Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2009, 21:44:37
bogdan268 bogdan268 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2009
Implicit

Caesar: “Intrebare:Cine poate sa-mi spuna daca e canonic si normal din punct de vedere ortodox sa botezi un om matur si femeie pedeasupra dezbracat complet?
P.S.Ca o completare,preotul ortodox este ieromonah,deci calugar!?!Din cate stiu calugarii fug de vederea femeilor da sa le vada si dezbracate?!? Voi ce ziceti?”

Răspuns (Hector):
“CEEE??! Omule, oamenii maturi cand se boteaza nu se dezbraca. ca nu suntem la Penthouse.
Preotul era ortodox? Facea parte dintr-o biserica ortodoxa canonica? Daca raspunsul este da, inseamna ca era nebun!
Partea cu afundarea este buna.”

SAU

Întrebare: “Buná,seara! As dori sá intreb pe cei ce cunosc tainele botezului,dacá ca,femeie insarcinatá este bine sa botezi un copilas.O vecina care e credinciosá,mi-a zis cá nu este bine sa botezi cánd esti insárcinatá,cá o sá pierd copilul meu.Este adevárat? Stie cineva ceva concret,vá rog?Vá multumesc.”

SAU

“Mama mea, vrea ca fiica mea sa fie botezata unchiul meu. Fratele ei este divortat, si vrea sa boteze fata numai cu actuala prietena. Cei doi vor sa se casatoreasca, candva anul asta.
Este voie ? Din cate am inteles, parerile sunt impartite. Unii zic ca da ... altzii zic ca nu. Noi suntem din Iasi, si ar fi urat sa ajungem la biserica... si preotul sa zica ... NU ! In Oltenia, mama s-a interesat si preotul de acolo i-a zis ca nu este nici un fel de problema, singura problema era daca cei doi vroiau sa ne cunune ... insa la botez nu-i nici un fel de opreliste.
Daca cei doi se casatoresc totusi, nefiind voie, pacatul cui este ? Problema lor ... sau avem si noi vina ? Preotul le da dezlegare, sau ii dezleaga de taina botezului ?
Am inteles ca cel care tine copilul este nasul, si cel care tine lumanarea este mai mult ajutor. Daca prietena unchiului are niste chiuretaje la activ, poate fi nasa ? .. sau o lasam pe post de ajutor, sau deloc.”

SAU

“... revenind la superstitie.. vroiam sa stiu daca este adevarat ca atunci cand vrei sa botezi si esti necasatorit,primu botezat trebuie sa fie neaparat baiat,pt ca daca e fata se spune ca o sa-ti mearga rau in viitoarea casnicie!!
vreau sa stiu si io daca chiar este adevarat,sau este tot o vorba din popor!! Io din cate stiu este bine sa botezi ,indiferen daca este fata sau baiat!!”

@Cristiboss56
Îți sună cunoscute lucrurile de mai sus ? Am intrat la secțiunea Botez și primele topicuri de pe prima pagină deschise la întâmplare conțineau numai bazabonii, ciudățenii și boroboațe (astea pe care le/am redat mai sus; scuze dacă am postat cam mult).
Nu, mulțumesc. A fost prima și singura dată când am intrat pe secțiunea Botez. N/am chef de glume. Nu vreau să/mi ocup timpul cu ștrengării din astea.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Minunile ortodoxiei pentru ora de religie spre_rasarit Sectiune dedicata profesorilor de religie 43 21.03.2014 19:21:41
O alimentatie corecta ovidiu b. Generalitati 469 26.07.2013 19:03:38
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei spre_rasarit Generalitati 45 21.07.2011 01:23:02
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Bun simț si intelegere I.Calin Generalitati 7 24.08.2010 20:10:13