![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine unul, cuvintele acestea, ale unei minunate rugaciuni ortodoxe, exprima totul: ,, Și mă vei încălzi cu căldura Ta și mă vei ridica și mă vei strânge la pieptul Tău, că nu-i nimeni mai singur ca mine și ca Tine, Doamne, că Tu numai în Mine Îți găsești odihnă și bucurie și alinare a dumnezeieștii Tale tristeți, pe care eu nu o înțeleg...Cu dor mă vei ridica și mă vei îmbrățișa, Bunule, iar eu, ca întotdeauna, nu voi putea să răspund iubirii Tale...''
Fratie, dragoste, dor si petrecere cu, de si intru Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Când spunem America, ne gândim de obicei la pământul unei diversități culturale și etnice ; la imaginea unui " tărâm al fâgăduinței", unde orice dorință poate deveni realitate. Dar nu în ultimul rând, la meleagul unei covârșitoare pluralități religioase. În mijlocul unei familii protestante, a fost zămislit cel ce avea să devină un simbol al Ortodoxiei americane, părintele Serafim Roze.
Părintele Serafim a pledat pentru o Ortodoxie vie. A susținut o Ortodoxie a inimii , dar nu una sentimentală, pietistă, ci una întemeiată pe "durerea inimii", pe care a văzut-o ca fiind "cheia trăirii neânșelate în Duh și Adevăr! În vremurile noastre este propovăduită o Ortodoxie comodă, față de care părintele Serafim și-a exprimat, nu o dată, rezervele. Trebuie însă mărturisită Ortodoxia Crucii , nu atât prin cuvânt, cât mai ales prin fapte. Părintele Serafim i-a întrebat odată pe credincioși : " Suntem mulțumiți să avem biserici și cântări frumoase ? Poate că ne lăudăm că ținem posturile și calendarul bisericesc, că avem < icoane bune > și poate că dăm a zecea parte Bisericii ? Ne bucurăm de învățăturile patristice înălțătoare și de discuțiile teologice, fără să avem în inimile noastre simplitatea lui Hristos și milostivire adevărată pentru cei în suferință ; atunci a noastră este o < duhovnicie cu lenevire >, și nu vom avea roade duhovnicești". Dumnezeu nu ne vrea "clădicei", ci cu o credință puternică în El.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Tot ceea ce este bun în lume, dacă suntem destul de înțelepți să vedem, ne îndreaptă spre Dumnezeu și spre Ortodoxie și trebuie să ne folosim de ele ".
|
|||
|
|||
![]()
[quote=cristiboss56;147009]Când spunem America, ne gândim de obicei la pământul unei diversități culturale și etnice ; la imaginea unui " tărâm al fâgăduinței", unde orice dorință poate deveni realitate. Dar nu în ultimul rând, la meleagul unei covârșitoare pluralități religioase. În mijlocul unei familii protestante, a fost zămislit cel ce avea să devină un simbol al Ortodoxiei americane, părintele Serafim Roze.
Părintele Serafim a pledat pentru o Ortodoxie vie. A susținut o Ortodoxie a inimii , dar nu una sentimentală, pietistă, ci una întemeiată pe "durerea inimii", pe care a văzut-o ca fiind "cheia trăirii neânșelate în Duh și Adevăr! În vremurile noastre este propovăduită o Ortodoxie comodă, față de care părintele Serafim și-a exprimat, nu o dată, rezervele. Trebuie însă mărturisită Ortodoxia Crucii , nu atât prin cuvânt, cât mai ales prin fapte. Părintele Serafim i-a întrebat odată pe credincioși : " Suntem mulțumiți să avem biserici și cântări frumoase ? Poate că ne lăudăm că ținem posturile și calendarul bisericesc, că avem < icoane bune > și poate că dăm a zecea parte Bisericii ? Ne bucurăm de învățăturile patristice înălțătoare și de discuțiile teologice, fără să avem în inimile noastre simplitatea lui Hristos și milostivire adevărată pentru cei în suferință ; atunci a noastră este o < duhovnicie cu lenevire >, și nu vom avea roade duhovnicești". Dumnezeu nu ne vrea "clădicei", ci cu o credință puternică în El.[/quote] Ce frumos! imi place si sunt de acord cu tine; mie personal imi place tare mult sa citesc cartile parintelui Serafim Rose; iata o parere despre acest parinte: "Parintele Serafim nu era omul care sa dilueze adevarul; din moment ce tradarile adevaratului Crestinism Ortodox-de la cele mai flagrante pana la cele mai subtile se produceau(si se produc) la tot pasul, el si-a dat seama ca nu se putea (si nu se mai poate) umbla cu manusi; scrisul sau trebuia sa fie intransigent" ieromonah Damaschin, manastirea Sf. Gherman din Alaska |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea pr. Rafail Noica? | STEPHAN | Mari Duhovnici si predicile lor | 23 | 13.03.2018 14:05:43 |
Parintele Rafail Noica | Ekaterina | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.07.2013 16:29:28 |
parintele Rafail Noica | adycozma | Generalitati | 5 | 10.09.2010 17:12:48 |
Presa oficiala a BOR nu-i convinge pe credinciosi | Marius22 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 21.02.2009 11:10:11 |
caseta Pr Rafail Noica | andreea_haiducu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 05.11.2006 21:12:15 |
|