Citat:
În prealabil postat de Litanu
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos
[COLOR=black]Traditia nu contrazice Scriptura. Nici macar acolo unde citati dumneavoastra (pentru ca se refera la botezarea adultilor). Contrapuneti in mod bizar traditia (cu invataturile Sfintilor Parinti care au trait in Biserica primelor veacuri) scrierilor si zicerilor unor “sfinti” protestanti si moderni, de parca ar avea aceeasi greutate, si optati in favoarea celor din urma. [/COLOR]
Sfanta Scriptura nu se refera la botezul adultilor sau la botezul copiilor. Se refera, pur si simplu, la botez.
|
Ma rog, asta este interpretarea dumneavoastra.
Citat:
În prealabil postat de Litanu
Nu contrapun, in mod bizar, traditia. O fac in mod normal, cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu). Iar acei "sfinti protestanti si moderni", a caror ziceri au greutate pentru mine, se numesc Domnul Iisus Hristos, Sfantul Evanghelist Luca, Sfantul Apostol Pavel sau Sfantul Apostol Petru. Avand in vedere ca Acestia se exprima cat se poate de limpede, in Sfanta Scriptura, referitor la botez, nu m-au interesat scrierile altora. Chiar daca as vrea nu as putea sa va dau citate din scrierile altor "sfinti protestanti si moderni" (pentru ca nu cunosc asa ceva).
|
Ma asteptam sa intelegeti ca prin
"sfinti" protestanti si moderni m-am referit la teologii protestanti care neaga Traditia. Ei si pastorii ai caror discursuri le ascultati sint cei care va determina intelegerea Scripturilor - in nici un caz nu Duhul Sfint, asa cum sugerati. Ca un anumit spirit influenteaza interpretarea libera si individuala a Bibliei, nimeni nu va contrazice aici. Intrebarile care se pun privesc "sfintenia" acestuia, date fiind miile de culte protestante care isi disputa/impart "adevarul".
Citat:
În prealabil postat de Litanu
In fine, noi am purtat o discutie pe tema botezului. Fiecare este dator sa cerceteze, sa cugete si apoi sa-si urmeze credinta. "Tot ce nu este facut din incredintare este pacat".
|
Aveti dreptate. Totusi, am rezerve in ceea ce priveste credinta, credinta adevarata, la care vii supunindu-te Harului si nu lucrind impotriva-I.