Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
Afirmatia de mai sus nu are nici un fel de support biblic. Isus Insusi s-a botezat.
|
Știu că Iisus s/a botezat la 30 de ani, dar eu n/am întrebat dacă prin botezul Lui, Iisus a răscumpărat toate păcatele omului, ci dacă prin moartea Lui.
@Cristiboss56
Deși am zis că nu m/ai intru la secțiunea Botez ... am avut întrebe că mă voi edifica din topicul respectiv.
Însă, din cele 3 pagini în primele 2 se făcea apologia îngerilor care apar în momentul botezului. Citeam și gândul îmi fugea la “Despre îngeri” de Andrei Pleșu. Abia la ultima pagină am găsit textul pe care probabil mi l/ai indicat.
Din el am aflat ceea ce intuiam deja și ceea ce a subliniat și Orthodoxia.i.thanatos: prin botez se șterge păcatul originar. Dar nu asta vroiam să știu.
Ci dacă prin moartea sa Iisus a răscumpărat sau nu toate păcatele omului, inclusiv acest păcat originar ?
PS: Știu că/ți place să mă pui să citesc ca să/mi descopăr singur răspunsurile, dar măcar de/ai face/o cu texte în care se află exprimate în modul cel mai limpede ce anume mă interesează.