La Sfintii Inchisorilor. E utila cartea Intoarcerea la Hristos de Ioan Ianolide
Apoi atitudinea societatii fata de pacat tinde sa-i fie inoculata si Bisericii. Biserica, in loc sa conduca, pe plan duhovnicesc, incepe sa se lase condusa. Aici mi se pare nefiresc. In trecut, au existat sfinti care i-au mustrat pe imparati chiar si pentru greseli minore... Au existat domnitori si imparati cu adevarat crestini. Stefan cel Mare nu se rusina a se duce la Daniil Sihastru sa-i ceara un sfat inspirat de Dumnezeu.

In ce directie vrea sa ne orienteze puterea politica actuala? Si de ce vrea sa se foloseasca si de Biserica pentru a-si atinge scopurile?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 12:50:49
antoniap
Guest

Implicit

Iertare, AlinB. Ti-am dat un prilej sa ma critici pe buna dreptate, caci, din nepricepere, am amestecat citatele tale cu raspunsurile mele.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2009, 13:14:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Apoi atitudinea societatii fata de pacat tinde sa-i fie inoculata si Bisericii. Biserica, in loc sa conduca, pe plan duhovnicesc, incepe sa se lase condusa.
Da-mi voie sa ma indoiesc de valoarea de adevar a acestei afirmatii.
Personal, cred ca Biserica isi face destul de bine treaba, si anume de a oferi omului mijloacele necesare pentru mantuire.

Ca dupa parerea unora, ar trebui sa faca si politica, asta e partea a doua si problema lor, nu a Bisericii.

Citat:
Aici mi se pare nefiresc. In trecut, au existat sfinti care i-au mustrat pe imparati chiar si pentru greseli minore...
De critici nu ducem lipsa la ora actuala. Chiar si fara sa fie sfinti.

Citat:
Au existat domnitori si imparati cu adevarat crestini.
Si cine impiedica miscarea de dreapta din Romania sa se afirme?
N-ar fi mai bine sa se ocupe de politica decat sa incerce sa incerce sa impinga prin tot felul de tertipuri ne-ortodoxe BOR in politica?

Citat:
Stefan cel Mare nu se rusina a se duce la Daniil Sihastru sa-i ceara un sfat inspirat de Dumnezeu.
Pai sa se duca si Basescu la ..cine?

Citat:
In ce directie vrea sa ne orienteze puterea politica actuala? Si de ce vrea sa se foloseasca si de Biserica pentru a-si atinge scopurile?
Pai da, toata lumea vrea sa puna mana pe gaina cu oua de aur, pentru ca toti uita (sau ignora) cine e Stapanul ei..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10