Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2009, 14:55:11
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Doar un cuvant, inca: IDENTITATE

Doamne-ajuta!

Prea multi, in ultima vreme ne indeamna sa renuntam a mai cultiva valorile nationale. Media abunda in mesaje care sa ne convinga ca suntem un popor de nimic. Foarte rar mai vine cineva si mai spune si un cuvant frumos despre romani. Si asta, pe mine ma doare. Zilnic, mai mult sau mai putin direct ni se sugereaza sa renuntam la specificitati nationale si sa "evoluam". Adica, sa invatam sa ne aliniem la noile valori si sa le lasam in uitare cele care ne-au tinut in viata pana acum. Daca spui un singur cuvant despre Miorita esti desuet. Daca mai amintesti si de Mesterul Manole si Eminescu esti deja nationalist orgolios. Cand evoci pe Brancoveanu si iti tremura glasul ajungi sa fii plasat in categorii patologice. Dan Puric, pentru ca "isi permite" asa ceva este catalogat de catre noua intelighentie, extremist mistic. Aceeasi reteta stalinista: amputeaza-i unui popor trecutul si te va lasa sa-i construiesti viitorul. Pana atunci, denigreaza, denigreaza, denigreaza ca pana la urma ceva s-o prinde. Este din ce in ce mai greu sa vezi Romania profunda (ca tot am amintit de Dan Puric) cand zilnic, pe toate canalele se toarna straturi de noroi peste ea. Numai ca, peste ani, cand vor da toate aceste mizerii de o parte ca sa vada daca in sfarsit ne-am sufocat, vor constata ca pacientul este inca in viata si culmea, si-a pastrat cu credinta IDENTITATEA (imaginea ii apartine tot lui Dan Puric).

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 15:03:11
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Prea multi, in ultima vreme ne indeamna sa renuntam a mai cultiva valorile nationale. Media abunda in mesaje care sa ne convinga ca suntem un popor de nimic. Foarte rar mai vine cineva si mai spune si un cuvant frumos despre romani. Si asta, pe mine ma doare. Zilnic, mai mult sau mai putin direct ni se sugereaza sa renuntam la specificitati nationale si sa "evoluam". Adica, sa invatam sa ne aliniem la noile valori si sa le lasam in uitare cele care ne-au tinut in viata pana acum. Daca spui un singur cuvant despre Miorita esti desuet. Daca mai amintesti si de Mesterul Manole si Eminescu esti deja nationalist orgolios. Cand evoci pe Brancoveanu si iti tremura glasul ajungi sa fii plasat in categorii patologice. Dan Puric, pentru ca "isi permite" asa ceva este catalogat de catre noua intelighentie, extremist mistic. Aceeasi reteta stalinista: amputeaza-i unui popor trecutul si te va lasa sa-i construiesti viitorul. Pana atunci, denigreaza, denigreaza, denigreaza ca pana la urma ceva s-o prinde. Este din ce in ce mai greu sa vezi Romania profunda (ca tot am amintit de Dan Puric) cand zilnic, pe toate canalele se toarna straturi de noroi peste ea. Numai ca, peste ani, cand vor da toate aceste mizerii de o parte ca sa vada daca in sfarsit ne-am sufocat, vor constata ca pacientul este inca in viata si culmea, si-a pastrat cu credinta IDENTITATEA (imaginea ii apartine tot lui Dan Puric).

Doamne-ajuta!
Este adevar in ce spui!
Eu ziceam numai de exagerari.
Vechi 06.07.2009, 15:20:04
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Doamne-ajuta!

Ma bucur, sora Fani, ca suntem pe aceeasi lungime de unda. Stiu ca am insistat (exagerat, poate) pe cateva idei. Imi cer iertare ca am scris atat de mult. Nu am dorit asta, dar nu am reusit sa fiu mai concis.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 15:50:18
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Doamne-ajuta!
Da. cam asa este..
Sunt curioasa la ce concluzie s-ar ajunge daca s-ar cerceta adevarata nationalitate a celor care imping cultura romana catre standardul de nivel european :)).
Chiar cand ni se spune ca avem o traditie pe care trebuie sa o pastram, este vorba de o traditie golita de continut, fara substanta.

Mi se pare pe undeva firesc ca unii sa agreeze Miorita.
Bunicii mei erau tarani. Cand eram foarte mica, imi amintesc.. inca aveau razboi de tesut. Bunica avea costume populare facute de ea in tinerete. Tesute si brodate de ea. Multe din lucrurile din casa erau facute de ea. Totul dainuia. An dupa an mergeam acolo.. nimic nu se schimba: nici casa, nici gradina, nici rutina zilnica.. Ei nu incepeau nimic fara "Doamne ajuta!" si spuneau adesea "Doamne, multumescu-Ti".
In ziua de astazi este atata alergatura si imprastiere a devenit imposibil sa te regasesti pe tine, cu atat mai putin probabil sa-ti regasesti originile.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 15:52:30
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

erata: ca unii sa NU agreeze Miorita
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 15:56:57
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Daca doriti sa intelegeti ce-nseamna dragostea, ura si banii pe acest taram efemer ? !. Priviti-l pe Michael Jackson ; a iubit mult, a fost hartuit mult si a sfidat orice valoare materiala, fiindca nu a putut impaca ura cu iubirea, ura exterioara cu iubirea lui interioara.
" Senzationalul se cladeste pe ignoranta " (Michael Jackson )
Vechi 06.07.2009, 16:43:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Te rog Florentina, nu-l mai aduce pe MJ si in discutia despre Miorita...el mai lipsea aici.
..si asa a infestat aproape toate topicurile noastre.
Sa-i fie tarina usoara!...dar ajunge!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 16:52:45
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ok, am inteles, am sa-ti respect dorinta, dar te rog...respecta-mi si tu opinia atata timp cat nu am abuzat de ea...
Nimeni nu este avocatul nimanui aici. Sincer, nu este o remarca indignata !
Vechi 06.07.2009, 19:00:30
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Evident ca-ti respect parerile, si discutam , nu ne certam.
Eu inteleg ca este crestineste sa aparam un handicapat emotional si sentimental, un neinteles de lume prin manifestarile lui fata de copii insa pe un om bolnav sufleteste il tii la distanta de cei pe care ii poate traumatiza serios, il tii izolat, nu ii arunci copii in "cusca" sa se "joace "cu ei ci il tii la distanta. Nu este crestineste asa!

In Romania inca nu exista postarea pozei pe stilpi a pedofililor si predatorilor sexuali pentru ca mamicile si bunicile sa-l recunoasca din cartierul in care s-a mutat recent in caz ca-l maninca acolo si se furiseaza pe bancute linga leagane.

Totul este foarte usor de inteles, nu trebuie sa ne complicam si sa ne amagim ca MJ este o victima
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce sunt oamenii singuri? sofia_78 Generalitati 31 07.03.2010 11:56:17
Romanii si Athosul C-tin Biserica Ortodoxa Romana 7 25.07.2008 12:55:33
Cat de uniti sunt crestinii- priviti acel video dillema Generalitati 1 22.04.2008 20:02:52
Romanii din Italia Laurentiu Generalitati 20 30.11.2007 09:50:33
Uniti cu credinta fapta Ioan_Ciobota Generalitati 0 11.07.2007 09:52:32