![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Daca simti frica, probabil ca suferi de hipotermie duhovniceasca. Citat:
Citat:
Dar gasesc amuzanta (nu panicarda) propunerea unora de a trai cu ceaiuri si scoarta de copac. Au incercat vreodata? |
|
|||
|
|||
![]()
Alin:
Sigur, e bine sa ne luam temperatura duhovniceasca. Dar ar fi si ciudat sa nu ne fie frica. Sa ai curaj nu inseamna sa nu iti fie frica, ci sa o invingi. Para banal zis asa, dar eu cred ca asa este. Insa in ceea ce priveste prigoana, nu stiu daca cuvintele Apocalipsei ca nu vom putea sa vindem si sa cumparam fara semnul fiarei trebuie intelese ad literam. Poate ca da, poate ca nu... Apocalipsa e o carte foarte cifrata si exista intotdeauna multe interpretari posibile. Probabil o sa ne dam seama and o sa ajungem in acele vremuri (sau poate nu?) ce inseamna acel text. Eu una recunosc ca mi se pare atat de greu de inteles aceasta carte ca am renuntat sa o mai studiez (mi-e rusine, ca teolog..). Deci in principiu nu ar fi trebuit sa ma bag nici la aceasta discutie... Daca va trebui sa traim din scoarta de copaci si gunoaie, vom vedea atunci. La urma urmelor, cei care au baut nechezol si salam de soia pe vremea lui Ceausescu (fac parte din ei) poate nu vor fi chiar asa scarbiti. :o) |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate face o provizie de seminte de diferite feluri: linte, mazare, grau, porumb, bob, naut etc. Sunt foarte hranitare si majoritatea dintre acestea se pot consuma ca atare dupa ce-au fost tinute in apa mai mult timp. In plus, prin cultivare, acestea se pot inmulti. Apoi mai sunt plantele medicinale si fructele de padure, jirul si ghinda. Am auzit ca si frunzele de tei pot fi valorificate si radacina de feriga.
Asa ca nu-i chiar imposibil, de supravietuit fizic daca pe plan duhovnicesc suntem suficient de convinsi. Si apoi, uite-asa ne verificam curajul de a accepta chiar si moartea in locul confortului, pentru Hristos si pentru mantuirea noastra. E vorba despre mucenicia la care suntem chemati care nu e chiar asa de simpla, adica sa privim cum mor doar altii... |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor si eu ma gandeam uneori ce o sa facem cand va trebuii sa fugim de teroarea lumii asteia, ce o sa mancam, unde o sa stam... dar oare Dumnezeu care ne-a facut pe noi si pe acest pamant o sa stea infricosat intr-un colt si o sa se uite la noi cum ne zbatem ?!. hai sa fim seriosi...daca El vrea poate sa faca sa creasca si paine direct din tarina...El a facut lumea asta si toate cate sunt...fiecare particula e facuta de El...important e sa ne fie noua teama daca vom fi statornici sau nu in relatia cu Tatal nostru...cred ca asta e problema adevarata...nu mancarea si adapostul...Dumnezeu sa ne ajute sa ne ocupam mai mult de lucrurile cu adevarat importante(rugaciune neincetata) si sa lasam deoparte lucrurile trecatoare ale acestei lumi...Doamne ajuta!..
|
|
|||
|
|||
![]()
Antonia ,am citit viata sfintei Iuliana din Lazareva care a trecut printr-o foamete cu faina din scoarta de plop(un anumit fel de plop) si talpa gastei.
Si cu multa rugaciune ,painea facuta de ea er afoarte dulce Dumnezeu stie ce va fi pe vremea lui Antihrist. |
|
||||
|
||||
![]()
cel mai mult am stat nemancata 3 zile ,nu ca asa as fi vrut eu,circumstantele ...dar m.am rugat la D-zeu ,si el nu ne.a abandonat ...prin aceea experienta ,am realizat ca ma pot multumi si cu putin ,ca pot trai si fara confortul cu care am fost obisnuita .sotul meu se gandeste serios sa ne mutam in munti ,sa facem o pensiune ,sa traim frumos ...eu inca nu sunt pregatita ,si desi lui nu ii recunosc,cred ca as fi de zeci de ori mai fericita acolo,decat aici unde sunt acum! Din pacate timpul se scurge si ne apropiem de de sfarsit,multi dintre noi nu realizeaza ca diavolul e printre noi,si incearca sa ne atraga de partea lui ,cand foametea va cuprinde 80% din pamant ,atunci va incepe haosul ! ne.am pierdut umanitatea noi oamenii ,mai umane sunt animalutzele ca noi,si ne-am indepartat de D-zeu ! asa cum strabunii nostrii au suparvietuit fara microunde,fara mancare gatita la aragaz etc ,asa si noi vom fi in stare sa supravietuim cand va veni mom cel greu,cu credinta si speranta !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]()
[/COLOR] http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...cea/#more-5224 |
|
|||
|
|||
![]()
Pai poate proorocia asta de mai sus se referea la cel de-al doilea razboi mondial.
De exemplu in timpul asediului Sankt Petersburgului au fost oameni acolo care au murit de foame. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica atunci daca te duceai si dezertai la fortele atacatoare ale Sankt Petersburgului nu mai mureai de foame.
Daca primeai crucea necazurilor mureai de foame. Poate o fi sensul acesta. |
|
|||
|
|||
![]()
Puteai atunci sa te lepezi de toti dumnezeii ca oricum nu aveau ce sa-ti dea de mancare! Se pare ca voi nu stiti istorie,nu stiti cum a fost atunci in Sankt Petersburg. Se vindeau copiii si vase scumpe de argint pe cate o paine,se mancau sobolani,unii isi mancau copiii... erau niste imagini dezolante! Eu unul nici nu vreau sa ma gandesc cand stiu ce a fost!
Insa stati linistiti,nu va plngeti voi ca nu o sa aveti ce sa mancati,credeti ca Dumnezeu ne va lasa? Uitati ce zice Mantuitorul: "O, neam necredincios, până când voi fi cu voi?" "De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea? Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
se poate sau nu? | bianca23 | Intrebari utilizatori | 23 | 27.07.2010 17:49:53 |
Se poate? | heaven | Preotul | 28 | 21.04.2010 12:21:03 |
Se mai poate? | livadarufelix | Preotia (Hirotonia) | 9 | 05.09.2009 22:11:30 |
Ce poate fi? | iliecata2003 | Generalitati | 4 | 24.08.2006 09:31:59 |
|