![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu e vorba sa ne acceptam si iubim cu defectele noastre? Acele defecte te-au facut sa n-o mai iubesti? Poate ti-a descoperit-o Dumnezeu asa cum era, dar tu ai ales sa n-o iubesti, nu ca El ti-a aratat ca e nepotrivita, nu? Nu stiu, zic si eu...
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot accepta minciuna,lucruri care mi le-a ascuns atata timp si multe altele. Crede-ma,sunt o persoana intelegatoare,stiu sa iert,sa iubesc... Insa aici m-a depasit complet! Nu e vorba de defecte,crede-ma ca au fost lucruri grave,dar din fericire Dumnezeu mi-a aratat totul.
Si acum sa nu credeti ca o judec pe acea fata,ca o urasc etc. Dimpotriva! Ma rog mereu pentru ea,zi de zi,seara de seara,la fel ca si la inceput. Insa nu voi putea fi impreuna cu ea niciodata. Last edited by Nevrednicul; 08.07.2009 at 22:45:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parerea mea, casatoria trebuie chibzuita bine. Alesul trebuie sa ne placa cat mai mult, din toate punctele de vedere, iar defectele pe care le vedem inainte de casatorie sa le cantarim bine si sa vedem daca avem putere sa luptam, sa ne adaptam.... Cat priveste minciuna, mai ales minciuna lunga... nu merge. Nu te poti casatori cu cineva in care nu ai incredere totala. A facut foarte bine. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, bine zice Nevrednicul ca uneori ne rugam sa fim impreuna cu cineva si Dumnezeu nu ne da asta, dar mai tarziu ne dam seama ca El a avut dreptate si nu noi.
Mi s-a intamplat si mie. Si Cristina zice tare bine.. ca de obicei. Cred ca alesul il alegem noi bine, daca ne rugam inainte si daca deschidem bine ochii, si nu ne lasam dusi de dragoste imaginara, pur pasionala, daca nu ne lasam orbiti. Unii primesc si semne dar cred ca nu ar trebui sa le cerem neaparat. E important, foarte important sa iubi omul pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce am construit noi in capul nostru ca ar fi. Deci sa ne straduim sa-l cunoastem bine inainte de casatorie.
|
|||
|
|||
![]()
Mai intai un raspuns Annei : ma intreba cum m-am rugat. Simplu. Eu nu prea stiu rugaciuni (afara de 2-3 uzuale) , vorbesc cu Dumnezeu si Sf.Fecioara in modul meu omenesc si deschis.
Vroiam sa mai spun ca la alegerea perechii conteaza mult si varsta, experienta noastra de viata, educatie, etc. pentru ca un tanar alege altfel fata de un matur, in fine fiecare alege in alt mod. De aceea poate este mai bine sa ne cautam si sa ne alegem perechea mai tarziu putin, sau macar sa stim ce ne dorim in viata si cum suntem noi insine, ca sa stim ce sa cautam la celalalt. Unii cauta mult aspectul sexual-erotic, sa arate bine la trup. Altul are nevoie de siguranta materiala, ca sa nu spun mai mult si cauta pe unul cu serviciu bun, bani, masina, casa etc. Astea doua sunt cele mai raspandite si mai ales primul este periculos, pentru ca nu dureaza si mai ramanem si cu 1,2, X copii fara tata, ca ne-a placut sa ne iubim cu el si atat. Altii cauta o profesie, sau o categorie anume, din diverse considerente personale: preot, medic, strain, fotbalist, model, etc. Si altii cauta omul adevarat, caldura, iubirea, omul cu care sa fie la bine si la rau. Am invatat o lectie in viata: la noi in tara exista (nu stiu daca mai este as raspandita si acum) o traditie, de altfel nu intru totul gresita: sa fie din aceeasi categorie sociala, sa nu mai fi fost casatorit, sa nu aiba copii din relatii anterioare. Mai ales daca unul are facultate, doctorate si mai stiu eu, celalalt sa fie la fel. In alte tari nu este asa, nu se pune asa accent pe aceste aspecte. Nici macar in familiile regale (mai iau si oameni ne-printi, oameni obisnuiti). Sigur ca exista anumite probleme si greutati: sa nu ai acealasi cerc de prieteni si colegi, sa nu ai aceleasi preocupari, sa cresti copilul alteia/altuia etc. Conteaza insa mai mult omul si ce are in el. Si revenind la subiect, Dumnezeu mai stie si ce avem noi nevoie si cum suntem si deci cam ce fel de om ne trebuie. Uneori ne da pe cel pe care il vrem, si aflam abia pe uram ca mai bine nu-l ceream pe acela. Exact nu inteleg nici eu mecanismele. Ceea ce n-am inteles inca este de ce la unii nu le da deloc pereche, chiar daca acestia isi doresc. |
|
||||
|
||||
![]()
Cand a fost vorba sa ma casatoresc, m-am pus in pielea de parinte al unei fete care se casatoreste si l-am privit prin acesti ochi pe viitorul meu sot. M-am gandit ca eu, daca as fi parintele meu mi-as da acordul pentru aceasta casatorie. Oricum parintii mei erau de acord. As mai spune ca, intr-un fel m-am casatorit si din interes
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Interesant. Unora le este de folos sa nu'si gaseasca. Dar, cu siguranta, Domnul stie mai decat noi ce ne este de folos. Suntem liberi, insa Domnul ne da semne. Trebuie doar sa le vedem, sa le intelegem si sa le simtim.
|
|||
|
|||
![]()
Windorin - prietenul tau inca n-a abandonat, nu stiu ce varsta are. El poate mai are sanse.
Acum sunt si oameni care se casatoresc f.tarziu, la 50, 60 ani. Nu se stie niciodata. Cristina - tu ai dreptate in mare parte. Eu nu inteleg de ce trebuie sa gasim baietii potriviti la biserica? Mai intai ca la biserica nu te duci sa-ti cauti perechea si mai apoi credinta nu este totul. Si nu este vorba numai de tineri. Vad ca tot mai mult se indreapta lumea spre ceea ce a fost in secolele trecute, cu casnicii si copii de la 12-13 ani. Si atunci cei la 30 ani chiar nu mai au unde sa gaseasca, daca la scoala sau la facultate nu. Si sunt si oameni care poate fac totul si nu pot, nu au unde sa-si gaseasca perechea. Nu-i mai putin adevarat ca trebuie sa si risti si sa ai curaj. Posibilitati exista azi: ziare, internet, agentii, excursii in strainatate (de multe ori alesul sau aleasa se afla departe, in alta parte a lumii). Si este adevarat ca si oamenii s-au schimbat calitativ. Familia dispare treptat, se spune ca este perimata casatoria, familia. Oamenii vor altceva, nici ei nu stiu bine ce anume. |
|
|||
|
|||
![]()
@sophia,eu nu prea as incuraja ca cineva sa-si gaseasca jumatatea in ziare,pe net sau prin alte mijloace de genul. Nu zic ca e imposibil,dar totusi... perechea trebuie sa ti-o gasesti tu,sa stii sa cauti,sa te descurci etc. Astia care stau numai pe net ori cu ochii numai in ziare pur si simplu nu au viata personala,sunt niste ciudati,un fel de paraziti ai societatii (stiu,termenul folosit poate ca este cam dur,insa am vrut sa ma fac inteles). Si eu am ajuns sa stau mai mult la calculator si asta imi da de gandit,nu este deloc bine. Drept urmare o sa incerc sa reduc orele petrecute in fata monitorului chiar de azi.
Cum am spus,iti poti gasi jumatatea si pe net (aproape am facut-o si eu) insa riscurile sunt destul de mari. Credeti-ma,e cu totul altceva sa cunosti o persoana fata in fata,sa o simti,sa o poti atinge,vedea... E diferenta ca de la cer la pamant! Ganditi-va ca si noi cei de aici de pe forum,daca ne-am intalni toti intr-un loc,multe surprize am avea. Cu totii suntem mult mai diferiti fata de ceea ce exprima nickname-ul in spatele caruia ne ascundem. Deci sa incercam totusi sa fim mai realisti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Deja sunt si multe fete care daca mai au sansa sa gaseasca un baiat cuminte si care vrea sa se pastreze pana la nunta, nu stiu cum sa faca sa-l determine sa "treaca al treaba". Deja sunt fete care se folosesc de prietenii lor pe post de armasari, fara sa fie interesate de o relatie serioasa macar in viitor, ci doar de distractie. Fireste ca la biserica nu te duci sa-ti cauti perechea, nu asta e scopul, ca nu mai iese nimic bun de aici. Dar in grupul de tineri de la biserica, cu care te mai intalnesti si in parc, cu care faci un pelerinaj, o agapa, etc ai sanse sa-ti gasesti perechea pentru ca te afli intre oameni cu care te asemeni, cu care ai aceleasi preocupari. Nu inseamna ca trebuie sa-i respingi din start pe ceilalti, dar sunt mari sanse sa nu mearga bine, cel necredincios sa-l traga mult in jos pe cel credincios... am vazut asta de multe ori. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum stii ca el/ea e alesul/a? | florinna01 | Nunta | 209 | 04.07.2013 10:54:25 |
|