![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ca sa ma plang, ci sa arat ca exista si un alt mod de viata inca necunoscut in Romania (sper!), spun ca nu exista nici macar acele 10 minute de la cafeaua de dimineata! Nu mai vorbesc de timp pt. televizor (de altfel, ca sa nu am pb cu copiii, am renuntat de mult la abonament TV, prefer sa le cumpar filme sau desene, decat sa vada toate aberatiile necenzurate de la televizor) Locuiesc langa un spital universitar (de fapt un complex urias cu multe spitale), iar multe familii pe care le cunosc sunt in aceeasi situatie: copiii nu-si vad tatii (medici sau rezidenti in medicina), sotiile nu petrec timp cu sotul.. Am o prietena al carei sot ajunge acasa doar dupa ce adorm copiii (deci petrece timp cu ei doar la sfarsit de samptamana), alta care petrece concediile fara sot (el nu are timp) etc. Ajungi sa comunici cu sotul prin mesaje pe telefon sau e-mail.. ![]() (mi se pare interesant ca ei par anesteziati de munca lor.. nu-i "doare" nimic. cand se intalnesc intre ei in timpul "liber" si discuta frenetic despre problemele de la sital, realizezi ca de fapt acel timp liber nu exista. Profesia i-a acaparat total: nu exista nimic in afara ei) |
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu va imaginati ca eu stand la masa am un intreg ritual. Suntem firesti. Nu locuiesc in castel. Nu masor distanta dintre furculita si farfurie, nu am candelabru, nu am servitor, in schimb am oameni pe care vreau sa-i aud si dornici sa ma asculte. Suntem si noi raniti de cuvintele altora, de anumite situatii, ... si stand la masa, vorbind, ne ridicam de multe ori vindecati.
Cred ca e timpul ca si la masa, omul sa nu bucure doar pantecele, ci si inima. De aceea este de dorit sa fie "servit" si un cuvant ce cheama la viata. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Cel ce nu a simtit nici macar pentru o singura data odihna mesei luate in familie[/COLOR], ori impreuna cu cei iubiti ai sai, nu intelege niciodata sfatul/indemnul de a nu trece cu vederea acest izvor de intarire a unitatii familiei, de impacare cu cei de langa noi, de solidaritate si comunicare.
|
||||
|
||||
![]()
Nu mai stiu unde am citit ca [COLOR=purple]familia este biserica cea mica[/COLOR] , mi-a ramas in suflet, pentru ca
[COLOR=purple]unde este Hristos este si biserica Lui.[/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]Din familie primesti multe si importante lectii de viata .. Eu asa am pomenit la mama si ea de la mama ei ..[/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]nu doar de sarbatori se mananca in familie. In familia mea este obiceiul de a chema la masa.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]Sunt casatorita de aproape 30 de ani ,sunt la casa mea si mama ne cheama (invita) si acum la masa .[/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]Asta fac si eu ,mi se pare de neconceput sa nu-i chem pe copii la masa , macar duminica.. vorbesc de fiul meu si fata mea (nora) care sunt casatoriti , la casa lor. [/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple][COLOR=black]Este o sarbatoare sa fim toti ,sa ne povestim ce-am mai facut sau ce avem de facut ..sa ne bucuram unul de altul..[/COLOR][/COLOR] In jurul mesei isi aduna omul pe cei dragi in cele mai importante zile ale vietii sale, nunta ,botez , moarte ..dar nu trebuie sa asteptam evenimente importante sa fim impreuna nu ? putem face ca oricare zi din viata sa fie speciala . Masa in familie e de la Dumnezeu, haideti s-o cinstim cum se cuvine ,sa ne bucuram impreuna ..cat mai suntem toti ..ce n-as da , sa-l mai vad pe tata in capul mesei .. . ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Sfantul Ioan Gura de Aur[/COLOR] spune: "Familia este o mica biserica." Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele lui Hristos, acolo este si El, in mijlocul lor. Familia este locul ideal, ca si Biserica. Iar masa este locul in care omul [COLOR=darkred]multumeste lui Dumnezeu[/COLOR] pentru roadele pamantului, iar [COLOR=darkred]oamenilor de langa el[/COLOR] pentru munca depusa in culegerea si pregatirea acestor roade.
|
|||
|
|||
![]()
Inainte de toate masa in familie este prilej de comuniune, partasie, companie. Un exemplu evocator, in acest sens, este originea termenului companie, care s-a format din cuvintele latine "cum" (impreuna cu, odata cu) si "panis" (paine). Este minunat cum "painea noastra cea de toata zilele", pe care o cerem in Rugaciunea Domneasca, devine imagine a insotirii si relatiei.
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca nici in familie nu mai ne putem aduna, rabda, bucura unul de celalalt, ce pretentii sa mai avem de la restul lumii.
Cum sa ne adunam cu totii, in Biserica lui Hristos, in duh de pace, daca in familie nu mai reusim sa fim una ?! Din familie incep toate, din familia in care se odihneste Hristos. Cat de greu este a'L pastra pe Hristos in familie, in inima, in minte.
|
||||
|
||||
![]()
Soluția Dorin ?
cina, familia, mancarea, masa |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Comoara in cer | Mosh-Neagu | Pocainta | 23 | 18.02.2014 21:31:16 |
Despre miza uitata si scopul adevarat al insesi existentei noastre | NECTARIE | Generalitati | 0 | 02.01.2011 12:06:01 |
O manastire uitata de lume: Bezdin | Ilie | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 26.09.2010 22:32:10 |
Sprijin in luarea unei decizii | luciandumitrescu07 | Nunta | 32 | 31.08.2009 13:25:55 |
Crucea Lui - comoara mea | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 30.03.2007 11:24:39 |
|