![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca Adam nu ar fi cazut, acum am fi fost o civilizatie superavansata tehnologic si nu numai, intr-o lume perfecta, neafectata de rau. Poate ca descopeream si alte lumi in Univers... Dar omul a ales sa spuna NU.
|
|||
|
|||
![]()
asha arata luna de aproape, imagini luate de o sonda japoneza, shi imi pare ca solul este fie de gheatza fie de roca lucioasa... deci nicivorba de praful ala shi pamantul ala de pe platourile de filmare gen huliwud
eu ash crede ca e apa inghetzata, ca altfel de ce sa fie asha de stralucitoare luna daca nu are atmosfera, ca pamantul de aia straluceste shi bate in albastru din pricina atmosferei shi din pricina oceanelor... shi inca o chestiune, poi ar fi trebuit sa se vada stelele in orice imagine de pe luna ca practic nu exista efectul luminishcent al atmosferei, deci in toate pozele "de pe luna" ar fi trebuit sa se vada stelele in directzia opusa soarelui... ce e ciudat ca nu se vad stelele nici pe filmul asta care pare luat dintr-o sonda satelit: http://www.youtube.com/watch?v=KJ-Dt9U1T10 http://www.youtube.com/watch?v=rB1ul...eature=channel http://www.youtube.com/watch?v=H1KWt...eature=related iar daca totushi exista atmosfera ea este mult mai rarefiata iar la noi pe terra de aia e asha densa din pricina atractiei mult mai mari, dar acolo e rarifiata daca exista shi precis exista shi atmosfera... dar de cateva ori mai rarifiata... ca nu-mi dau seama din imagini daca e praf shi dune, roca sau ghiatza prafuita... Last edited by vsovi; 21.07.2009 at 15:04:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Citat:
În prealabil postat de vsovi ![]() asha arata luna de aproape, imagini luate de o sonda japoneza, shi imi pare ca solul este fie de gheatza fie de roca lucioasa... deci nicivorba de praful ala shi pamantul ala de pe platourile de filmare gen huliwud cum iti place sa te faultezi singur si mai vii si pe forum sa faci asta! praful provine din chestiile alea rotunde care se vad in poza. Oamenii rationali le-ar numi cratere provenite din urma impactului meteoritilor cu solul lunar. Citat:
eu ash crede ca e apa inghetzata, ca altfel de ce sa fie asha de stralucitoare luna daca nu are atmosfera, ca pamantul de aia straluceste shi bate in albastru din pricina atmosferei shi din pricina oceanelor.. shi inca o chestiune, poi ar fi trebuit sa se vada stelele in orice imagine de pe luna ca practic nu exista efectul luminishcent al atmosferei, deci in toate pozele "de pe luna" ar fi trebuit sa se vada stelele in directzia opusa soarelui... dupa ce ai demonstrat ca mecanica e prea complicata pt tine acuma treci la optica? Citat:
Last edited by vsovi; 21.07.2009 at 15:28:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu uitati ca aselenizarea a fost transmisa în direct pe tot mapamondul si urmarita de un miliard de oameni. Americanii nu siar permite sa-si bata joc de atâta omenire.
Aterizarea pe luna e asemanatoare cu aterizarea pe pamânt, de fapt mai facila gravitatia fiind mult mai mica. Din punct de vedere tehnic aterizarea omului pe luna nu este ceva greu de îndeplinit în zilele noastre dar pe de o parte se prefera sa se investeasca în alte lucruri, pe de alta parte se doreste sa se protejeze prestigiul acelei prime aselenizari, o a doua fara un motiv serios facând mai mult rau.
|
|||
|
|||
![]()
voi atzi studiat caderea libera in vid in camp gravitatzional? poi oricat de mica e acceleratzia se poate calcula viteza finala de impact functzie de inaltzimea de la care are loc lansarea/caderea shi sa vezi dumneata daca e ushor sa aselenizezi... fara aripi shi fara atmosfera...
dar apoi cum te ridici la loc ca nu ai pe ce atmosfera sa te sprijini |
|
|||
|
|||
![]()
cum campul gravitatzioanl al Lunii este de 10 ori mai mic shi acceleratzia este de 1,66m/s^2 putem banui ca daca pamantul are gravitatzie pana la 500 de km inseamna ca luna o fi avand pana la 50 de Km deci am avea o cadere libera de la 50 de km cu o acceleratzie de 1,66 m/s^2 shi putem calcula viteza finala din formulele:
v=at; h=(at^2)/2 shi inlocuind timpul din prima in a doua ecuatzie obtzinem: h=[a x (v/a)^2]/2 de unde obtzinem ca v= (2ah)^(1/2) adica radical din 2 x 1,66m/s^2 x 50 000 adica viteza de impact = 407,43 m/s adica in jur de 1466 Km/ora deci s-ar spulbera orice obiect shi e asha cum banui eu... ca de ar fi numai 10 km am avea: 182 m/s adica 655 km/ora viteza de impact, iar daca ar fi campul gravitatzional lunar de la 1km am avea 57 m/s adica 207 km/ora deci nu e o fericire sa pici pe luna nici de la 1 km inaltzime, darmite de la 50 de km... iar ca sa ieshi afara din campul gravitatzional peste inaltzimea de 50 de km itzi trebuie o viteza initziala in sens invers de 1466km/ora shi ceva... dar cine rezista la astfel de shocuri initziale...? aruncat din arc... deci sfoara, nylonul shi unditza e solutzia... o sfoara de 50 de km sau mai lunga lasata din spatziu pe care sa te cobori shi sa te urci ca altfel nu este cum sa aselenizezi. Last edited by vsovi; 21.07.2009 at 19:02:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nuuu, deloc! Asta-mi place cel mai mult :)) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stii ca americanii au inventat cuvintul Cacialma? :))
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suprapopularea: minciuna minciunilor | Va_iubesc | Generalitati | 151 | 21.03.2013 17:10:49 |
Minciuna | Sanduu | Generalitati | 2 | 07.04.2012 22:19:55 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Despre minciuna | IulianaM | Generalitati | 34 | 21.05.2011 08:28:29 |
Minciuna din noi | Anca-Miha | Pocainta | 21 | 03.07.2009 23:55:06 |
|