Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2009, 02:28:18
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu inteleg de ce zici ca sf. Athanasie zice altceva in citatul lung decat in cel scurt (nu l-am citat eu trunchiat, era textul care a devenit canon; cateodata un canon este un fragment de epistola a unui sfant, asta stii si tu cred). Nu zice pe urma ca ar fi scurgerile murdare, zice ca sunt doar cele care provin din desfranare, daca inteleg eu bine (asta implica ce zice dar nu este foarte explicit, de asta nici nu a mai intrat in canon banuiesc).
De altfel este vorba aici, daca inteleg eu bine, mai degraba de scurgerile masculine. In cazul barbatilor se pot produce cateodata scurgeri nu firesti, din surplus, ci din cauza preocuparii exagerate pt sex. (ganduri, uitatul la unele filme etc) La femei ciclul este lunar si u are nici o leatura cu gandurile si desfranarea de vreun fel sau altul. (Sa nu incepem iar duscutia asta lansata de Emanuel...)

Alin, nu vrei tu sa dai sursa din Ethereal Library, ca tu le-ai gasit acolo?
Da, e un text greoi (am si versiunea in engleza, care mi se pare un pic mai clara). Sfintul mimeaza in conversatia cu Amun potentiale intrebari si raspunsuri ale celor care distrag “pe frați de la străduințele obișnuite, semănând pe ascuns în ei gânduri necurate” si se refera, intr-adevar, la mai multe lucruri: scurgeri, casatorie, feciorie.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este condusa BOR de calugari idealist Biserica Ortodoxa Romana 296 07.12.2017 20:53:05
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii mena2376 Intrebari utilizatori 0 01.08.2011 15:08:15
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20