Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2009, 14:10:47
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=adrianopol;146436]
Citat:
În prealabil postat de adrianopol Vezi mesajul

esti prost informat... probabil te-a pacalit cineva ca daca te botezi te speli de pacate. Botezul inseamna cu totul altceva. Te las pe tine sa afli fiindca oricum nu cred ca te intereseaza sa stii.

am tot respectul fata de Stefan cel Mare, si nu a afirmat nimeni ca nu are un mare merit in istoria romanilor. Insa de la faptele de vitejie si pana sa ajung sa ma rog la Stefan cel Mare.... e drum lung si e jalnic ca s-a ajuns tocmai aici.... De fapt, cei mai multi romani sunt constienti de lucrul acesta (fapt pentru care a si fost asa contestata canonizarea lui si in sanul BOR).
Eu in schimb ma inchin lui Dumnezeu care i-a dat putere si intelepciune lui Stefan sa apere tara. (nu crezi ca e mult mai corect asa) Sau tu te inchini lui Stefan ca l-a ajutat pe Dumnezeu sa-i bata pe turci? hm...?!
SA nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert. Mie mi se pare ca il cam iei.
Apropo de botez la neoprotestanti, puneti-va, oameni buni, de acord. Unii de-ai vostri afirma o treaba, tu ii contrazici.
Si, by the way, sunt fata nu baiat, deci " sunt prost informata". OK?
mi-ar fi placut sa va vad pe voi, protestantii, cum intr-o tara unde religia de stat sa fie cea pagana, adica sa se inchine lui Allah, cum mai facetai voi propaganda....Caci asa se intampla daca nu erau pacatosii conducatori ortodocsi.
Cat despre canonizare, citeste putin dupa ce criterii se numeste o persoana sfanta.
Doamne ajuta
Vechi 18.06.2009, 20:58:58
adrianopol adrianopol is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Cool ...

[quote=Tia;146485][quote=adrianopol;146436]
SA nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.

nu a luat nimeni numele Domnului in desert. Dar daca tot ai adus vb stii cum spune Dumnezeu mai departe? Sa nu-ti faci chip cioplit nici vre-o infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant si nici sa te inchini lor. Eh... da-mi si mie un mod cum interpretezi tu asta in contextul in care un neam intreg ... probabil nu cunoaste aceste versete sau nici nu a fost interesul sa fie informat ca scrie asta in Biblie...
referitor la genul masculin cu care m-am adresat imi cer scuze dar nu aveam de unde sa stiu...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2009, 22:27:37
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrianopol
Imi pare rau ca nu poti sa faci din Biblie autoriatea suprema - atat timp cat recunosti ca ea este scrisa prin Duhul Sfant a lui Dumnezeu si ai pus in fata traditia unor oameni care au fost la fel de supusi greselilor ca si noi.
Pe Sfânta Scriptură care face parte din Sfânta Tradiție (pentru ca a fost scrisa de-a lungul a 1400 de ani, de la o generație la alta) se intemeiază credinta noastră.
Insa in ceea ce priveste interpretarea Bibliei, pe noi crestinii tot Biblia ne invata:
2 Petru 1.20 Aceasta știind mai dinainte că [COLOR=red]nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia[/COLOR]; 21.Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.

2 Petru 3.16 Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, [COLOR=red]în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare[/COLOR].

iar sf Pavel spune:

2 Tes 3.6 "Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după [COLOR=red]predania[/COLOR] pe care ați primit-o de la noi. "
(2 Tes 3.6 "Now we command you, brethren, in the name of our Lord Jesus Christ, that ye withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the TRADITIONS which he received of us").American King James

si in alt loc:1 Cor 12.28 "Și pe unii i-a pus Dumnezeu, în Biserică: întâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea învățători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor. 29.Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? [COLOR=red]Oare toți învățători[/COLOR]? Oare toți au putere să săvârșească minuni?"

Asadar Biblia spune clar ca nu orice "crestin" poate sa faca "evanghelizare" și sa interpreteze Biblia dupa cum il ajuta capul (adica satana) pe fiecare. Din acest motiv sunt azi peste 30 de mii de secte care se revendica din "crestinism", toare fabrici de "sfinti" de oameni care "au facut legamant cu domnul isus" , care "s-au predat mantuitorului lor personal" cum spuneti voi.

Iar Biserica e numai una:
Efeseni 4.5 "Este [COLOR=red]un Domn, o credință, un botez,[/COLOR] "
[SIZE=1]1 TIm 3.15 [/SIZE][SIZE=3]casa lui Dumnezeu, care [COLOR=red]este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1]
[/SIZE]
Vechi 19.06.2009, 00:08:46
bietcalator bietcalator is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.05.2009
Implicit am fost si eu la ei

am avut o perioada in care am fost la o adunare evanghelica. Stiti cum e la ei acolo, e ceva frumos pe dinafara si putred pe dinauntru, asa imia duca aminte ca ii caracterizam in copilarie si am realizat cu adevarat aceste lucru, cei mai mari pacatosi si raufacatori, se duc acolo, crezand ca dac fig de mustrarea oamenilor, si de moralitate in general, ""au gasit pe Domnul Isus", inclin sa cred k se cam inseala. hai sa va mai spun cva, eu snt d la tara si domaniul in care lucrez, agricultura imi da sansa de a vedea Dumnezeirea si pe acest Isus, care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, sa pogorat din Ceruri, sa intrupat, sa rastignit, si a Inviat a 3 zi din morti, intru fel foarte simplu si usor de inteles. Spre exemplu, intro zi ingrijeam tomatele rosii, trebuia sa dau jos de pe planta , micii copili (parti noi si mult mai frumoase, care cresc la fiecare frunza in parte, si care consuma din energia si hrana plantei, daca nu sunt indepartati, in timp util, astfel planta, nu mai poate da rod), si ma gandesc ca asa e si cu Biserica Lui Hristos, in principal e Una singura, dar dea lungul timpului mai rasar vlastare unde se canta frumos, se petrece intru Domnu placut , pentru ca la bisericatre sa stai 4 h in picioare si acolo stai 3 pe scaun, dar cred eu ca va veni clipa in Gradinarul, va veni si va indeparta acesti "copili" vlastare pierdute ale bisericii adevarate, voi mai reveni
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 02:06:59
Junior Member

Implicit continuare

nu mare lucru de inteles, cineva mia zis odata asa, maica astia se duc acolo, ca le-a fost greu sa tina randuiala asta a noastra ortodoxa, pe moment nu iam dat dreptate, insa acum cred asa, nu vor sa raspunda pentru nelegiuirile ce le fac, si isi creeaza ei propriul lor universc "crestinesc", si noua lor oranduire, cel mai grav e ca isi conduc si urmasii pe un drum cam sarac in cunoasterea adevarului si incuiat in unele preconceptii total gresite. tebuie sa recunosc ca sunt si unele persoane demne de respect, si care se dovedesc cu adevarat crestini, chiar daca sunt din randull evanghelistilor, penticostalilor, s.a.m.d, concluzionez astfel zicand, dreapta si de Hristos marturisitoarea credinta, e cea din interiorul sufletului, in care cultivam orice fapt legat de Hristos, si cel mai important sa aplicam si in faptele noastre de zi cu zi, ca zice : "credinta fara fapte este moarta"
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 02:14:31
Junior Member

Implicit si ca un fapt divers

foarte mare importanta in aceste culte sectare o au tinerii, care duc o viata (unii dintre ei) cu adevarat de invidiat, adica chiar crstineste, dupa cum zic, neincalcand cuvantul Domnului. ia sa vedeti aici cum vede unul dintre acesti tineri Dumnezeirea, eu cel putin si sper sa nu fiu singurul ii impartasesc ideile exprimate, intrucat la noi tinerii (eu am 21 de ani), daca esti auzit ca vorbesti oarecum mai duhovniceste, trosc vine replica, "vrei sa te calugaresti?", drept pntru care trebuie sa adaptam cunostintele noastre legate de Dumnezeire limbajului actual. observ totusi putin curaj, si o oarecare luare in desert a numelui Domnului, totusi sper sa ma insel in aceasa privinta....
http://www.crestin3d.net/profiles/bl...3A508214&xgs=1
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 23:14:45
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Luca 18.11-12 Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
(a se citi ultimele două versete: “Sectantul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, curvari, bețivi, hoți, cum sunt ortodocșii. L-am primit pe domnul Isus în inima mea ca mântuitor personal și îi ajut pe cei de o credinta cu mine”)

La fel de bine as putea sa inversez rolurile. Fa o proba si ai sa vezi ca se potriveste mai bine. Oricum imi dau seama ca discutiile astea nu au nici un final... Imi pare rau ca nu poti sa faci din Biblie autoriatea suprema - atat timp cat recunosti ca ea este scrisa prin Duhul Sfant a lui Dumnezeu si ai pus in fata traditia unor oameni care au fost la fel de supusi greselilor ca si noi. (dau ex Stefan cel Mare pe care tu l-ai mai facut si sfant - cred ca si el s-ar cruci sa auda una ca asta).
Totusi, ce ma bucur e faptul ca tot mai multi preoti incep sa descopere ca traditia oamenilor inseamna o mare minciuna, menita sa-i tina pe oameni in bezna si sa nu cerceteze Scripturile. Chiar Biblia spune: "Cercetati Scripturile caci din ele ies izvoarele vietii". Iar voi spuneti: Feresca Dumnezeu sa studiem Scriptura.
Ma bucur enorm ca tot mai multi romani incep sa vada ca a fi crestin nu inseamna sa ma inchin la o pictura facuta de om si stropita de un preot, ca nu conteaza ce ai facut toata viata fiindca la urma cu o coliva si un covrig ai intrat in Imparatia lui Dumnezeu, ca singurul care merita inchinarea si slava nu sunt sfintii (care au fost oameni ca si noi) CI NUMAI SI NUMAI DUMNEZEU.
Si ma rog pentru tine si pentru toti ceilalti de pe forum sa il simtiti si voi intr-o zi cu adevarat pe Dumnezeu in vietile voastre. Nu trebuie sa te supere lucrul acesta ....
Dragul meu prieten si impreuna marturisitor a lui Hristos, tu ai probleme mari cu intelegerea ortodoxiei, daca pt tine ortodoxia inseamna coliva si "inchinat" la Stefan cel Mare e grav, pune mana pe carte si studiaza, k te afili departe de adevar

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 21.06.2009, 14:26:12
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

[quote=adrianopol;146555][quote=Tia;146485]
Citat:
SA nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.

nu a luat nimeni numele Domnului in desert. Dar daca tot ai adus vb stii cum spune Dumnezeu mai departe? Sa nu-ti faci chip cioplit nici vre-o infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant si nici sa te inchini lor. Eh... da-mi si mie un mod cum interpretezi tu asta in contextul in care un neam intreg ... probabil nu cunoaste aceste versete sau nici nu a fost interesul sa fie informat ca scrie asta in Biblie...
referitor la genul masculin cu care m-am adresat imi cer scuze dar nu aveam de unde sa stiu...
Dar tu cunosti ce a poruncit acelasi Dumnezeu lui Moise cu privire la chipurile de persoane sfinte, iata daca nu stiai?:
18. Apoi sa faci doi heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului;
19. Sa pui un heruvim la un capat si un heruvim la celalalt capat al capacului.
20. si heruvimii sa-i faci ca si cum ar iesi din capac. Heruvimii acestia sa fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele sa si le aiba unul spre altul; spre capac sa fie fetele heruvimilor.
21. Apoi sa pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot sa pui legea ce îti voi da.
22. Acolo, între cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si îti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel.
(Iesire 25)
Si mai stii ca atat Moise, cat si urmasul lui, Iosua se inchinau cu fata la pamant inaintea Chivotului cu heruvimii pe el?:
6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor.(Iosua 7,6)

Mai e inchinare la idoli sau nu vrei sa faci diferenta intre chipuri cioplite(Baal, vitelul de aur, Astartele, Dagon) si chipurile Sfinte (heruvimii si serafimii din panza catapetesmei, heruvimii de aur de pe capacul Chivotului fata de care Dumnezeu ingaduie inchinare)?
Vechi 21.06.2009, 17:14:22
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Si mai stii ca atat Moise, cat si urmasul lui, Iosua se inchinau cu fata la pamant inaintea Chivotului cu heruvimii pe el?:
6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor.(Iosua 7,6)

Mai e inchinare la idoli sau nu vrei sa faci diferenta intre chipuri cioplite(Baal, vitelul de aur, Astartele, Dagon) si chipurile Sfinte (heruvimii si serafimii din panza catapetesmei, heruvimii de aur de pe capacul Chivotului fata de care Dumnezeu ingaduie inchinare)?
Domnule Iustin, probabil stiti ca de la Domnul Iisus Hristos, noi ne inchinam (sau ar trebui) in Duh si adevar, nu prin intermediul jertfelor sangeroase, avand in Biserica chivotul, catapeteasma, heruvimii de aur, etc.

Cat priveste episodul tragic (si unic) din Iosua 7,6 cititi va rog si versetul urmator ce indica faptul ca Iosua nu s-a inchinat heruvimilor de pe capac, ci direct lui Dumnezeu:

"7. Atunci a zis Iosua: "O, Doamne Dumnezeule, de ce a trecut robul Tău poporul acesta peste Iordan? Oare, ca să-l dai în mâinile Amoreilor și să ne pierzi? Mai bine rămâneam să locuim de cealaltă parte de Iordan!" (Iosua 7,7)

Nu aceeasi forma de adresare inaintea icoanei am auzit-o recent intr-o liturghie:
"preasfantule Nicolaeeee". Relevant, nu?
Reply With Quote
Vechi 21.06.2009, 17:27:07
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Nu aceeasi forma de adresare inaintea icoanei am auzit-o recent intr-o liturghie:
"preasfantule Nicolaeeee". Relevant, nu?[/quote]

Nu stiu in ce "liturghie" ai auzit tu formula "preasfinte Nicolae" , in textul SF liturghii nu exista aceasta formula decat cel mai probabil la sfarsitul slujbei cand se poate zice "Pt rugaciunile Sf Nicolae.."

Plus ca nu exista titlul de "preasfant" dat sfintilor , numai Sf Fecioara este numita preasfanta
cred ca umbli , vorba romanului, cu "cioara vopsita"

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe ioanna Arta bisericeasca in general 2 20.03.2014 17:05:04
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? faniela Secte si culte 439 20.01.2012 13:35:47
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. georgeval Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 20.01.2011 13:59:30
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07