![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Omul a fost creat dupa chipul Lui Dumnezeu,si cu posibilitatea de a ajungea la asemanarea cu El,prin ascultarea poruncilor date lui.
Omul nu a fost creat perfect,se poate spune ca mai perfect decat omul este ingerul,dar sa nu uitam ca acesta a cazut primul in pacat,si nu orice inger,ci intaiul heruvimilor(heruvimii sunt a doua ceata ingereasca din ierarhia cereasca si au proprietatea de a cunoaste foarte multe). Nici omul si nici ingerul nu vor ajunge niciodata la asemanarea totala cu Dumnezeu.Calea catre perfectiunea dumnezeiasca este infinita. Tocmai vointa libera pe care a dat-o Dumnezeu ingerilor si oamenilor,in loc sa-i ajute sa urce pe scara perfectiunii,aceasta i-a tras in jos. Si oamenii si ingerii au fost creati de Dumnezeu din iubire,pt ca El insusi este Iubire si pt.a se bucura impreuna cu El,de El. S-a pus intrebarea:Ce ar fi facut Dumnezeu daca nu ar fi creat nimic? Raspuns:S-ar fi contemplat pe Sine. Cat despre izgonirea lui Adam din Rai, este mai mult o sintagma.deoarece Raiul a fost un loc pe pamant,raurile Tigru si Eufrat de acolo izvorau.Unde a fost Raiul,este Mesopotamia de azi. Deci dupa neascultarea omului,Raiul s-a ridicat la cer.(vezi Ne vorbeste Parintele Cleopa volumul nr. nu spun care,sa le cititi pe toate). :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot dupa chipul Lui Dumnezeu am fost creati si avem acelasi scop ca si ingerii: evolutia mereu in sus, din slava in slava, catre asemanarea in har cu Creatorul nostru. Gresesc?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Atat ingerii cat si oamenii sunt persoane si prin urmare sunt deschise relatiei, comuniunii. De aceea, intreaga existenta a omului se afla intr-o stransa legatura cu lumea ingereasca (buna si cazuta). Omul imbunatatit tinde catre viata ingereasca. Omul cazut, tinde tot catre o viata ingereasca, cea a ingerilor cazuti. Prin urmare, in inger putem avea un prieten, dar si cel mai aprig vrajmas.
Chiar daca ingerii au fost cei care au dat ipostas raului, ramane o mare taina, de ce Dumnezeu a ales sa mantuiasca numai pe om, nu si pe ingerii cazuti... |
|
||||
|
||||
![]()
S-a dat un raspuns: ingerii nu au fost ispititi de altcineva. Iar caderea acestora a insemnat si intarirea lor definitiva in rau. Ei nu mai vor sa iubeasca, mai bine spus nu mai au puterea de a iubi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rostul candelei este sa arda si rostul omului este sa se roage | NECTARIE | Generalitati | 13 | 12.01.2011 20:35:49 |
Sabia pe care Iisus Hristos a adus-o pe pamant | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 4 | 24.10.2010 20:47:37 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Dumnezeu a trimis iubirea pe pamant - de ce atunci este pacat? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 45 | 08.02.2010 23:46:13 |
Care este misiunea oamenilor pe pamant? | Andreea_Oana | Generalitati | 14 | 27.06.2007 14:01:51 |
|