![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Serios, atunci de ce oare ma spovedesc si ma impartasesc des cu Singele si Trupul Mintuitorului? si am o relatie foarte buna cu duhovnicul/staret al meu cu care imi impartasesc aceleasi ginduri ca si cu tine si cu care este de acord atita timp cit imi exprim aceasta empatie din INTERIORUL BISERICII?
Oare de ce imi pasa de restul lumii si-i consider egali si chiar poate mai buni ca mine? si nu-i vad NICI O CLIPA Eretici? ..Doamne ce cuvint cumplit, nu stiu cum de poti sa misti buzele sa spui asa ceva, pe tine nu te doare? |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca nu "simti" nimic in prezenta ereziei, nu o consideri erezie, Andrei. Nedistingand erezia de adevar, poti cadea cu f. mare usurinta in ea fara ca tu sa-ti dai seama, ca in exemplele in care ii aperi pe catolici impingand totul la extrem cu nu mai stiu care anume fapte bune facute de catolici si pe care ortodocsii nu le-ar face niciodata. NU UITA, CATOLICII AU IN PRIMUL RAND O ANUMITA DOZA DE VICLENIE pe care au capatat-o in urma departarii de Adevar, de CuvaNTUL ADEVARULUI CARE ESTE DOMNUL IISUS HRISTOS, ACELASI IERI, AZI SI IN VEAC. Niciodata catolicii nu fac/nu vor face fapte bune decat in baza unor calcule meschine.
Si dupa cum am spus, ECUMENISMUL inseamna la nivelul spiritualitatii ortodoxe COMUNISM, o adevarata otrava, pe care daca tu, Fani si altii nu o simtiti si nu vreti sa va departati de ea, e pur si simplu problema voastra. Nu-i datoria mea sau a altor ortodocsi sa conving pe cei molipsiti de oarecare eres ca sunt intr-adevar asa, e pur si simplu datoria lor sa recunoasca ca au cazut in ratacire dupa care sa revina la credinta adevarata. Deci, din punctul meu de vedere n-am nevoie de ecumenism ca sa conving de nimic pe nimeni. Ecumenismul este ciuma religiilor, este Biserica Sincretista a Satanei, si daca il imbratisez ma poate oricand molipsi si duce spre moarte sufleteasca. Ecumenismul are ca idol un fals dumnezeu, care indiferent cum ar fi numit de adeptii lui, in realitate este seful diavolilor - Lucifer. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cati catolici cunoisti tu personal, dar eu cunosc cu duiumul, si cunosc multi absolut sinceri si care facfapte caritative pana la uitarea de sine. Citat:
Adevaratul ecumenism, dialogul ecumenic sincer, nu are nimic de-a face cu comunismul. Comunismul este o doctrina utopica, si care a dus la o societate intr-adevar de inspiratie diabolica. V-am tot zis ca nu exista 'ecumenism' - cu ism. Cum nu exista nici ortodoxism. daca vreti, ecumenie... Nu exista inca cuvantul dar ar trebui inventat.
|
|||
|
|||
![]()
Sorry, nu am spus ca trebuie sa luam puterea cu japca ca si comunistii, ci doar ca trebuie sa aplicam limitat, fara a ajunge la lupte de clasa in strada si la crime in masa, anumite principii ale lor de a pune piciorul in prag, de a mai lasa la o parte politetea occidentala. Nu sunt deloc de acord cu dicatura rosie comunista, nici cu cea bruna a celui care a incercat [si evident ca nu i-a reusit...] sa faca din Germania un Reich milenar.
Si anumite metode de a pune piciorul in prag, abstractie facand de duritatea lor, sunt mai eficiente decat politetea/sclifoseala occidentala. Nu era din aceasta pricina si Germania sa devina un teritoriu rosu, prin 1919, datorita evreicei Rosa de Luxembourg care a impins masele prin discursurile ei nesabuite la a produce dezordini gratuite pe strazile marilor orase, in scopul preluarii puterii de aceeasi ciuma rosie de care am amintit. Oricum ai incerca sa o dai - sus, jos, stanga, dreapta - ecumenismul este creatie masonica, propovaduita initial de ierarhi ne-ortodocsi de orientare comunista, iar dumnezeul ecumenistilor este - vrei sau nu -Lucifer, capetenia dracilor, 9indiferent sub ce nume ar fi cunoscut de adeptii ecumeniei [cum vrei sa rebotezi tu ecumenismul] / ecumenismului. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Se spune ca nici o rana nu doare mai tare decat vanitatea lezata. Citat:
Nici nu stiu de unde sa incep: Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Toate de mai sunt sunt in dezacord cu Biblia. Threadul cu Etna a disparut, dar imi amintesc ca spuneai ca si musulmanii se vor mantui desi scrie clar: "Dar chiar dacă noi sau un INGER DIN CER v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!" Eu ma indoiesc ca duhovnicul tau stie ce crezi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? | pacatoasa | Generalitati | 19 | 28.04.2023 21:31:00 |
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos | Lucian008 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 106 | 27.03.2014 14:34:37 |
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 38 | 11.07.2011 17:29:40 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii | PadreCory | Secte si culte | 0 | 20.06.2008 23:42:10 |
|