![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este natural sa-ti pui problemele acestea; toata lumea a avut si are aceste dileme, insa putini cauta serios raspunsurile la Sfintii nostri Parinti si putini au curajul sa se intereseze. Este important sa stii ca Fiul S-a intrupat din dragoste pentru creaturile Sale, nu din necesitate. Daca nu ma insel, unii catolici sustin teza necesitatii in opera de Rascumparare. Scrie in NT la Ioan 10, 17-18: "Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu." Iata liberul arbitru, iata vointa Tatalui din iubire, iata si ascultarea Fiului care a binevoit sa se smereasca pe Sine si sa Se coboare la nivelul omului, ca sa ridice apoi omul in sus, spre Dumnezeu. Iubirea, smerenia, ascultarea sunt modelul nostru de viata desavarsita, model pe care unii ingeri nu au vrut sa-l urmeze (iarasi avand posibilitatea sa aleaga) devenind astfel opusi intentiei divine: plini de ura, mandri si neascultatori. Inca ceva, caci multi nu stiu: Iuda a avut posibilitatea sa nu-L vanda pe Iisus. Iuda nu a fost predestinat sa comita pacatul! Diavolul i-a cernut, i-a incercat pe fiecare, insa daca nimeni nu L-ar fi tradat, Dumnezeu ar fi gasit alta cale sa implineasca jertfa si rascumpararea umanitatii. Ce crezi, ca Dumnezeu este limitat la o singura posibilitate de a implini profetiile? Nu. Hristos a luat asupra Sa si pacatele viitoare, nu numai pe cele prezente si trecute. Si dupa inaltare El ne-a trimis Duhul Sfant in acelasi timp, dar Hristos este prezent in Biserica Sa prin Sfintele Taine! Este prezent in inima omului care se roaga, impreuna cu Tatal, prin Duhul Sfant. Poate alte confesiuni crestine cred ca Dumnezeu e undeva departe in spatiu si ca ne vom intalni cu El dupa moarte, insa nu si ortodocsii. Omul primeste promisiunea mantuirii inca din timpul vietii, prin credinta in Iisus Hristos, prin speranta (nu avand certitudinea) si prin iubirea care acopera multime de pacate. Imparatia Lui incepe aici si acum, nu numaidecat dupa momentul exitus.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lasand toate i-a urmat Mantuitorului | costel | Generalitati | 29 | 17.08.2011 09:45:20 |
Avem dreptul de a alege, nu sa aleaga altii pentru noi!!! | fior | Generalitati | 1 | 08.02.2009 16:29:00 |
|