![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu dau sfaturi , oricum ai o gandire originala ,dar te-as ruga sa nu cartesti impotriva religiei acestor locuri...macar din respect... |
|
|||
|
|||
![]()
Cand observi ca [prea] multi cartesc impotriva modului tau original de a privi religia ortodoxa, ar fi bine sa nu te mai umfli atat in pene si sa nu mai continui cu parerile tale impregnate de atata mandrie despre aceasta religie. Du-te in America, acolo unde sunt capeteniile pagane ale sectei tale daca nu iti convine modul cum esti tratat in Ortodoxie. Pentru Ortodocsi tu esti doar un eretic intre atatia altii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, nu este problema mea. Singurul lucru pe care mi-l doresc este acela de a discuta de pe pozitii egale. De aceea am dat cateva bobarnace; pentru a mai taia din ingamfarea unora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. In ortodoxie sunt tratat crestineste. Am foarte buni prieteni ortodocsi (chiar si un preot ortodox imi este bun prieten). De altfel, traiesc intre ortodocsi si ma simt iubit. Colegii mei de munca sunt ortodocsi, si isi schimba programul de munca destul de des, pentru ca eu (adventistul) sa pot respecta sabatul. Iar eu, spre exemplu, nu am avut nici o retinere sa-l duc la o manastire (cu masina personala) pe prietenul meu preot si alte persoane apropiate lui. Si exemplele pot continua. Este un lucru care ne uneste, in ciuda diferentelor teologice: dragostea despre care ne-a invatat Hristos. Nu vorbiti in numele altora. Nu toti impartasesc ura si dusmania care va macina pe dvs. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"gunoiul de sub pres" e al nostru al oamenilor,al meu... al tau..., nu al ortodoxiei...care nu are nevoie de maguliri... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cine v-a spus ca Scriptura vorbea despre ortodoxie, in acel pasaj? Poate mandria dvs. |
|
|||
|
|||
![]()
Sectarii na-u cum sa se mintuiasca nu exista asa ceva la sectari.Numai adevarata credinta ortodoxa stramoseasca este adevarata credinta care apropie omul de Dumnezeu si de Iisus Hristos si de MAICA Domnului.Si nici arabii sau evreii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta.
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxia trebuie gustata, probata. Dar ca sa fie gustata, trebuie primita...
Dar cine nu gusta, nu stie cum e, degeaba incercati dle Litanu, sa ii gasiti cusur. si daca aflati vreunul, e numai pentru ca o priviti cu ura, si pentru ca nu intelegi in profunzime (nici nu aveti cum, daca nu gustati!) trairile ortodoxe...smerenia, pocainta, Liturghia, icoanele, etc. "Gustati si vedeti ca bun este Domnul!" (ce frumos!). Ortodoxia inseamna traire duhovniceasca, nu psihica, nu intelectuala. Inseamna gustare si primire adevarata a Domnului, renuntand la toate ale noastre si iubind voia Lui, renuntand la toate parerile noastre. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|