Citat:
În prealabil postat de Fani71
insa ce incercam eu sa zic este ca daca ne proptim atata in reguli si regulite, uitam sensul adevarat. ...
|
Cum sa uiti sensul adevarat al postului, daca il stii? Tocmai pentru ca nu stim, trebuie sa ne ajutam de reguli. Altfel ajungem sa luam exceptía drept regula, doar pentru a ne face voia.
Ma mira ce spui de Sf. Vasile; omiliile lui sunt scrise pentru toti, si pentru elevul din clasa întâi, si pentru adult, intr-un cuvant pentru toti. Nu are fraze grele, intortochiate; dimpotriva, stilul lui simplu si elegant ne intra la inima si ne face sa intelegem. Sunt convinsa ca elevii ar intelege daca le-ai citi textul, iar ei sa asculte. Omiliile au insa cateva zeci de pagini!
Sa inteleg ca elevii nu sunt ortodocsi, daca zici ca acasa aud altceva? Ma intreb ce sanse au atunci sa inteleaga, caci ortodoxia se practica ?!?
Evangheliile sunt mai grele; in functie de varsta lor, eu in locul tau le-as povesti, ca sa inteleaga si sa capete o privire de ansamblu.
Iarta-ma ca m-am bagat in problemele tale de scoala...
Si in final: da, postul consta in ce mancam, ca sa putem sa ne infânam si de la restul.