Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2009, 13:40:51
orlandosorin
Guest

Implicit Ce fel de Mesia asteptau si asteapta evreii ????

In vremea lui Ioana Botezatorul evreii asteptau un Mesia eliberator de sub Imperiul Roman. Un fel de rege razboinic. De aceea multi discipoli ai lui Ioan Botezatorul nu La-u urmat pe Cristos ci au ales asemenea lui Barnabas calea razboiului armat crezand intr-o eliberare materiala (nu intelegeau despre ce este vorba). Vorba fie intre noi nici azi unii dintre noi (chiar cu studii si in epoca informatiei) nu intelegem deplin invataturile Lui Cristos. Asa ca inca o data sa nu judecam ca e greu. Ne prindem urechile daca nu mai rau ne osandim singuri.
Iuda Iscarioteanul (cel care L-a tradat pe Domul) era cel mai invatat dintre ucenici (stia 4 limbi straine avea studii superioare prin Atena) in opozitie cu Sf.Petru care era cel mai slab dotat intelectual dintre toti (restul mai erau, vamesi, doctori etc). Sf.Petru nu stia carte si totusi a fost si este cel mai iubit dintre toti sfintii de pe planeta.
In timp ce Iuda si-a calculat tradarea el a facut-o exclusiv din rationalism. Se gandise ca daca-L prind romanii si-L incarcereaza pe Domnul acesta va tine un discurs si-L va convinge pe guvernator (sau/si pe poporul evreu) sa-L faca rege peste Israel si astfel s-a incercat o smecherie politicianista (si cu argintii tradarii in traista si cu Cristos rege politic). Insa la Dumnezeu nu tine cu materialism si cu rationalism. De aceea noi nu avem dreptul sa-L judecam nici macar pe Iuda. Asadar evreii il urasc sincer pe Domnul. Este pricina de potictire pentru ei care isi doresc altfel de Mesia.
In viitor evreii vor avea un ,,Mesia'' care va cuceri financiar si militar lumea in favoarea lor (deja se intrevede). Aceluia se vor inchina ei impreuna cu multi altii care nu au fost scrisi in Cartea Vietii. Cei alesi dintre ei (mai multi ca in neamuri) vor fi salvati si se vor converti (prin minune Divina). Chiar daca ei au ce au cu noi, noi nu avem dreptul sa-i judecam. Sunt totusi poporul caruia s-a adresat Dumnezeu prin Moise. Toti sfintii Vechiului Testament sunt si ai nostri. Noi suntem si urmasii lor. Sf.Petru cand a plecat la Roma a plecat cu o gramada de evrei convertiti. De asemenea si alti erei convertiti au plecat in lume fiind izgoniti de ultracredinciosii iudei si au transmis Evanghelia. Noi suntem atat urmasi spirituali ai lor si chiar putem fi si urmasi genetici. Nu putem decat sa ne rugam ca Domnul sa planteze si in inima lor iubirea Sa. Daca ei au fost judecati de istorie si de Domnul (v. Hitler, inchizitia etc) cum vom fi noi judecati daca nu vom inceta sa judecam ???? Daca Domnul nu sapa in inima noastra iubirea Sa nici noi nu-L recunosteam ca Dumnezeu. Este greu sa concepi cu ratiunea ca Isus Cristos este Dumnezeu. Asadar nu este meritul nostru. Pentru Dumnezeu fratilor: NU MAI JUDECATI ca nu puteti face justitie planetara si istorica. Nu avem asemenea competente.
Laudat sa fie Isus !

Last edited by orlandosorin; 21.07.2009 at 13:59:19.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 14:17:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Subscriu la ce a spus Sorin.
Sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa ii aduca la adevarata credinta ,in domnul nostru Iisus Hristos.
Si ,domnule Moise ,va rog sa ma scuzati daca v-am suparat .
Suntem oameni si trebuie sa ne respectam unii pe altii.
Fiecare om are ceva bun ,de admirat.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 15:16:58
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Voi nu credeti ca a venit timpul

Sa iesiti din Evul Mediu?
Pai ati fost primiti la UE!
Au gresit aceia care v`au acordat votul crezand ca ve-ti reusi sa va schimbati ?

Cititi ultimele replici care ati scris si poate o sa intelegeti dece Romania este vazuta de altele tari ca cea mai inapoiata tara din Europa.
Poate din cauza asta peste 2 milioane de cetateni romani au emigrat in alte tari, cine pentru munca si cine pe veci.2 milioane din 22.De necrezut.Si mai gasiti, unii printre voi obraznicia sa va plangeti de evreii care nui mai aveti. Adevarul este ca acei antisemiti pritre voi,sunt mancati de gelozie si de ura...La voi nu aveti critice ci numai la evrei.Critice mincinoase ca evreii au omorat crestini si chiar pe Iisus.Toate minciuni care fac pe oamenii mici ,cu mintea mica sa se simta importanti si destepti.Asa cred ei.
IN OMAGIU PENTRU JAVRELE ANTISEMITE,PUN ACI CATEVA DATE DESPRE TARA MEA, PATRIA EVREILOR.
Israelul are buget anual ca Romania care are de trei ori mai multi cetateni si o tara de cateva ori mai mare. Israelul are actual rezerve de valuta de peste 40 miliarde $.La Bursa Israeliana s`au sters pierderilede la inceputul crizei financiare si multe actiuni au aratat castiguri frumoase.
Israelul a primit titlul de Tara desvoltata de la Banca Mondiala.Israelul face export in toata lumea si produsele lui se cred mai bune ca bune.
Toate astea am facut in 61 de ani,de munca, seriozitate si inteligenta,cu toate razboaiele care suntem nevoiti sa facem si sa le platim. Fara bautura si fara sa aruncam vina pe altii daca gresim.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 15:30:17
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Au gresit aceia care v`au acordat votul crezand ca ve-ti reusi sa va schimbati ?

Cititi ultimele replici care ati scris si poate o sa intelegeti dece Romania este vazuta de altele tari ca cea mai inapoiata tara din Europa.
Poate din cauza asta peste 2 milioane de cetateni romani au emigrat in alte tari, cine pentru munca si cine pe veci.2 milioane din 22.De necrezut.Si mai gasiti, unii printre voi obraznicia sa va plangeti de evreii care nui mai aveti. Adevarul este ca acei antisemiti pritre voi,sunt mancati de gelozie si de ura...La voi nu aveti critice ci numai la evrei.Critice mincinoase ca evreii au omorat crestini si chiar pe Iisus.Toate minciuni care fac pe oamenii mici ,cu mintea mica sa se simta importanti si destepti.Asa cred ei.
IN OMAGIU PENTRU JAVRELE ANTISEMITE,PUN ACI CATEVA DATE DESPRE TARA MEA, PATRIA EVREILOR.
Israelul are buget anual ca Romania care are de trei ori mai multi cetateni si o tara de cateva ori mai mare. Israelul are actual rezerve de valuta de peste 40 miliarde $.La Bursa Israeliana s`au sters pierderilede la inceputul crizei financiare si multe actiuni au aratat castiguri frumoase.
Israelul a primit titlul de Tara desvoltata de la Banca Mondiala.Israelul face export in toata lumea si produsele lui se cred mai bune ca bune.
Toate astea am facut in 61 de ani,de munca, seriozitate si inteligenta,cu toate razboaiele care suntem nevoiti sa facem si sa le platim. Fara bautura si fara sa aruncam vina pe altii daca gresim.
Domnule Moise ,bunastarea materiala nu are nici o valoare daca este insotita de o decadere morala.
Decaderea morala va duce si la decaderea economica .
O societate in care homosexualitatea si drogul tind sa fie legiferate nu are cum sa se dezvolte .
Deocamdata in Romania exista o rezistenta ,chiar si tacita impotriva acestor legi.
Asa cum sunt ei ,romanii mai au un discernamint in ceea ce priveste morala.
Om fi noi inapoiati ,desi pentru unii inapoierea inseamna pastrarea valorilor traditionale ,dar avem si lucruri bune destule.
Noi nu vrem nivelare economica ,nu vrem bogatii nemasurate ,vrem sa ne pastram identitatea.
Ce valoare au bogatiile daca ne pierdem sufletul?
D-voastra ,ca tara sunteti puternici pentru ca primiti bani si ajutoare din afara de la banci care sunt ale unor bancheri evrei.
Va rog sa ma credeti ,nu banii sunt totul ,trebuie sa mai si visam.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 15:34:29
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

UE ne-a primit ca sa primim pecetluirea ,cipurile ,sa ne subjuge sufletele.
Si poate din ratiuni economice ,tot pentru ei avantajoase.
Noi nu am cerut aderarea la UE ,cea mai mare greseala facuta de guvernantii nostri.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 15:55:53
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Anita de unde informatile astea?

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Domnule Moise ,bunastarea materiala nu are nici o valoare daca este insotita de o decadere morala.
Decaderea morala va duce si la decaderea economica .
O societate in care homosexualitatea si drogul tind sa fie legiferate nu are cum sa se dezvolte .
Deocamdata in Romania exista o rezistenta ,chiar si tacita impotriva acestor legi.
Asa cum sunt ei ,romanii mai au un discernamint in ceea ce priveste morala.
Om fi noi inapoiati ,desi pentru unii inapoierea inseamna pastrarea valorilor traditionale ,dar avem si lucruri bune destule.
Noi nu vrem nivelare economica ,nu vrem bogatii nemasurate ,vrem sa ne pastram identitatea.
Ce valoare au bogatiile daca ne pierdem sufletul?
D-voastra ,ca tara sunteti puternici pentru ca primiti bani si ajutoare din afara de la banci care sunt ale unor bancheri evrei.
Va rog sa ma credeti ,nu banii sunt totul ,trebuie sa mai si visam.
Despre ce vorbesti tu cand arunci (inca o data) aiureli fara sfarsit,
" Decaderea morala va duce si la decaderea economica .
O societate in care homosexualitatea si drogul tind sa fie legiferate nu are cum sa se dezvolte ."

De unde scoti tu rahaturile astea? Nu ti-e rusine sa ponegresti o tara si un popor de care nu ai habar? Ca si cum ar proclama cineva care nu este roman ca majoritatea romancelor sunt curve si barbatii tzigani betivi ? Cum te simti? Iti sare mustarul? Te rog nu face uz de minciuni din propaganda antisemita. Daca ai critica,poftim dar sa fie bazata pe fapte reale si nu uita ca numai prostii fac uz de generalitati ca la fiecare etnie gasesti oameni buni si rai.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 16:05:10
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Evreulcelales

Citat:
de evolutzia aia cu care se lauda unii din UE sau din alte partzi noua nu ne pasa, mie adica, noi vorbim de Mantuire, de Cer, de Hristos, de Moise, de Ilie; ei ceilaltzi ce cauta evolutzia sunt interesatzi shi vorbesc despre mandrie, munca shi baban, noi de altceva shi deci suntem spre alte idealuri, pe alte drumuri
Poate din cauza asta peste 2 milioane de cetateni romani au emigrat in alte tari, cine pentru munca si cine pe veci.2 milioane din 22.De necrezut.Si mai gasiti, unii printre voi obraznicia sa va plangeti de evreii care nui mai aveti.
Citat:
nu ne-am plans ci iata ca shi ei, evreii romani au plecat ca nu le-a placut sub regimul lui ceaushescu, dar noi n-am avut nici bani shi nici unde sa plecam
Adevarul este ca acei antisemiti pritre voi,sunt mancati de gelozie si de ura
Citat:
...ideile astea acuzatoare cu antisemitismul sunt o propaganda ieftina, poi ideile antisemite reale aparute in romania sunt din pricina ca evreii preluasera tzara shi voiau s-o transforme in tzara lor iar pe romani sa-i exploateze asha cum au facut-o shi altzi imperialishti, shi atunci au aparut primele idei antisemite, ca altfel romanii shi evreii convietzuiau pashnic in Romania, deci nu e vorba de antismitism la romani ci de propaganda shi politica, de propaganda comunista sau de alte naturi, deci nu va urashte nimeni ci e politica voastra sa tot acuzatzi de antisemitism nevazandu-va shi barna din ochiul vostru niciodata
La voi nu aveti critice ci numai la evrei
Citat:
ce critici sa avem la evrei? nu-i critica nimeni decat atata ca ei urmaresc shi ashteapta un Mesia fals, caci Cel Adevarat a fost acum 2000 de ani, nascut din Fecioara Curata, shi iarashi va veni, a fost in Trup asha cum spune Legea shi Proorocii shi faptele o dovedesc iar daca voi nu vretzi sa credetzi este pentru ca nu vretzi sa credetzi ca nu noi mintzim ci noi marturisim Adevarul iar voi nu mai vretzi sa marturisitzi adevarul ci cobea-babanul. Deci de ce crezi ca te uram sau ca va uram? poi doar atunci uram, nu pe pacatos ci pe diavolul care ne manca dupa ce am cazut in ispita, deci uram pacatul shi faptele rele shi nu omul pacatos, asha cum sunt shi eu
.Critice mincinoase ca evreii au omorat crestini si chiar pe Iisus
Citat:
poi El, Domnul shi-a dat viatza deci nimeni nu l-a omorat dar de rastignit l-am rastignit cu totzii din pricina pacatelor noastre
.Toate minciuni care fac pe oamenii mici ,cu mintea mica sa se simta importanti si destepti.Asa cred ei.
Citat:
Da, evreii au fost nevinovatzi ca defapt asha imi pare shi mie ca noi creshtinii Il rastignim mult mai mult prin pacatele shi mandria noastra, pacatele shi ingamfarea mea personala
Citat:
nu exista antisemitzi caci e fireasca aceasta ura intre oameni ca doar nu prea se suporta unii pe altzii din tot felul de motive shi nu doar pe criterii de rasa, din lacomie mai mult asha cum este scris in Legea shi Proorocii, dar de ce am fi mai neprimitori de evrei fatza de arabi sau negrii sau tzigani sau buboshi sau pistruiatzi sau albinoshi sau cineshtie ce alte lucruri care ne fac sa ne uitam chiorash unii la altzii, dar privind in istorie eu vad ca shi altzii au suferit groaznic deci nu avem decat o ura fireasca, omeneasca, dar adevarata ura care exista este aia ce vine de la antichrishti, satane shi oameni rai shi necredincioshi care sunt o boala grea, dar noi osandim pacatul shi nicidecum pacatosul, deci ii rabdam shi ne osandim propriile noastre pacate, barna din ochiul propriu
Citat:
Sincer ma bucur pentru voi dar oare de ce sf Ilie a inchis cerul de a venit o foamete atat de grea asupra lui Israil shi Iuda? poate ca inainte ca sa-l primeasca pe Dumnezeu, sa creada, aveau nevoie de post shi pocaintza, iar Ioan Botezatorul in Duhul shi Intzelepciunea shi smerenia lui Ilie a venit caci Harul s-a dat prin Hristos... deci vezi s-a gandit mai mult nu la burta ci la suflet shi la duh caci un om ce se inchina pantecului este un om cu sufletul mort... ceva de genul asta ne spune Cuvantul lui Dumnezeu... dar pe voi nu va intereseaza caci atzi uitat de Dumnezeu shi ashteptatzi un fals mantuitor pe care o sa-l primitzi cu bratzele deschise, caci inshelarea va fi mare ca shi dintre noi ne vom rataci dupa fiul satanei, deci nu din ura o spun ci ca sa incercatzi sa va pazitzi singuri de raul care va veni peste voi shi peste totzi oamenii

Last edited by vsovi; 21.07.2009 at 16:30:31.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2009, 16:13:26
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Despre ce vorbesti tu cand arunci (inca o data) aiureli fara sfarsit,
" Decaderea morala va duce si la decaderea economica .
O societate in care homosexualitatea si drogul tind sa fie legiferate nu are cum sa se dezvolte ."

De unde scoti tu rahaturile astea? Nu ti-e rusine sa ponegresti o tara si un popor de care nu ai habar? Ca si cum ar proclama cineva care nu este roman ca majoritatea romancelor sunt curve si barbatii tzigani betivi ? Cum te simti? Iti sare mustarul? Te rog nu face uz de minciuni din propaganda antisemita. Daca ai critica,poftim dar sa fie bazata pe fapte reale si nu uita ca numai prostii fac uz de generalitati ca la fiecare etnie gasesti oameni buni si rai.
Vorbeam de ceea ce se intampla in societatea avansata de tip occidental din zilele noastre.
Legiferarea homosexualitatii si drogurile in tarile evoluate sunt o realitate pe care probabil nu le cunoasteti.
Nu m-am referit la poporul evreu ci la tarile avansate pe care le laudati.
Nervii nu isi au locul aici.
Nu sunt antisemita si nu imi place sa mint.
Prostia nu este pina la urma un pacat ,de pacat sa ne ferim.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2009, 20:00:28
Evreulcelales's Avatar
Senior Member

Implicit Cel mai grav lucru este

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Vorbeam de ceea ce se intampla in societatea avansata de tip occidental din zilele noastre.
Legiferarea homosexualitatii si drogurile in tarile evoluate sunt o realitate pe care probabil nu le cunoasteti.
Nu m-am referit la poporul evreu ci la tarile avansate pe care le laudati.
Nervii nu isi au locul aici.
Nu sunt antisemita si nu imi place sa mint.
Prostia nu este pina la urma un pacat ,de pacat sa ne ferim.

ca un prost este si rau,si se crede destept si drept. Uneori face propaganda antisemita si la urma declara ca nu este antisemit.Curios der eu il cred ca find prost si rau nici nu distinge ca este asa.
Gandestete la asta Anita.Mantuitorul tau a fost contra urii si razbunarii.A fast pentru cinste si iubirea aproapelui. Nu lasa pe Lucifer sa te duca tragandute de nas ca sti tu unde vei ajunge la sfarsit.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2009, 23:47:42
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
...La voi nu aveti critice ci numai la evrei.Critice mincinoase ca evreii au omorat crestini si chiar pe Iisus.Toate minciuni care fac pe oamenii mici ,cu mintea mica sa se simta importanti si destepti.Asa cred ei.
Atunci cine L-a rastignit pe Iisus Hristos, ca tot nu ne-ai spus, Moshe?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
Talmudul Babilonian- cel recunoscut de Sinagogile evreiesti podolski_2 Generalitati 27 03.07.2011 13:44:15
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
divort recunoscut de biserica? alex190 Nunta 48 05.10.2009 20:54:05
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27