![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
laur, desi nu am permisiunea ta, imi iau asa un avant pedagogic sa-i explic colegului nostru "Miorita". Am predat-o de vreo mie de ori de-a lungul anilor si chiar ma pricep sa o explic cum trebuie. Uite-asa, defect profesional... Ciobanul moldovean nu s-a luptat contra punerii la cale a omorului adus lui la cunostinta de biata mioara suferinda (de durere sufleteasca, ca doar de aceea nu mancase de trei zile si plangea intruna!) din cateva motive crestine simple. Stia ca viata si moartea stau doar in puterea lui Dumnezeu. Puteau ceilalti doi baci sa puna la cale cate omoruri ar fi vrut. Daca nu era voia Domnului ca baciul moldovean sa moara astfel, atunci planurile lor nu se implineau in veci! Dimpotriva, daca voia Domnului era ca el sa-si afle astfel sfarsitul, orice impotrivire din parte-i era inutila, pentru ca in toate voia Domnului se implineste! Cum spunea Solomon: "Calul este pregatit pentru ziua de razboi, dar biruinta vine de la Domnul!" Crestin fiind, autentic, cu sufletul si viata incredintate in mainile Domnului, ciobanul moldovean stia ca nu se poate impotrivi, dar in acelasi timp era linistit ca cei doi nu au nicio putere asupra lui fara voia Domnului. A lasat doar testamentul acela superb al fiintarii in toate asemeni cu natura creata de Domnul, ca slava intru cele ale Ziditorului lumii. Marturisire sfanta de credinta este aceasta balada! Crezul nostru exprimat popular in mai bine de 1000 de variante! Sper din toata inima sa-ti fi fost spre ajutor "lectia" de literatura !!! ![]() Sa fii iubit ! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce sunt oamenii singuri? | sofia_78 | Generalitati | 31 | 07.03.2010 11:56:17 |
Romanii si Athosul | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 25.07.2008 12:55:33 |
Cat de uniti sunt crestinii- priviti acel video | dillema | Generalitati | 1 | 22.04.2008 20:02:52 |
Romanii din Italia | Laurentiu | Generalitati | 20 | 30.11.2007 09:50:33 |
Uniti cu credinta fapta | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 11.07.2007 09:52:32 |
|