Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2009, 23:05:14
Nevrednicul
Guest

Implicit

Foarte adevarat! Exact la asta ma refeream si eu.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2009, 23:43:09
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Toti se vor mantui, numai eu voi pieri." Sfantul Antonie cel Mare
Reply With Quote
Vechi 21.06.2009, 00:16:07
Nevrednicul
Guest

Implicit

Acest citat are un inteles foarte adanc! Doar nu-i putem atribui o interpretare ad-literam.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2009, 01:09:40
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Noi aici gresim. Cautam interpretari si argumente pierzand din vedere esentialul. Sa luam aminte la atitudinea Sfantului Antonie. In aceasta afirmatie, dupa parerea mea, gasim exprimata adevarata atitudine ortodoxa cu privire la mantuire. Noi toti ar trebui sa ne regasim in ea. Nu existau pagani si in vremea sfantului? Nu existau eretici? Nu existau pacatosi? Ba da, insa sfantul se judeca mai aspru pe sine, iar judecata acelora o lasa in seama lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2009, 01:37:26
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
"Toti se vor mantui, numai eu voi pieri." Sfantul Antonie cel Mare
Foarte adevarat, dar in vremea Sf. Antonie Cel Mare Biserica era impartita in atatea ramuri si ramurele?

De ce in Patericul egiptean ni se spune sa acceptam orice pacat, oricat de mare ar fi acesta, cu exceptia faptului de a fi considerati eretici? Pentru ca a fi eretic este o hula la adresa Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care a venit pe pamant, ne-a invatat Tainele Credintei Celei Adevarate [Ortodoxia, nu catolicismul protestantismul, neo-protestantismul sau anglicanismul] si, in plus, S-a lasat crucificat pentru noi si pentru puzderia pacatelor noastre.

Iar pentru hulitorii Tatalui Sau Ceresc, echivalentii ereticilor de astazi, Domnul avea o alta masura decat aceea a iertarii pentru a-i lasa in voia lor sa pacatuiasca pe mai departe pe schimbatorii de bani si pe toti negustorii din Templul de la Ierusalim. Amintiti-va, va rog, ce scrie in Sfanta Scriptura ca le-ar fi facut acestora?
I-a luat cu duhul blandetii? Nu, i-a izgonit, pur si simplu, din Locasul Tatalui Sau, ajutandu-Se si de bici [...]
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15