![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]()
Mantuitorul, atunci cand Maica Domnului se ruga in Biserica Vlaherne, i-a zis: "Cere o Maica Mea, ca nu ma voi intoarce de la tine ci voi milui pe tot ce cheama numele tau."
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca glumesti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Mai ai de citit mult din Sf Traditie. Asta am vrut sa spun. Care, spre surprinderea voastra, era dinainte de Noul Testament.
|
|||
|
|||
![]()
Asta nu e argument. Vreau argument ! Dovedeste-mi ca nu am dreptate. Adu-mi dovezi cu care sa-ti sustii afirmatiile. Fara dovezi, afirmatiile sunt nule, nu crezi ?
Citat:
Si de ce ma categorisesti cu "voastra" ? Am spus eu ca ma identific cu vreo grupare ? Te rog sa n-o mai faci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Litanu, se pare ca Sfintii Apostoli ne-au lasat ceva mai mult decit epistole. Adventistii nu cunosc sau nu le place istoria? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imparatul Constantin cel mare (un sfant al bisericii ortodoxe), in anul 321, inca mai folosea expresia "dies solis"(ziua soarelui), pentru a numi ziua intaia a saptamanii. [SIZE=3]"Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: [/SIZE] [SIZE=3]"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." (Sf. Constantin cel Mare).[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Iustin Martirul , in prima parte a secolului II, este cel dintai care saluta aparitia zilei intai intre sarbatori, ca semn distinctiv al crestinilor (aniversarea invierii). El scria: "Noi veneram aceasta zi intaia, ne place de ea, pentru ca este ziua in care Dumnezeu a zis 'sa fie lumina'." [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Iustin Martirul nu a folosit niciodata denumirea de "duminica". Abia in 386, Sinodul din Aquilea recunoaste schimbarea oficiala a lui "Dies Solis" (ziua soarelui) in "Dies Dominica" (Ziua Domnului, duminica). Istoria dvs. este un fals. Nu-i mare lucru, de vreme ce v-ati permis sa falsificati chiar si Sfanta Scriptura (vezi Apocalipsa 1 :10 - unde, chipurile, Sfantul Apostol Ioan ar fi folosit, in anii 70 d.H., expresia de "duminica".) Si daca tot vorbim de istorie, iata ce spune un istoric ortodox: Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului." [/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Litanu, "Ziua Soarelui" se foloseste si astazi pentru prima zi a saptaminii: Sunday, iar Duminica e totuna cu ea. Aici numele e mai putin important; de retinut ar fi ca liturghia (euharistul) nu se facea simbata, care, dupa unii autori, la inceput, era rezervata serviciului pentru catecumeni. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci tu nu faci parte din nici o confesiune religioasa? Adica ti-ai inventat tu un dumnezeu al tau? Nu inteleg.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|