|  |  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Si postul sf. Apostoli este destul de culant cu pestele, de altfel. Asa scria deci in cartea mea de rugaciuni editata mai demult. Acu, ca or fi diferente intre asta si alte reguli, merita oare sa ne batem atata capul? In loc sa ne bucuram in mod special de perioada pascala... Bucuria si recunostinta isi are si ea locul in asceza, nu numai postul; Avem destule zile de post in an, cam jumatate din zilele anului sunt de post! Nici vorba sa mearga tendinta spre desfiintare. Nu mi se pare de loc ca intracolo se merge. Daca e pe asa, daca incepem sa discutam despre sensul regulilor, poate ca ar trebui sa se puna din nou acent ca atunci cand s-au facut aceste reguli pe ce este mai ieftin, mai putin luxos, in post. De ex. fructele de mare sunt admise in multe zile (cel putin dupa greci), dar in lucrile unde marea e mai departe ele sunt un produs de lux. Ar fi culmea sa ne indopam cu stridii si caviar pt ca asa scrie la carte... E numai un exemplu. Sa nu uitam duhul cand respectam regula. Asta e mai important de retinut poate. 
				__________________ "Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Postul meu ? | Mihnea Dragomir | Postul | 179 | 10.11.2013 17:37:57 | 
| Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 04:11:25 | 
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 29.02.2012 00:29:05 | 
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 | 
| POSTUL | aliscami | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 14.08.2009 00:58:18 | 
|  |